CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: awex^returns

[Edisi Itik] FV Rugi 10mil?

  [Copy link]
Post time 6-7-2019 06:27 PM | Show all posts
evlinne replied at 6-7-2019 05:21 PM
Hahahahaha rahsia! Nanti uol tahu pulak iols siapa. Yg pasti acik2 kepam kat pnb memang ramai yg g ...

memang banyak ke gaji kat pnb?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 6-7-2019 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 5-7-2019 02:16 PM
Sebab dia guna duit Khazanah, tu yg orang persoal.

Exactly you. Kalau duit mak bapak dia suka hati la nak rugi 10 billion pun.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2019 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 6-7-2019 12:54 AM
Sdn bhd pun ada

Tapi jenis family companies yg BOD semua anak beranak or adik beradik

Kalo family tu mmg senang la nk claim personal expenses jadi business expenses kan..
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 08:48 AM | Show all posts
aina_shaira replied at 6-7-2019 06:27 PM
memang banyak ke gaji kat pnb?

more or less je dgn company lain, tapi acik2 ni gigih nak jadi duckies gitchuu
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
mcm bisnes kedai mkn.. tahun pertama mmg tak buat profit.. yg bkak restoren gah la kan...

tp acik2 bawang mana la paham haha
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
tupperwarepink replied at 3-7-2019 09:26 AM
Macam shopee pula, now baru introduce service fee dekat seller tu pun 2% je. 2 tahun suda bertahan j ...

sama mcm boost... nak bina brand dulu penting... bg cashback..  dulu parking byr separuh je...
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 09:12 AM | Show all posts
dino replied at 8-7-2019 09:08 AM
sama mcm boost... nak bina brand dulu penting... bg cashback..  dulu parking byr separuh je...

yes exactly, sebab skrg zaman media social apa2 semua kena buat marketing alam maya
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 09:18 AM | Show all posts
Incanto replied at 5-7-2019 04:53 PM
aku bukan dakies pentaksub vivy tapi seriously bnyk business yg declare rugi atau pun under declar ...

memalsukan dokumen perniagaan semata2 nk elak bayar cukai tu is a serious crime tau tak? i cannot hadam org yg support criminal mcm ni
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 8-7-2019 10:03 AM | Show all posts
annehuda replied at 8-7-2019 09:18 AM
memalsukan dokumen perniagaan semata2 nk elak bayar cukai tu is a serious crime tau tak? i cannot  ...

Maybe  pemahaman deols kalau derang bayar tax pun derang support "criminals " gak...some not all
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 09:00 PM | Show all posts
dino replied at 8-7-2019 09:05 AM
mcm bisnes kedai mkn.. tahun pertama mmg tak buat profit.. yg bkak restoren gah la kan...

tp acik ...

Ganja ingat lagi, Chedet pernah jadi speaker kat Forum bisnes.
Dia bagitau, kedai dia join venture The Loaf tu, 2 tahun dia melabur langsung xdapat return lagi.
Untung tu of course la ada, tapi dia nak rolling balik bisnes makan tahun kot.
Pastu dia siap cakap, kalau partner mintak 1juta untuk bisnes tu, get ready la extra lagi 1juta dalam akaun.
Make sure ada 2 juta camtu, kalau tak awal2 melingkup.



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

15-8-2022 03:59 PM GMT+8 , Processed in 0.349008 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list