Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9257
View
172
Reply

Hari-Hari Bau Tahi! Jiran Lima Beranak Kencing, Berak Depan Rumah

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-6-2019 11:17 AM | Show all posts |Read mode
Seorang wanita dikenali sebagai Farah Farhana Abdullah yang berkongsi tentang jirannya di Facebook berjaya menarik perhatian.


Menurutnya lima beranak yang tinggal di Taman Melur, Padang Serai Kedah itu mengganggu jiran tetangga dengan keadaan rumahnya.


Hidup serba kemiskinan, rumah tersebut terlalu kotor sehingga bau tahi menyelubungi ruang udara.






Foto: FB






Saya nak tanya pendapat semua kalau anda dapat jiran macam ni, apa tindakan anda?


Ini rumah yang disewa. Kami dan lali bau tahi di depan rumah. Kami dah tak tahu nak report kat mana lagi."






Foto: FB






Tandas rumah tersebut juga rosak sehingga menyebabkan seluruh ahli keluarga membuang air depan rumah.


Semua najis masuk ke dalam parit dan melalui rumah-rumah jiran.








Foto: FB








Tambajnya laporan sudah dibuat pada pelbagai pihak berwajib namun tiada tindakan susulan.


Difahamkan sebelum ini pihak NGO ada datang membantu membersihkan rumah tersebut. -CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang dasar pemalas nak semuaborg tolong..kena halau ja tlg tak guna sbb sndri tak pandai jaga..kalau kena penyakit semua kena tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Kekhinziran apakah ni..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 11:28 AM | Show all posts
buamg masa je panggil orang bersihkan
kalau dah sendiri pengotor..

bila takde rumah, merayu bantuan
sana sini.. anak ramai.. bla.. bla..

bila dah ada rumah pengotor pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 11:30 AM | Show all posts
aduh daif sangat ni...pengotor/ pemalas pula...aduh
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 11:30 AM | Show all posts
Tu lah, kalau barang dah tak perlu tak guna di buang sahaja. Jangan simpan-simpan. Nanti dah menimbun tak larat nak kemas, tak tau mana nak simpan. sudahnya terbiar macam rumah sampah. Rumah sampah pun teratur lagi.

Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 11:30 AM | Show all posts
pengotor nya keluarga nie...

mesti si laki keja odd job, bini tak keja pastu ramai anak atlest 6-7 orang..

btw, dah salahkan pusat zakat lom?

dah viral minta sumbangan lom?
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 11:33 AM | Show all posts
Jenis pengotor atau juga ada masaalah mental je yang sanggup duduk dalam rumah yang berkeadaan sebegitu.  Kalau menyewa elok bagitahu tuan rumah juga kepada pihak majlis perbandaran untuk tindakan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 11:34 AM | Show all posts
bukan ke ni dah pernah masuk paper? kes si wife lembam dan si laki lembap.. anak2 mkn kat kedai, etc... patut isytihar je laki bini ni mentally disabled n anak2 di bwh jagaan JKM kalo gini punya gaya.. penyakit bukan dpt kat diorg je kalo mcm ni.. mau blh wabak 1 tmn..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Eeewww... Biar miskin jangan pengotor pemalas... Kesian rumah depan tepi kena ngadap bau busuk....
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
makkenits replied at 27-6-2019 11:34 AM
bukan ke ni dah pernah masuk paper? kes si wife lembam dan si laki lembap.. anak2 mkn kat kedai, etc ...

Ooohh both lembam ke.. Tapi bab buat anak berderet menjadi.. Kih kih
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian kt jiran sebelah rumah nak kena hadap bau hari2
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 11:56 AM | Show all posts
umbut replied at 27-6-2019 11:43 AM
Ooohh both lembam ke.. Tapi bab buat anak berderet menjadi.. Kih kih

tu la... ada yg suggest dah dulu supaya dia x tambah ahli keluarga... ingatkn kot dah settle.. rupanya nan hado gakkkk.. NGO pun x sanggup nak ulang tolong kalo mcm ni..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 11:56 AM | Show all posts
dia kata, itu rumah sewa

ape tuan rumah dok oversea ke dh ilang ke ape?

tuan rumah pun satu..pi la check rumah ko tu

takpun halau semua, pastu simbah je dgn lori simen, jadi fossil lagi 1000 tahun terus..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya rabbiiiii..  iols tegok gambar je rasa nk pitam teruss... boleh ek hidup mcm ni.. iols tong sampah kat dapur x buang lebih 2 hari iols dh stresss..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 11:56 AM | Show all posts
miskin bukan alasan untuk jadi pengotor..
kesian anak2..membesar dalam environment tak sihat macam ni.

macam biasa, bila dah buat aduan but still takde tindakan.
nak kena viral baru reti buat keje..
almaklumlah, masing2 main medsoc je..
action to follow up pon kena through medsoc je la.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Oh tak terkata apa. Anak2 pegi sekolah ke tak?
Kesian nya yg jadi jiran. Mesti duk fikir klau boleh nk pindah rumah lain.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Allahu.. Kotornya rumah.. Tp kesian la kt depa consider oku
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Miskin bkn alasan utk jd pengotor...
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 12:05 PM | Show all posts
mungkin alien dr planet akrilion
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.118751s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list