Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
845
View
15
Reply

[Pelbagai] CABARAN MEMBENTUK KERJASAMA DALAM ORGANISASI

[Copy link]

Author: johan-adx       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-6-2019 08:30 AM | Show all posts |Read mode


Sapa yang ada pengalaman dan cara untuk membentuk kerja berpasukan di organisasi atau tempat kerja masing2 terutama yang berpangkat dan ada ramai staf bawahan boleh kongsikan disini terutama melibatkan staf yang bermasalah dan selalu ada masalah tatatertib.


RUMUSAN...

Kepimpinan dalam organisi adalah merupakan faktor yang penting dalam menentukan jatuh bangun sebuah organisasi kerana  pemimpinlah yang menentukan bagaimana anggota lain digerakkan ke tahap maksimun bagi mencapai matlamat organisasi.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 09:56 AM | Show all posts
Esprit de corp
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 09:59 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Sentiasa berlapang dada menerima teguran.

Jangan simpan di dalam hati.

Luahkan idea kreatif anda.

Jangan terlalu stuck pada rules.

Senyumlah..mood yang baik sesungguhnya akan mempengaruhi orang sekeliling anda.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-6-2019 12:24 PM | Show all posts
tgk suasana organisasi skrg tak brp sihat..bos buat silap tak berani tegur..walhal fungsi mesyuarat adalah untuk selesai masalah secara berbincang.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
department yg sekecil ni pon ada perbalahan juga..
pelik sesangat diorg ni..
aku..follow jer kpi kerja aku...
janji tak ganggu org..
kerja aku jalan dan tip top..
tapi bila ada org mintak tlg..aku ok jer tlg..
buruk camna kita kerja sesama ahli..  realitinya mereka lah yg sama ssh senang membangunkan pasukan.
yg pnting..jangan jaga tepi kain org sgt..
jaga mulut..jaga hati bila kita kerja berpasukan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Dalam masa 3 tahun vekerja, aku dah kerja di 4 company. Reason sebab nak cepat naik gaji  tapi yang oaking susah, bila ada staff bawah kita yang lebih tua dan dah kerja lagi lama dari kita. Diorang susah nak terima dapat boss yang lagi muda dan masih baru bekerja. Setakat ni tu la yang aku lalui dekat semua tempat aku bekerja. Diorang rasa budak2 muda ni budak2 mentah yang x ada experience dan rugi je kena bayar mahal2 compare tu diorang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2019 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Sepanjang berbelas tahun kerja dlm pelbagai bidang, Dan beratus2 org I jumpa. mmg betul zaman Skg susah nak dpt teamwork. Kdg tu dlm meeting semua OK tp dibelakang, siap mengumpat, buat group WA mengata lagi, lepas tu rebel xnak tolong menolong, semua nak ikut kepala sendiri. Attitude tu yg mainkan peranan sbnrnya. Kalau ada benda x puas hati psl kerja, boleh je ckp baik2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2019 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Yup iols setuju sangat teamwork ni takkan ada kalau kita yang muda jadi ketua kepada yang tua. Yang tua agak susah nak terima arahan kita macam poyo2 tapi nak buat camne kita just try hard je lah lakukan yang terbaik untuk menjaga periuk nasi kan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ninja boy at 30-6-2019 09:48 PM

Berbelas tahun kerja macam2 la teamwork. Teamwork yg paling best paling tahun 2016-2019 Team yg kuat, dengar kata, ikut jadual n target tercapai, semua kerja senang diatur semua masalah kasi setel cepat2 semua boleh dikontrol. Sampai ai x boleh move on sehingga job habis bos suh resign Dan company baru skrg ada yg ok ada yg celaka. Takpelah gaji naik banyak layankan aje company ini ianya cabaran baru bekerja dgn org negara luar yg budaya peel pelik2, org lokal x ramai kerja sini. Hairan macamana boleh terjebak kerja company ini.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2019 08:12 AM | Show all posts
ninja boy replied at 30-6-2019 09:40 PM
Berbelas tahun kerja macam2 la teamwork. Teamwork yg paling best paling tahun 2016-2019 Team yg kuat ...

company local ker oversea bro
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
johan-adx replied at 1-7-2019 08:12 AM
company local ker oversea bro

Company oversea, job di malaysia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2019 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
ninja boy replied at 1-7-2019 09:14 PM
Company oversea, job di malaysia

Biasa overseas especially jepun mmg strict sikit..
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2019 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Tu sebab lah setiap company wajib tiap2 tahun kena ada team building.. Bagi aku communication antara boss & staff sangat penting. Ada tak puas hati jumpa boss terus.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2019 03:14 PM | Show all posts
team work memang penting
ni core element yang paling crucial utk satu organisasi berjaya

mcm kes aku, big boss keras kepala
memanjang mencarut, tak approve bajet, marah orang

bila team building, die turn 360
jadi sebaik mungkin


after team building, jadi normal balik
inilah kehidupan huhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 11:02 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085642s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list