Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1931
View
33
Reply

Install Apps ini utk monitor Aktiviti anak dalam handphone,

[Copy link]

Author: trunks       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-7-2019 02:24 PM | Show all posts |Read mode
Edited by trunks at 4-7-2019 10:22 PM


Berita mengenai kes seorang kanak-kanak lelaki yang berusia 12 tahun mer0g0l seorang anak asuhan yang berusia empat tahun, mengejutkan semua pihak. Apabila diselidiki, kanak-kanak tersebut dikatakan terpengaruh melalui gajet.
Melihat kepada situasi ini, seorang wanita berkongsikan satu aplikasi yang boleh digunakan oleh ibu bapa untuk memantau anak-anak yang menggunakan gajet. Melalui aplikasi tersebut, ibu bapa juga dapat mengetahui lokasi anak-anak berada.
TERKEJUT dengar berita budak 12 tahun mer0g0l anak asuhan. Ya Allah lindungilah anak-anak kami semua. Dari berita itu kata, semua itu pengaruh gadget. Yelah kan zaman sekarang semua di hujung jari, cari saja apa, tekan saja apa share saja apa semua keluar.

Maybe ada yang dah tahu aplikasi ini tetapi yang belum tahu, harap dapat membantu. Aplikasi ini saya install dah lama juga untuk monitor setiap pergerakan kegunaan handphone si kakak.

1.jpg

Yup, kakak ada handphone sendiri dan handphone dia memang saya pasangkan line so unlimited internet dan call supaya dia senang nak call family member, selain kegunaan untuk kerja sekolah.
Tapi semua ada limit. So saya install aplikasi ni Family link. Melalui aplikasi ini, saya boleh monitor apa yang kakak sedang buat. Contoh dia tengah online ke, dia tengah tengok YouTube ke, tengok game ke apa ke, semua saya boleh tahu.

2.jpg 3.jpg


Berapa lama dia tengok dan last dia online semua saya tahu. Dan paling penting saya tahu lokasi handphonenya berada di mana. Tak kisah saya tengah kerja, dia di rumah semua saya boleh monitor sebabnya ada notifiication.
Dan di aplikasi ini juga saya kawal penggunaannya. So saya akan set masa ikut saya. So sampai masa handphone ini akan terpadam sendiri dan dia tak boleh tekan mana-mana button melainkan call sahaja. Kalau dia perlu buka handphone juga, perlukan nombor kod daripada handphone saya.
55.jpg
UPDATE:
1) Aplikasi ini perlu di install kat telefon parent yang nak monitor itu dan juga handphone anak anda ye. Nanti aplikasi ini akan minta email bagai so ikut sahaja arahan yang diberikan.

2) Anak nak uninstall, biarlah sebab tak boleh pun. Kalau handphone si ibu atau bapa uninstall pun masih boleh install balik dan monitor anak macam biasa balik melainkan parent tu tekan STOP SUPERVISION.

3) Kita boleh kawal dan set untuk tontonan movie umum sehingga 18sg atau 18sx. Game pun boleh kawal.

4) Semua kawalan/perubahan adalah hanya boleh dilakukan di handphone si ibu/bapa sahaja.

Selamat mencuba.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-7-2019 02:27 PM | Show all posts
Edited by trunks at 4-7-2019 10:17 PM

sejujurnya,,saya rasa,semua ibu bapa yang ada anak hardcore
main smartphone siap ada unlimited internet lagi,patut
install application ini. kita tak tahu apa terjadi akan datang

good luck
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2019 02:46 PM | Show all posts
mujur anak2 i tak didedahkan dgn smartphone semua ni...tngok tv je dorg..
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2019 03:58 PM | Show all posts
bukan saja utk budak2, bapak budak pun kena gak instal benda ni, di pantau oleh mak budak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-7-2019 05:10 PM | Show all posts
myakayina replied at 4-7-2019 02:46 PM
mujur anak2 i tak didedahkan dgn smartphone semua ni...tngok tv je dorg..

syukur awak dapat jaga anak dengan baik.
dulu saya pernah chat dengan kawan..dia cakap
anak dia menangis tak henti kalau tak bagi
smartphone.. awak rasa ,kalau anak menangis
macam itu,apa ibu bapa kena buat?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-7-2019 05:14 PM | Show all posts
manehnya replied at 4-7-2019 03:58 PM
bukan saja utk budak2, bapak budak pun kena gak instal benda ni, di pantau oleh mak budak

hehe.tapi kan awak,lelaki selalu akal panjang tau..kalau dia nak buat,
dia tetap akan buat, contohnya,kalau awak block Handphone dia
dia akan beli Handphone lain dan masukla website awek boleh
melayu boleh ..

tapi,apa salahnya mencuba,tengokkan sampai mana
akal panjang dia..

contoh lain,saya ada baca tentang suami curang, sebelum balik
kerja.dia akan uninstall apps wechat dia (yang dia  contact
skandal dia),kemain rajinnya.remove ,install ya..
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2019 05:23 PM | Show all posts
idea yang bagus nihhh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-7-2019 05:25 PM | Show all posts
uori replied at 4-7-2019 05:23 PM
idea yang bagus nihhh

kalau dah cuba ke nanti..update lah awak hehe
nak tengok betul ke berkesan
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2019 05:29 PM | Show all posts
trunks replied at 4-7-2019 05:25 PM
kalau dah cuba ke nanti..update lah awak hehe
nak tengok betul ke berkesan

tu lah, baru tunjuk ni kat abang dan kawan.
kawan terus dload apps ni.
bukan senang nak jaga bebudak sekarang.
depan kita polos je, tapi belakang...
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2019 05:33 PM | Show all posts
trunks replied at 4-7-2019 05:10 PM
syukur awak dapat jaga anak dengan baik.
dulu saya pernah chat dengan kawan..dia cakap
anak dia  ...

anak ni, kalau dia nangis nak apa2, biarkan je.
dia akan diam pas penat.
kalau layan, nanti dia akan guna trick yang sama sebab dia tahu kita akan ngalah.
biarkan je dia nak nangis lama mana.
nanti penat dia akan diam, dan percayalah, dia akan fikir panjang kalau nak melalak lagi.
cara ni saya guna untuk anak sedara yang melalak nak mainan dan liat nak duduk dalam baby car seat.


Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2019 05:33 PM | Show all posts
bagus apps ni.. bile diorang dah sekolah menengah nanti mungkin akan install apps ni tuk monitor.. buat mase sekarang ni terkawal lagi.. bagi hanya sabtu ahad je walopon cuti sekolah.. diorang pon dah paham klo nampak henfon sendiri remind sesama adik beradik sabtu ngan ahad je..  kadang diorang lupa jugak dengan fon hujung minggu tu sebab leka main..

tengok pade adik ipar bagi fon dan unlimited internet kat anak2 dia yang sekolah menengah tu risau je tengok.. ape la budak2 tu surf.. lagi klo diorang dok rumah main henfon tak ikut mak bapak diorang kluar.. budak2 sekarang dah bijak.. nak tau pasal sex semua di hujung jari
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-7-2019 05:33 PM | Show all posts
uori replied at 4-7-2019 05:29 PM
tu lah, baru tunjuk ni kat abang dan kawan.
kawan terus dload apps ni.
bukan senang nak jaga be ...

haha kan ..
lepas ni diaorang ada takut sikit
eh takut banyak,mama sedang 'melihat'  
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2019 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Okay akan share dgn mak2 diluar sana pasal apps neh. Tq tt.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-7-2019 05:36 PM | Show all posts
uori replied at 4-7-2019 05:33 PM
anak ni, kalau dia nangis nak apa2, biarkan je.
dia akan diam pas penat.
kalau layan, nanti dia  ...
nanti dia akan guna trick yang sama sebab dia tahu kita akan ngalah.
fuh budak2 pun akal panjang ..ok nanti saya chat bagitau kawan
saya,sebab anak dia asikla main Handphone.saya kurang setuju
budak2 main Handphone ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-7-2019 05:37 PM | Show all posts
AkuMark replied at 4-7-2019 05:35 PM
Okay akan share dgn mak2 diluar sana pasal apps neh. Tq tt.

ok awak sama.. saya geram betul baca berita
budak 12 tahun,merogol anak pengasuh 4 tahun tu.
kalaulah mak ayah dia install apps ni,saya rasa
benda itu tak berlaku.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-7-2019 05:40 PM | Show all posts
whadda replied at 4-7-2019 05:33 PM
bagus apps ni.. bile diorang dah sekolah menengah nanti mungkin akan install apps ni tuk monitor.. b ...
tengok pade adik ipar bagi fon dan unlimited internet kat anak2 dia yang sekolah menengah tu risau je tengok.. ape la budak2 tu surf.. lagi klo diorang dok rumah main henfon tak ikut mak bapak diorang kluar.. budak2 sekarang dah bijak.. nak tau pasal sex semua di hujung jari
ha tang seks itula kita rungsing..
nasib awak monitor,jangan bagi bebas
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2019 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 4-7-2019 05:37 PM
ok awak sama.. saya geram betul baca berita
budak 12 tahun,merogol anak pengasuh 4 tahun tu.
kal ...

Tulah. Tp benda2 ni bnyak penyebabnya xsebab smartphone, pengaruh rakan sebaya pon ada jgk, terdedah dgn benda2 xsepatutnya dr rumah pon iya jgk.

Mmg kesian menangis tak berlagu maknya mengenangkan anak baru umo 4thn yg xtau apa2 lagi tu. Doakan yang terbaik untuk semuanya moga dijauhkan dari benda2 yang tak sepatutnya.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2019 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduuiii kesiannya bdk 4 thn tu, mest parent tu salahkn dri sendri sbb tpaksa anta anak kt pengasuh, last2 kn rogol plak..semoga kita semua dijauhkn dr perkara mcm ni..

I dah berjaya hilangkn ketagihan anak i kt smartphone, tp byk faktor lain jgak.contoh pengaruh kawan, kita susah nak control bnda ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-7-2019 09:11 PM | Show all posts
duricinta replied at 4-7-2019 08:51 PM
Aduuiii kesiannya bdk 4 thn tu, mest parent tu salahkn dri sendri sbb tpaksa anta anak kt pengasuh,  ...

kalau pengasuh tu ada anak lelaki yang sedang membesar
baik tak payah hantar saja sana kot,kena check latar
belakang juga tu.

wah awak dah berjaya hilangkn ketagihan anak pada smartphone?
awak buat macam mana tu?
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2019 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 4-7-2019 09:11 PM
kalau pengasuh tu ada anak lelaki yang sedang membesar
baik tak payah hantar saja sana kot,kena c ...

Klu bukan anak mgkn suami pengasuh wat hal cm ne? Mintk dijauh kn la...

Kebetulan anak kena sakit mata, so sy jadikn alasan tu sebab asik tgk phone je sbb tu jd mcm tu..lps tu sy tktkn klu buta mcm mna nk main, nk tgk ibu, adik...so dia jd tkt..adik dia pn tkt nk main phone. Dh 6 bln x majn phone, ada la sekali 2 bg dia main tp dlm 15 minit cm tu je..anak i tu drjh 1, sakit mata biasa je sbnrnye berjangkit kt sek
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091879s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list