Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
1368
View
36
Reply

[Pelbagai] GUNTING DALAM LIPATAN...

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 29-6-2019 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Berpada-pada dlm setiap perlakuan/tindakan. Orang yang paling dipercayai mungkin orang yang sama paling jaki dengan diri kita.
You will never know..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 11:46 AM | Show all posts
sentiasa berhati2 bkn shj pd kwn2 mahupun adik beradik
tp juga pd anak2 serta pasangan
hr ni dia syg katkita tp dlm diam dia dah ada plan lain
dunia sekrg mmg menakutkan
bila kita alpa maka senanglah terkena

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2019 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Sy selalu pesan dkt anak.. Jgn terlalu berkongsi cerita dan rapat dgn orang. Sbb 1 masa nnt bila bergaduh,, semua dia akan canang 1 dunia. Berkawan biar berpada... Semoga yg baik2 sj menghampiri anak2ku. Aamiinn..
Touching plk bila sebut psl anak2 ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2019 01:27 PM | Show all posts
Trust no one but your very own selves. There are people who will use & exploit you for their own good. Thread your lives very carefully. Youll never be able to expect them scissors, tau2 je dah kena.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 04:46 PM | Show all posts
rasa nya gunting dalam lipatan ni lagi teruk atau talam dua muka lagi teruk.
iols takut betul jumpa kawan macam ni..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 05:48 PM | Show all posts
sesungguhnya talam dua muka, gunting dalam lipatan ni akan berpura baik depan kita.
belakang kita MasyaAllah, bahaya.

selalunya diorang ni ada sentiasa dengan kita.
tambahan bila kita susah.

masa tu kita akan luah segala, tapi sebenarnya point untuk jatuhkan kita.

pernah terkena. sekali. dan cukup la. pengalaman.

kita percayakan dia. yakin dia seorang yang baik. cerita tentang kita ditipu (melibatkan wang ringgit) sesorang yang mempergunakan kita untuk kepentingan sendiri. tapi tak sangka, dia cerita dekat orang tu. dan hasut yang kawan lain.

tapi syukur, sebab dari kejadian tu, kita tahu siapa kawan sebenar.

boleh trust tapi better berlimit.
paling utama. berhati-hatilah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 12:15 AM | Show all posts
penyebab iolss ada trust issue. gunting dalam lipatan jugalah penyebab manusia sejagat trauma untuk meneruskan hubungan dgn manusia2 lain
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 10:51 AM | Show all posts
Rasa sakit kna tikam dgn gunting dlm lipatan ni mmg horror ye.. I will forgive but not to forget..
so nak trust org tu mmg kna buat tapisan dan filter a few layer...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by penguinmerah at 9-8-2019 07:16 PM

Tawa dlm tangisan..
Lagu ni kena sgt..gunting dalam lipatan..
Screenshot_2019-08-09-19-09-59-44.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 02:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Gunting dalam lipatan ni ujud sebab manusia tak pernah puas dengan apa yang dia ada, selalu cemburu dengan kelebihan orang lain, suka memporak peranda dan menyusahkan  kehidupan  orang lain. Kadang2 susah nak kenal org yang jenis gunting dalam lipatan ni sebab  org jenis ni akal nya panjang. Kadang2 tu nampak lemah lembut ,baik budi bahasa dan  selalu tolong orang, tapi semuanya ada makna daaa! Dia akan buat apa saja asal kan niat jahat nya tercapai. Senang cerita si gunting dalam lipatan ni boleh jadi bff dengan si talam dua muka...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Gunting dalam lipatan bahaya kalau ada keluarga macam ini.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 06:30 PM | Show all posts
lebih menyakitkan kalo ditikam belakang dgn org paling dekat dan rapat dgn kita..
keep your circle small..kurang skit drama

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 06:35 PM | Show all posts
uishh musuh ini jangan bawak main ye kawan kawn
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 01:04 PM | Show all posts
Gunting dalam lipatan dengan talam dua muka sama je bahayanye.
Takut kalau kena pada batang hidung sendiri.
benda ni ada dimana2. kite kena selalu berpada2 x kire walau dimana
hatta dalam keluarga sendiri..sebab bendi ni terjadi pada manusia yang ada hasad dengki

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 01:34 PM | Show all posts
Hati2 bila melibatkan duit dan rahsia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2019 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Ketawa sama-sama, menanggis sorang-sorang. Bila kita kongsi masalah, depan kita gunting nampak memahami sangat. Belakang kita, ahhhh kita sekadar najis.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 10:08 PM | Show all posts
orang yang berniat jahat untuk merosakkan kawan atau saudaranya sendiri

kalau tak suka cakap lah elok2 bagitau tang mana tak puas hati
jgn la buat tak baik kat org



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082493s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list