Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9329
View
114
Reply

Perempuan masturbate tiap hari..Is that normal?

[Copy link]

Author: Asyalia.Ulfa       Show all posts   Read mode

Post time 22-7-2019 01:48 AM | Show all posts
orangselut replied at 21-7-2019 08:00 PM
escapism utk melempiaskan nafsu ke stress? hehe...tapi kan..utk lelaki..sometimes lps masturbate t ...

hampir semua agama suruh kita avoid onani; dalam islam, ianya hanya dibenarkan jika ia akan menghalang zina dan beberapa keadaan yg lain. dgn itu, maka mudahlah kita rasa guilty selepas ejaculation dari masturbation (ejaculation dari sex tidak menimbulkan rasa ini).

juga, masturbation selalu dianggap tindakan salah oleh byk masyarakat walaupun manusia ada yg masturbate beberapa kali seharii, ada yg sekali sehari, ada yg jarang2 dan ada yg tak pernah. jika anda rasa ianya salah, maka selepas masturbation anda akan rasa guilt ini.

paling penting, sebelum ejaculation tu ada byk stimulating neurochemicals yg dirembes dalam brain; bila ejaculation sudah berlaku, rembesan neurochemicals ini terhenti lalu mereka kembali ke alam nyata.

overall, sy yakin dgn sunnah agama kita yg ingin mengelakkan penganutnya dari masturbation. jika dikhuatiri akan membawa ke arah yg lebih buruk eg rape, perbuatan sexual yg dikesali eg sexchats, zina etc, maka sy rasa Allah faham niatnya di hati kita. wallahu alam
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 01:51 AM | Show all posts
orangselut replied at 21-7-2019 07:54 PM
alamak ipes..aku umo 11 dah tertengok porn dah..zaman tape VHR lagi  hehe

tapi betul lah..zam ...

ya aku paham. kita selalu je kan terjumpa mags jiran2 etc.. gi rumah jiran, melambak mags german nye. aku rasa aku terexpose lagi awal
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 01:52 AM | Show all posts
KIM.K replied at 21-7-2019 07:56 PM
Biasa macamtulah..kalau kecik2 dah pandai mesti ada yang ambil kesempatan. Make sure out toddlers  ...

ye kim, memang begitu
sy ada pengalaman masa kecik first hand semasa kecik terlihat budak2 yg dua2 nya bawah umur tak sampai 10 thn berexperiment, sy 11 tahun. kelakar. where did the idea came from for them
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
orangselut replied at 21-7-2019 08:00 PM
escapism utk melempiaskan nafsu ke stress? hehe...tapi kan..utk lelaki..sometimes lps masturbate t ...

orangselut is happily married. Rasa guilty tu masa bujang la kan

Hehe kalau tidak kerana guilt, TT kita pun mesti malu nak up satu benang. These days saya amal meruang faraj  untuk cuci lapisan discharge dalaman. Selain buang kerak white discharge, darah haid tak habis pun keluar sekali





Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 22-7-2019 01:52 AM
ye kim, memang begitu
sy ada pengalaman masa kecik first hand semasa kecik terlihat budak2 yg dua ...

Hehe I have a young siamese cuz yang tengok porn at 10. Ayah dia tak delete history masa bagi pakai tab. Curious gila, she tunjuk bunga pastu kata sama macam alat kelamin dia (tunjuk dia punya) XDXD

Kalau kes raba ni, jangan kata children, Kim pun still kena. Lama-lama Kim belajar buat muka sikit kat public. Early exposure adalah sebab they go back to it whenever they need quick stress relief

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 05:06 AM | Show all posts
ipes2 replied at 22-7-2019 01:51 AM
ya aku paham. kita selalu je kan terjumpa mags jiran2 etc.. gi rumah jiran, melambak mags german n ...

haha yg 1st time aku tgk cerita (full porn) tu kat rumah member sekolah aku..ramai2 lepak rumah dia tgk lps abis game bola lawan sekolah lain haha
kalau setakat movie selit2 aksi2 tu selalu je tgk sbb dari kecik aku dgn abg aku suka sewa tape segala jenis cerita..
mags2 dulu boleh tahan gak seksi nya iklan2nya..penah tengok masa kecik2..
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 05:11 AM | Show all posts
KIM.K replied at 22-7-2019 07:17 PM
orangselut is happily married. Rasa guilty tu masa bujang la kan

Hehe kalau tidak kerana  ...

haha yes happily married..tapi kan..due to my nature of works (1 month off 1 month on)..lagi2 masa zaman2 awal bekerja dulu (start keje laut tahun sama dgn kawin)..kdg2 terbabas juga sekali dua (alasannn )..then after couple of years bole dah kawal...setiap kali nak balik tu memang terasa mcm org baru kahwin lah haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2019 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 21-7-2019 05:49 PM
Yup biasanya harrasment during childhood atau incest. Atau nampak parents ML. Itu yang menyumbang  ...

Yes maybe kbnyakannya mmg itu sbb dia tapi I kes lain..To be honest lah kan I mula masturbate bila satu mse tu I bsuh I punya private part guna shower spray so bila kna my clit I feel good smpai orgasm so from that time I mcm suka sentuh that part walaupun time kcik tak tau pun tu masturbate n makin addicted seiring dgn mningkatnya usia bila dh msuk usia remaja tu lagilah I rasa mcm x blh nak stop hbis satu bdn sndri dh I explore mgkin jgk sbb dh mula trtarik dgn opposite gender lagi2 lpas umur lbih krg 17 gtu smpai  lah skrg ni mmg saat2 kritikal btul huhu
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Asyalia.Ulfa replied at 23-7-2019 10:51 PM
Yes maybe kbnyakannya mmg itu sbb dia tapi I kes lain..To be honest lah kan I mula masturbate bila ...

Nope. Dirty never work that way. Try again @ipes2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2019 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 24-7-2019 11:38 AM
Nope. Dirty never work that way. Try again @ipes2

Hmmm maksud u?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Den Ada sorang adik angkat girl...kenal msa dia umor 20 LG...skrng msih berhbung..dia skrng da 24 kot...ayu gler, bju kurung n nmpak sopan2 gitu..kami sngt rapat mcm adk bradik..tp den x pernah buat bnda x elok Kat dia.  1 Hari pernah dia crita dia kuat sngt melancap
N keinginan @ fantasi seks dia membuatkn den rasa Jem memikirkan..dia suka ala2 BDSM..
Tahun depan dia da nak kwin...tunang dia askar harap2 dptla puaskn nfsu dia...
N dia dpt stop habit melancap Ni . Bila dia ckap pepek dia dah x cntik, hodoh jer dia ckp..den x faham pepek cntik n x cntik...dia ckp bila tngk cermin tngk diri sndri...rasa berdosa, Muka lesu kelam n hitam jer..
So adik, abg nsihatkn cubalah kntrol nfsu tu sndri dik..bila dah JD habit sejak umur 11 thun LG...errmmmm, mmng susah sngt tu nak stop..
Kami llaki Ni rasanya semua melancap n dpt stop bila dah kahwin..tp bila wife berpntang hri tu..trpaksa lpaskn jgaklah...klau x biol kpala kami ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya nk tanya, awak bersunat x? Kemungkinan besar klu xbersunat, nafsu ppuan akan mengganas, sbb kelentit tu jd mgeleber & asyik bgesel dgn seluar @ kain,, jadi senang stim..

Klu xpun, mmg skg ni gegirls pun sama kuat melancap, faktor yg sama dgn lelaki, akses kpd porn either soft @ hard.. movies pun banyak unsur2 erotic walaupun censor kemaluan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-8-2019 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
saya60 replied at 20-8-2019 12:00 AM
Saya nk tanya, awak bersunat x? Kemungkinan besar klu xbersunat, nafsu ppuan akan mengganas, sbb kel ...

nope I tak sunat
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 02:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramai dah perempuan yang tak sunat sekarang..rasanya sunat untuk perempuan tak wajib macam lelaki
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2019 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Berkhatan untuk wanita adalah wajib dlm mazhab syafie.. yg jadi khilaf tu sbb berbeza takrifan khatan bg wanita.. ada yg takrifkn, potong semua kelentit.. yg ini mmg lah haram, yg mazhab syafie maksudnkn adalah skadar buang sdikit
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2019 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Asyalia.Ulfa replied at 24-8-2019 12:44 AM
nope I tak sunat

As expected.. so klu awal betul serius nk kawal masalah onani tu, cuba bersunat, cari klinik @ Dr yg trusted
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2019 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Asyalia.Ulfa replied at 24-8-2019 12:44 AM
nope I tak sunat

Cuma, klu kelentit awak xmnggeleber seperti yg biasa wanita xbersunat, mungkin masalah lain lah kot...
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 04:45 PM | Show all posts
ada di kalangan wanita memang secara lumrahnya kuat nafsu...especially wanita2 yg berbuah dada besar...nafsu kuat sampai berbogel...

berbogel boleh menenangkan jiwa seks nya yg terlalu kuat...pompuan2 yg suka sangat berbogel tu memang nafsu seksnya kuat...silap haribulan, penis lelaki akan di gigit putus...

Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 11:52 PM | Show all posts
ifanonline replied at 26-8-2019 04:45 PM
ada di kalangan wanita memang secara lumrahnya kuat nafsu...especially wanita2 yg berbuah dada besar ...

ahaha tapi ada je yang berdada kecik pun nafsu beso..acaner tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 06:24 PM | Show all posts
I masturbate 5 kali seminggu sejak umur 19...
Tetiap kali 2-3 round baru puas..
Normal kah ini?
Haha.
Tak risau pun.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.072502s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list