Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
985
View
16
Reply

Trace IP Address

[Copy link]

Author: gossip.girls    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-6-2019 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by gossip.girls at 26-6-2019 07:49 PM

Hi!
I nak tanya, ada cara tak untuk kita dapat info tentang user based on IP address and timestamp? Hari isnin lepas, rumah I kena pecah masuk, then smart TV I hilang. I ada apps Netflix dalam TV tu and pencuri tu guna Netflix I. I memang tak logout sebab nak tengok devices yang streaming. I dah call Netflix and confirmkan streaming from TV I and I dapat IP adress and ISP UMobile. I dah bagi dekat polis and contact UMobile tapi masalahnya UMobile sangat lah susah diaorg kata ni bukan high profile case so it will take some time to process. Ada sesapa boleh tolong?

20190626_194719.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2019 08:13 PM | Show all posts
IP address, boleh bertukar setiap kali kita reset modem
kecuali lah IP static.

kena tunggu UMobile bagi report juga kot.
sebab boleh trace owner berdaftar
dengan UMobile
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2019 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 26-6-2019 08:13 PM
IP address, boleh bertukar setiap kali kita reset modem
kecuali lah IP static.


Aah itu la IP tu boleh tukar. Sbb tu nak tau based on timestamp. Pihak polis dah contact UMobile tapi diaorg nak semua through email saja. Just polis cakap kalau ada option lain boleh trace, diaorg suruh try sementara tunggu UMobile.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2019 08:32 PM | Show all posts
gossip.girls replied at 26-6-2019 08:17 PM
Aah itu la IP tu boleh tukar. Sbb tu nak tau based on timestamp. Pihak polis dah contact UMobile t ...

ok,otai disini kurang aktif pula nk reply
awak cuba masuk forum ini

klik sini


buatlah tajuk thread tolong2 urgent (dan buatlah tajuk awak)
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2019 09:08 PM | Show all posts
u dh dpt balik belom Netflix account? Last time my account kene curi i just call netflix customer service then cakap ada org lain guna. so i mintak tuka email terus dgn tuka password. since i pakai credit card, so they will verify melalui card kita

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2019 09:09 PM | Show all posts
lepas tu re login balik netflix guna email address baru dgn password. habis citer
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2019 09:17 PM | Show all posts
creepygurlz replied at 26-6-2019 09:09 PM
lepas tu re login balik netflix guna email address baru dgn password. habis citer

bukan fokus  Netflix account kot,nak fokus tentng smart TV kena rompak dulu  
dan nak trace perompak  hehe

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2019 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 26-6-2019 08:32 PM
ok,otai disini kurang aktif pula nk reply
awak cuba masuk forum ini


I baru register forum tu & activate membership. Tp nak buat new thread tak boleh la.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2019 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
creepygurlz replied at 26-6-2019 09:08 PM
u dh dpt balik belom Netflix account? Last time my account kene curi i just call netflix customer se ...

I memang sengaja tak logout sebab nak track through Nettlix. Once dah dapat trace IP address semua tu baru I sign out all devices & tukar password
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2019 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Actually rumah I kena pecah masuk hari rabu (19/06/2019) lepas. Dia curi jewellery and barang kecik. Unfortunately isnin (24/06/2019) kena pecah masuk lagi hilang TV. This time around bukan rumah I je kena tapi rumah yang satu lorong dengan I semua kena. So lead paling utama through IP address ni sebab takde cctv.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2019 10:49 PM | Show all posts
gossip.girls replied at 26-6-2019 10:20 PM
I baru register forum tu & activate membership. Tp nak buat new thread tak boleh la.

cuba komen2 dulu 20 post kot..
cuba esok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2019 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 26-6-2019 10:49 PM
cuba komen2 dulu 20 post kot..
cuba esok

Nak komen pun tak boleh.
20190626_225308.jpg
20190626_225429.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2019 10:56 PM | Show all posts
gossip.girls replied at 26-6-2019 10:25 PM
Actually rumah I kena pecah masuk hari rabu (19/06/2019) lepas. Dia curi jewellery and barang kecik. ...

awak check pm kejap
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa sambungan crt tt
Dh setel blm
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 12:26 PM | Show all posts
sayam..
ada Gigamom atas ni tanya update? hehe
awak dah cuba ke buka status tanya dekat group
saya bagi haritu?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-7-2019 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
GigaMom replied at 5-7-2019 10:05 AM
Apa sambungan crt tt
Dh setel blm

Belum lg. Polis pun tak dpt update dr UMobile. I pun tak faham kenapa la susah sangat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-7-2019 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 5-7-2019 12:26 PM
sayam..
ada Gigamom atas ni tanya update? hehe
awak dah cuba ke buka status tanya dekat group

I baru sempat nak baca. Yg dkt carigold dah post tapi takde yang reply. Dkt FB, dah request join group tapi tak approve pun.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091220s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list