Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16074
View
147
Reply

The Return Of Transcendental Palace

[Copy link]

Author: KIM.K    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 24-7-2019 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 24-7-2019 10:41 AM
keh keh keh

lu pernah tahu tak pasal rukun iman ke -6?

Karamah Khattab Al Shishani, belum jumpa musuh dah kena pedang ghaib

Anyway..apa yang kau fikir tak penting. Yang penting, apa yang berguna buatku. Ambillah cerita ni sebagai hiburan. Mungkin ada sesuatu untuk kau di masa akan datang
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 11:22 AM | Show all posts
KIM.K replied at 24-7-2019 11:01 AM
But aku ada satu benda nak kata. Org alim ilmu tinggi takde set2 pushy. Kau ni bawahan sajur yang  ...

keh keh keh

adoi..lu ni..
laduni tu pun lu tak faham apa..lagi mau sebut..isk isk isk
pun mau cerita barang hakikat..
maut tak bersentuh pula pi cerita dalam ni..
parang terbang tu kelebihan ke?
dah memang lu mau kelebihan lah ni ceritanya
wa advise pegi mengaji tamau...
lantak lu lah..
(kuat betul itu penasihat berbisik sama lu kan? )
siap keluar semua benda tak logik menyangkal..



apa yang wa fikir dan apa yang berguna untuk lu ..dua dua tak penting
kalau benar yakin dunia ini fana...yang penting cuma Allah dan Muhammad ..kekasihnya..

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2019 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 24-7-2019 11:22 AM
keh keh keh

adoi..lu ni..

Takpe.. aku tau level kau ni
Kau tak mengerti pun antara banyak2 yang aku kata kecuali discredit semua
Belajar lagi dik. Thanks
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 11:31 AM | Show all posts
KIM.K replied at 24-7-2019 11:28 AM
Takpe..  aku tau level kau ni
Kau tak mengerti pun antara banyak2 yang aku kata kecuali discred ...

keh keh keh

sama sama
bila menuju kelebihan..
memang akan cop level pada makhluk lain..itu perkara biasa

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2019 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 24-7-2019 11:31 AM
keh keh keh

sama sama

Selagi kau tak dapat karomah tu, selagi tulah kau discredit pengalaman orang lain

Sampai bebila la hang berilmu tapi tak jumpa
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 11:38 AM | Show all posts
KIM.K replied at 24-7-2019 11:36 AM
Selagi kau tak dapat karomah tu, selagi tulah kau discredit pengalaman orang lain

Sampai bebila ...

keh keh keh

nak jadi wali dah tu..dapat karomah..

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2019 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 24-7-2019 11:38 AM
keh keh keh

nak jadi wali dah tu..dapat karomah..

Kau butthurt ni buat lucu je
Tak bermakna kalau Allah belum bagi kepada engkau, satu forum ni tak layak mendapat karomah..

Mungkin sebab kau muda, rezeki ditangguhkan. Walaupun dah berkorban harta benda di jalan Allah sekalipun dan dah join jalan jihad memerangi kafir. Mungkin nak bagi masa kau dah tua berharta

Aku takperlu cerita semua pengorbanan aku kat sini. Ini cerita misteri saja. Kalau kau gigih membela ibubapa pun, Allah bagi karomah..macam uwais Al-Qarni

Banyak lagi kau tak faham dengan apa yang orang lain korbankan. Sebab hijab belum terbuka
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 01:56 PM | Show all posts
KIM.K replied at 24-7-2019 01:42 PM
Kau butthurt ni buat lucu je  
Tak bermakna kalau Allah belum bagi kepada engkau, satu forum ni ...

keh keh keh

hujung hujung dah tunjuk dah apa yang lu nak sebenarnya kan?
macam wa cakap, sama je dengan sahabat2 wa sebelum ni..
dah kena bash gila gila baru mengaku taksub dan hujub dengan anugerah kelebihan masing masing..
yang tak nak tu cuma benda menakutkan lu je..yang rasa best semua lu nak..
cukup lah wa bash pun...nak bagi mengaku je pun..
sampai rasa yang ada pada diri tu karomah..dah kira terlebih perasan sudah..
suka hati lu lah...belum 4 series pun kan ? kira ada waktu lagi nak kembali tu..
dan jangan lah perasan lu tu lagi tua dari wa...kalau 4 series pun belum jejak..

tapi bagi wa..4 series ke 5 series ke 6 series ke..sama sahaja..
sebaya je semua kita..zahir ke dunia je tarikh beza beza...
yang penting..nak balik jumpa DIA ke tak?

keh keh keh

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2019 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 24-7-2019 01:56 PM
keh keh keh

hujung hujung dah tunjuk dah apa yang lu nak sebenarnya kan?

Cerita aku ni pun belum habis
Beginilah, kalau barang ni bukan karomah, takde apa2 berlaku dalam seminggu ni kepada kau
Kalau ia sejenis karomah..anggaplah kebetulan sahaja ia berlaku
Terpulanglah kepada kau nak menilainya. Jangan marah aku pulak ye
Mana tau itu ilmu pontianak Sajakan..kau boleh tepis pakai angin je
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 02:29 PM | Show all posts
KIM.K replied at 24-7-2019 02:27 PM
Cerita aku ni pun belum habis  
Beginilah, kalau barang ni bukan karomah, takde apa2 berlaku da ...

keh keh keh

k bye...
walau apa pun berlaku pada wa..itu tetap hak Allah..
tak perlu perasan kerana lu..

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2019 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 24-7-2019 02:29 PM
keh keh keh

k bye...

Ok bye sayang..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2019 03:24 AM From the mobile phone | Show all posts
hajimex replied at 23-7-2019 03:02 PM
dem... makin berat...

Terima kasih sudi ikuti...cerita pun dah berakhir.. ^^
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 03:13 PM | Show all posts
KIM.K replied at 30-7-2019 03:11 AM
Banyaknya kisah yang ku ceritakan, tak ada yang positif. Mungkin ada

Brother Rashid dan kakak Arm ...

keh keh keh

dah habis ke cerita lu?

dan 7 hari pun sudah berlalu..
so, done claim pasal karamah lu...
sebab yang hadir pun hanya yang bertepek dengan lu..
kecuali lepas ni lu nak claim wa pengamal sihir pulak kan..
tiada apa yang tidak binasa dalam dunia ini kecuali Allah..

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2019 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 31-7-2019 03:13 PM
keh keh keh

dah habis ke cerita lu?

Ye ke? Ok thanks
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 05:47 PM | Show all posts
KIM.K replied at 30-7-2019 03:24 AM
Terima kasih sudi ikuti...cerita pun dah berakhir.. ^^

kasihmu diterima...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-8-2019 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts

Pengijazahan Aji Wimanasara

Edited by KIM.K at 27-8-2019 05:38 AM

These deleted stories will be retold in English. By the end of it is another new name

We brought ustazs few week ago to secure perimeter. Hadnt had any dreams since. The first day after lime bathe was intense, I slept for 12 hours almost as recovering from surgery

We learn they have wali songo parental lineage, so I requested for commisioning ceremony of Aji Wimanasara to dilute negative remarks about the spells. As much as I know, wali songo took the time studied and reinvented knowledge from Aji Saka. Ive been commissioned, done nothing shirk right to this day
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Love ur writing, hope to see u in another thread. please do write more . Thanks
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 23-7-2019 09:56 AM
keh keh keh

ilmu wa impressive???  

Ah kwan.. Maaf mencelah.. Tapi maksudnya utk membatalkan perjanjian nenek moyang dan hijab balik mata yg terbuka.. Adalah dgn mendekati pada Allah swt?
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 10:26 AM | Show all posts
sarah82 replied at 10-9-2019 08:18 PM
Ah kwan.. Maaf mencelah.. Tapi maksudnya utk membatalkan perjanjian nenek moyang dan hijab balik m ...

keh keh keh

aiyak..ada lagi soalan..
nanti tuan tanah mesti marah lagi sama wa..siap ugut kasi mati dalam 7 hari lagi...
takpelah..wa tunggu lah 7 minggu atau 7 bulan..
tak pun wa bagitahu..tahun 2020 wa ditakdirkan mati dah..senang tt mau siap-siap dia punya curse..

membatalkan perjanjian dan menutup mata hijab?
perjanjian nenek moyang tiada boleh dibatalkan sayang...
itu lah bijaknya jin...muslihat mereka melangkau masa...
perjanjian hanya boleh dibatalkan dengan syarat yang telah dipersetujui beratus tahun dulu..
masalahnya..siapa yang tahu pada masa ini?
nenek moyang dah berjanji..kau jaga tanah aku..sampai tanah aku tumbuh pokok ketum....
yang nenek moyang tanam padi...mana mau tumbuh ketum?
itu syarat..bila mau buang.kena tanam pokok ketum..
so..lepas beratus  tahun sapa yang tau syarat ini?
itu lah masalahnya saka ni...dia hidup dengan perjanjian...itu lah muslihat jin

yang boleh elak cuma bagi saka itu tak duduk 'dalam' diri kita sahaja..
dia tetap akan ada di tepi kita..
makin dekat dengan Muhammad dan Allah..makin jauh dia duduk..tapi tetap pandang kita..
bila saka itu duduk 'dalam' kita..maka terbukalah yang kunonnya mata ketiga itu..
kerana kita menumpang lihat melalui mata saka itu...

jangan salah faham..
ada je yang dapat melihat alam lain.bukan melalui saka atau jin luaran...
tapi bukan melihat seumpama kita melihat...
wa dah terangkan perkara ini dalam 6 perkara mencarik adat...
hanya dalam perkara ke 6, maka dia menjadi masalah..

bila makin dekat dengan Allah dan Muhammad..saka tak boleh menumpang tubuh dah..
duduk tepi..atau duduk luar rumah..
bila dah tak boleh menumpang..maka terputus lah pandangan mata ketiga itu..
lu boleh faham kah ini?

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 11-9-2019 10:26 AM
keh keh keh

aiyak..ada lagi soalan..

Boleh faham. Mmg x ada harap nak memutus.. Sedihnya.. Dah byk sy pi cari nak putuskan. Jawapan semua sama mcm Ah Kwan bgtau.. Tq Ah kwan.. Kena terima dan redha.. Dan dekat kan diri dgn Allah dan Rasullullah saw.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075537s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list