Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
2880
View
62
Reply

Perempuan masturbate tiap hari..Is that normal?

[Copy link]

Author: Asyalia.Ulfa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-7-2019 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hai assalamualaikum forumers smua.. Saya perempuan umur 21 tahun inshaAllah akan berkahwin tahun depan. Maaf, saya nak share sikit problem saya walaupun agak segan sbnrnya haha.. Hmm msalah saya, saya ni jnis perempuan yg kuat nafsu n ssh nak control nafsu even a small thing blh buat saya terangsang kdg2 xde apa2 yg usik pun saya blh high tiba2 so blh kata tiap hari saya masturbate untuk release my sexual tension kdg shari lebih dari sekali.. teruk kan?Tapi saya tak pernah lah smpai berzina. Saya masturbate pun just gosok2 pling2 masuk sikit satu jari je tu pun x dlm n tak prnah msukkan anything inside.
Byk kali dh saya cuba untuk stop n mcm2 cara saya buat dgn busykan diri dll tpi paling lama bertahan 3 hari je tu pun saya punya mood jadi swing, gelisah n jadi snang marah sbb mcm ada something inside yg tak lepas..Btw, saya luaran org knal sopan santun, tutup aurat pakai tdung labuh..Saya tnya ni just nak tau ada ke siapa2 sini yg ada same problem mcm saya? Saya nak make sure yg saya ni normal atau ada kelainan mental huhu..Sbbnya saya selalu rasa bersalah n rasa diri mcm tak normal cuz yg saya tau lelaki je yg biasanya slalu masturbate ni..Ada apa2 effect yg bahaya tak untuk jangka masa pnjang? Ada tak apa2 ubat or suppliement yg blh buat saya ni slow down sikit hmm seriously saya hrp sgt dpt buang tabiat ni..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 04:16 PM | Show all posts
kalau selalu gosok kat miss v tu boleh tumbuh cendawan dik. lepas ni gosok pakai kertas pasir ye.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
May i know ur relationship with ur partner ada involved kinky action  tak.. mybe kalau ringan2 dgn ur prtner mmg susah nak control nafsu kot. Ive read somewhere, perempuan kalau ketagih lg dasyattt ooo
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2019 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
vee_zara replied at 1-7-2019 04:35 PM
May i know ur relationship with ur partner ada involved kinky action  tak.. mybe kalau ringan2 dgn u ...

Ouh no tak pernah langsung..partner saya type2 lelaki alim
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku selalu je. Dinding jadi mangsa. Nasib diding tu x pregnant
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan tunggu tahun depan, kawen bulan depan lagi elok. Aamiin, bila dah kawen inshaaAllah semua akan jadi oke.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 04:48 PM | Show all posts
aiyo kinky betul TT

meols rasa normal je kot?.. unless kalau TT dah sampai tahap nak berzina, tu kira kronik dah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2019 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Andyscenes replied at 1-7-2019 04:39 PM
Aku selalu je. Dinding jadi mangsa. Nasib diding tu x pregnant

you lelaki..lain ceritalah haha
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Asyalia.Ulfa replied at 1-7-2019 04:54 PM
you lelaki..lain ceritalah haha

Sama je lelaki perempuan. Nak kawen da kn, so jgn risau. Nnt puaskan husband u
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 05:26 PM | Show all posts
i tak baca the content of your thread, sy cuma baca Title nya sahaja yg berbentuk Soalan. Yes, it can normal utk behaviour itu, lebih2 lagi jika wanita muda atau yang sudah mempunyai experience sexual. apa-apa pun ianya tidak lah dilabel sebagai unhealthy, cuma boleh membuang banyak masa. it may prevent social issues.

with age and further life experience, this might reduce.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmm... try focus bersenam atau buat aktiviti lain la kot.. kalau penat rasanya tak ada mood nak masturbate hehee.. jujur la pompuan ni pun ada nafsu. Mcm saya... kalau dekat2 nak period adalah rasa semacam ni tapi saya selalu akan cuba busykan diri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2019 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 1-7-2019 05:26 PM
i tak baca the content of your thread, sy cuma baca Title nya sahaja yg berbentuk Soalan. Yes, it ca ...

Ouh okay.. Tapi saya start dari umur 11 mcmtu cuma that time tak tau pun yg tu namanya masturbate..Then saya rasa bila msuk umur 17 gtu jadi makin menjadi2 pulak smpai skrg..Normal ke kalau dari kecik2 dah pandai? Sejujurnya takda siapa2 pun ajar mmg natural saya tau sndri
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 05:44 PM | Show all posts
TT, masturbation is VERY NORMAL and NATURAL. Not to mention ada banyak benefits. Setakat sekali sampai 3 kali sehari pon takpe, it is still normal, u baru umur 21, memang lah libido tuh tinggi sikit, lama2 semakin berumur dia akan slow down.

Nanti kahwin nanti pon nafsu akan start berubah, less masturbation, more action = happy marriage.

Nampak betul naive sgt u nih. Lelaki dan perempuan semua ada nafsu, banyak atau sikit bergantung kepada banyak perkara.

Jangan risau, gosok/gentel/masuk lagi!

Nasihat saya, kahwin cepat, bila u dpt rasa benda yg 'sebenarnye', u akan nak lagi dan lagi. And u DO NOT need any medication. You are NORMAL.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 05:59 PM | Show all posts
Asyalia.Ulfa replied at 1-7-2019 05:38 PM
Ouh okay.. Tapi saya start dari umur 11 mcmtu cuma that time tak tau pun yg tu namanya masturbate. ...

it has been found in research bahawa mereka yg ''sexually precocious'' kebanyakan adalah kerana melalui sexual experience di umur yg awal, samada 'consensual' (tidak ada terma ini bagi mereka yang dibawah umur) or otherwise. tanpa cuba menyelami pengalaman saudara/saudari, mungkin ianya berlaku / discovered secara spontan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
For me please try to stop la.. because kalau u layan sgt , bila u kawen nnt u tak rasa nikmat bersetubuh berbanding masturbate.. this happened to my very close friend.. not being judgy here but i think i dah tgok depan mata, masturbate kat asrama, always layu n penat.. so please stop. My friend tak kawen lg pon u... dia seronok sendiri..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2019 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
yprat replied at 1-7-2019 05:44 PM
TT, masturbation is VERY NORMAL and NATURAL. Not to mention ada banyak benefits. Setakat sekali samp ...

Ouh okay thanks.. Jawapan u buat I rasa lega sikit hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2019 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
vee_zara replied at 1-7-2019 07:44 PM
For me please try to stop la.. because kalau u layan sgt , bila u kawen nnt u tak rasa nikmat berset ...

Okay mmg I slalu try untuk kurang2kan.. Btw I tak sampai mcm kwan u yg  seronok sendiri cz mmg dah lama nak kawen cepat2 hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2019 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 1-7-2019 04:40 PM
Jangan tunggu tahun depan, kawen bulan depan lagi elok. Aamiin, bila dah kawen inshaaAllah semua aka ...

Kalau blh mmg lama dh kwen skrg jugak.. Tapi biasalah parent, blum smpai masalah, sruh hbiskan studylah apalah mcm2
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2019 08:09 AM | Show all posts
Asyalia.Ulfa replied at 1-7-2019 09:13 PM
Kalau blh mmg lama dh kwen skrg jugak.. Tapi biasalah parent, blum smpai masalah, sruh hbiskan stu ...

kowtim dgn parent elok2..slowtalk terbaiikk..mak ayah ni bkn apa dia risau..
tp kalau kita bjaya yakinkan dia..dia angguk jer
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2019 09:25 AM | Show all posts
beli dildo je lah dik, setel...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.079032s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list