Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
4537
View
42
Reply

"Baju Banduan Macam Nak Beraya" - Wak Doyok Dilabel Perosak Filem, Tak Layak Jadi Pelakon?

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-6-2019 11:59 AM | Show all posts |Read mode
Niat ikon fesyen Malaysia, Wak Doyok berkongsi mengenai filem Abang Long Fadil 3 di laman sosial dipandang jelik segelintir warganet.




Kredit foto: IG Wak Doyok





Eh berita baik tu, kenapa nak marah dengan Wak Doyok pula? Bukan apa, orang ramai sebenarnya meluat melihat filem Melayu yang disifatkan semakin tenat dengan pelakonnya yang sering kali gagal menjiwai watak.







Begitu juga dengan Wak Doyok atau nama sebenarnya Mohd Azwan Mohd Nor.


Tindakannya berkongsi sekeping gambar bersama antara pelakon yang membintangi filem terbitan Skop Production itu menerima kecaman hebat oleh peminat filem.


Kata mereka, baju banduan dipakai Wak Doyok yang telah diubah suai saiznya tidak menggambarkan suasana penjara, sebaliknya lebih kepada hendak beraya.




Kredit foto: IG Wak Doyok





Malah, ada yang meninggalkan komen negatif hingga melabel Wak Doyok sebagai perosak filem.




Kredit foto: Twitter




Pun begitu, ramai juga yang berfikiran positif dengan mendakwa ia sejenis filem bergenre komedi. Jadi tidak ada salahnya Wak Doyok menampilkan imej banduan yang kemas dan berfesyen.


Namun, komen positif itu ditempelak warganet yang menegaskan penjiwaan watak sangat penting dalam sesebuah filem.




Kredit foto: Twitter









Antara barisan pelakon yang bakal membintangi filem itu termasuk Datuk AC Mizal, Hairul Azreen, Wak Doyok dan Johan Raja Lawak.




  



  



Setuju atau tidak Wak Doyok masuk lokap dengan penuh gaya begitu? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 12:04 PM | Show all posts
teringat plak cite senario yang rumah hantu tu..
wak ape ntah nama dia..
abg botak abg gondol..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Banduan ... sorang mr potato ... sorang mr pantene???
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 12:07 PM | Show all posts
em entahla. tp kebanyakkan cerita dkt sini, mmg jrg2 la artis nk menjiwai watak. Contoh, berlakon jdi org susah pun tetap maintain mekaap  gituwwwww
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 12:34 PM | Show all posts
syapiq yusop ke pengarah ni?....citer apa pulak yang dia plagiat untuk buat movie ni?
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 12:46 PM | Show all posts
tak berkenan sebab x menjiwai watak.. nak jadi banduan tapi fesyen still nak on point.. apooo
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin betul....gangster...artis...politician kalau masuk penjara style.gini....
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 01:03 PM | Show all posts
hahahahahahahah tgk johan camtu je pun dah gelak dah!
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau jadi banduan atas kesalahan fesyen bolehlah kot
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Filem komedi kah? Maaf baru keluar dari gua.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 01:18 PM | Show all posts
tulanglampai replied at 25-6-2019 12:07 PM
em entahla. tp kebanyakkan cerita dkt sini, mmg jrg2 la artis nk menjiwai watak. Contoh, berlakon jd ...

Msia.. jangankan pelakon... props pun hancur.
buat kerja kilang.. barang dalam rumah penuh, tv besar, deco lampu sana sini.. sofa sedap duduk...
... aiyohhh
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 01:20 PM | Show all posts
YomiuriLandMae replied at 25-6-2019 12:46 PM
tak berkenan sebab x menjiwai watak.. nak jadi banduan tapi fesyen still nak on point.. apooo

boleh partner ngan lopa..
lari dr rumah sehelai sepinggang.. tumpang rumah org bagai tp muka maintain mekap.. baju stylo...
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 02:10 PM | Show all posts
AshkieLa replied at 25-6-2019 01:18 PM
Msia.. jangankan pelakon... props pun hancur.
buat kerja kilang.. barang dalam rumah penuh, tv be ...

kaaannnzzzzz. i sokong u sis
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
KekRul tu apasal keding?
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 02:16 PM | Show all posts
x pernah minat anak beranak nie punya cete
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 02:48 PM | Show all posts
orang jadi pelakon sebab nak jadi orang lain. kau jadi pelakon , nak jadi diri sendiri.

gagal teruk industri filem melayu. sanggup lacurkan kualiti semata nak dapat following daripada so-called self-claimed public figure.

Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 03:06 PM | Show all posts
AshkieLa replied at 25-6-2019 01:18 PM
Msia.. jangankan pelakon... props pun hancur.
buat kerja kilang.. barang dalam rumah penuh, tv be ...

haha..betul..belum lagi kisah org miskin sakit, tapi masuk hospital swasta, bilik sorang...

Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Obviously wak bukan jadi pelakon for the love of art. Wak diambil sebab branding wak doyok tu jer. Tapi cakap pasal being realistik, rambut jerombon mcm johanahernia tu pun mana logik masuk penjara. Kena botak lah baru jiwai watak katekooo
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 03:17 PM | Show all posts
wak doyok kotttttt haruslah
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Waden? Mengeja pun tak reti
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.108294s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list