Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15121
View
147
Reply

The Return Of Transcendental Palace

[Copy link]

Author: KIM.K    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 19-7-2019 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
sranua replied at 18-7-2019 12:18 PM
Aku yg membaca ni pun mula rasa ringan je cerita ni...tp makin lama aku baca alamak berat juga topik ...

Ya mungkin mimpi ni sama berat seiring usia..doakan aku boleh hidup normal dan tak pergi lebih jauh dengan mereka. Terima kasih sudi membaca tulisan ku
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2019 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
dewi replied at 18-7-2019 01:17 PM
akak baca dah dr awal sampai akhir . Boleh agak dah apa yg ganggu TT ni
tapi tak boleh nak kasi ke ...

Kak Dewi rasa apa sebenarnya makhluk ni yang mengganggu. Tak pernah tengok diorang sembahyang atau ada elemen islamik. Banyak elemen melayu

Makin lama makin takut dengan waktu malam
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 02:42 PM | Show all posts
KIM.K replied at 19-7-2019 02:04 PM
Kak Dewi rasa apa sebenarnya makhluk ni yang mengganggu. Tak pernah tengok diorang sembahyang atau ...

cant say much la sbb tak kasi dian tgk.
dr pengalaman akak dulu masa selalu kena ganggu dgn saka hantu raya . mmg sapa2 nak dekat dgn akak mmg temui ajal.
so that beza dgn kim is yg ni sapa nak aniaya kim yg temui nasib buruk. (very uncanny gitu)

part mimpi ni byk sgt tafsiran akak saran jgn cayer sgt tafsir mimpi.
tapi mimpi ni kalau jenis kita bgn lepas tu kalau tak catit kita lupa dah detail2semua  abai kan je most likely mainan tido

mimpi yg berulang mimpi sama dan mimpi yg mmg kita tak lupa yg tu boleh la beri perhatian.
kalau selalu mimpi nak buang air pas tu cari toilet dah pi buang tak lawas2. or mimpi pi tempat kotor
well toilet tu tempat kotor la..  ni mmg sah gangguan hantu raya. or mimpi baby .

kebiasan gak org yh di ganggu hantu raya ni mmg jodoh berat  tapi ada gak cases jin yg
jenis jatuh hati ngan manusia tu yg jenis macam tu possisive gitu. could be jadi masa yr time yg dok selalu masuk tpt mcm hutan tu.

but there could be a mix also of bunian or some other entiti which makes it a bit confusing sometimes .

tak sure what it is , yg sure its very possesive of kim.

Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2019 03:07 PM | Show all posts
keh keh keh

lu mau komen apa sebenarnya ni..
lu bukan boleh nampak kan? banyaknya mimpi kan?
dua perkara berbeza itu....

jika boleh nampak mereka mereka dari alam lain..
itu maknanya lu telah mencarik adat...

perkara mencarik adat ni ikut ulama tauhid ada 6..

1. mukjizat- jatuh pada para rasul
2. ilhas - jatuh pada para nabi
3. karamah - jatuh pada para wali
4. hikmah - jatuh pada orang beriman (mukmin)
5. ilham - jatuh pada orang biasa
6. istihdraj - jatuh pada orang biasa dengan pertolongan
                                                     i . syaitan
                                                     ii. jin (kafir atau islam - islam digelar bunian)
                                                     iii. khadam - pada pemula dan pengakhiran ayat al quran di jaga oleh khadam ini.
                                                      iv. amalan (sihir)
yang no 6 itu bukan semua salah..tapi banyak bahayanya..
bila lu sudah mencarik adat, renungkan lah..dimana terletak diri lu dalam 6 golongan diatas.

jika mimpi..kata ulama falaq jatuh 2 perkara:

1. roh hawani keluar melalui ubun ubun
    maka roh itu akan dibimbing oleh malaikat dan menyaksikan perkara-perkara benar

2. roh haiwani keluar melalui lubang hidung
   maka roh itu akan direnggut oleh iblis dan menyaksikan banyak perkara palsu dan muslihat..sedikit sahaja kebenarannya


adanya, mimpi yang benar itu, bila keluar dari ubun ubun..(dekat dengan akli) akan dapat diingat dengan jelas walaupun selepas berhari hari..maka itu adalah hidayatullah.

yang lain dari itu..boleh dianggap tak penting..

tambahan komen wa lagi...
jangan lah tu tertipu dengan tipudaya iblis dan jin ini..
contoh..bila ada yang berbuat tidak baik pada lu, maka dia akan ditimpa becana serta kematian..
adakah lu kira iblis dan syaitan serta jin itu mempunyai kuasa?
sedangkan setiap kelahiran dan kematian itu telah tercatat di loh mahfuz...
Allah juga yang mengatur segalanya ...sejak kita belum wujud lagi...
yang berlaku itu, adalah asbab semata...
takut jatuh syirik pada kita menganggap ada kuasa selain Allah...
dosa lain Allah ampun lagi..dosa syirik (kahfi ataupun jali) ini tiada Allah ampun kan tau..

baiklah mula mu start mengaji...bukan baca...belajar samada mula dengan tauhid ataupun fekah..
melihat pada gaya hidup lu, wa cadang pergilah mengaji tauhid.
fekah bukan tempat untuk lu sekarang..
betulkan iktikad pada Allah dan Muhammad dulu..
baru lu akan start jumpa jalan yang lurus itu...

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2019 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
dewi replied at 19-7-2019 02:42 PM
cant say much la sbb tak kasi dian tgk.
dr pengalaman akak dulu masa selalu kena ganggu dgn saka ...

Terima kasih atas reply Kak Dewi. Nanti saya baca lebih lanjut dan rujuk pada perawat. Penunggu hutan Sarawak dah buang tiap kali balik

Detailing hotel tu sengaja saya ceritakan, kalau-kalau sesiapa dapat membantu atau tahu sesuatu. Mungkin sorang boleh bagi sikit feedback
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2019 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 20-7-2019 03:07 PM
keh keh keh

lu mau komen apa sebenarnya ni..

Ok terima kasih Pak Sheikh atas buah fikiran. Kematian ni berlaku dalam tiga tahun je.  Saya pun takda jawapan, sambil mencari. Mana tau ada orang boleh rawat

Berkenaan mencarik adat, belum lagi hijab terbuka. Mata ketiga tu baru nak berkembang. Cuma takbir mimpi yang benar banyak berlaku, dan mimpi yang benar pun satu dari 40 sifat kenabian

Setahu saya karomah pun tak semuanya mencarik adat, istiqamah dalam ibadah pun satu karomah. Dan tak semua yang ghaib tu adalah persekutuan dengan syaitan. Saya bercerita kebetulan yang berlaku, if coincidence is possible



Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2019 11:43 PM | Show all posts
KIM.K replied at 20-7-2019 06:12 PM
Ok terima kasih Pak Sheikh atas buah fikiran. Kematian ni berlaku dalam tiga tahun je.  Saya pun t ...

keh keh keh

wa rasa lu sudah menyesal minta wa komen kan?

Setahu saya karomah pun tak semuanya mencarik adat, istiqamah dalam ibadah pun satu karomah.
Lu cerita menda apa ini? istiqamah itu karomah? ok next



Berkenaan mencarik adat, belum lagi hijab terbuka. Mata ketiga tu baru nak berkembang.
There is no such thing as mata ketiga.
Either you dianugerah Allah kashaf )(ikut 6 perkara mencarik adat) atau lu menumpang pandangan makhluk lain. That's it.
Ramai yang rasa dia direct berbual dengan makhluk alam lain, tapi sebenarnya mereka 'melalui' pandangan itu melalui yang dah ada dalam diri mereka.
kadang kala mereka tak sedar lansung..sebab dah menjadi 'satu' dengan mereka.
itu yang marah wa tu, bila cakap ada pendamping..
hijab mata alam lain itu semasa bayi hingga 6-7 tahun itu perkara biasa.
tetapi kalau dah 10 tahun masih belum tertutup hijab, maka adalah yang menumpang dalam badan itu.

Dan tak semua yang ghaib tu adalah persekutuan dengan syaitan.
kan wa dah explain. marah sangat sampai tak faham explaination tentang istihdraj.

6. istihdraj - jatuh pada orang biasa dengan pertolongan
                                                     i . syaitan
                                                     ii. jin (kafir atau islam - islam digelar bunian)
                                                     iii. khadam - pada pemula dan pengakhiran ayat al quran di jaga oleh khadam ini.
                                                      iv. amalan (sihir)


99% perawat islam guna jin islam untuk merawat. adakah salah? tidak dan ya.
Tidak sekiranya yang menghunus keris itu manusia, ya sekiranya yang menghunus keris itu mereka (jin).
permulaan biasanya yang menghunus keris itu manusia, biasa sahaja tertukar di pertengahan, mereka (jin) mula take over.
kena fahamlah apa sebabnya pada ketika Muhammad s.a.w membawa Ali karamallah wajhu bertandang mengajar jin islam.
Muhammad melukis bulatan dan Ali duduk didalamnya. Dipesan kepada Ali agar tidak keluar dari bulatan atau melayan jin jin itu.
Kerana apa?  Kerana pandainya muslihat puak jin ini. sedang sahabar nabi pun di arah tidak duduk dan melayan mereka, siapa pula kita?

tetapi biasalah...lu orang tetap dengan apa yang lu orang 'nak'.
Konon mau jadi orang biasa...
jadi orang biasa kena tahu kenapa lu diturunkan ke muka bumi ini tau...bukan lepak dan relax relax sahaja..

keh keh keh


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-7-2019 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 20-7-2019 11:43 PM
keh keh keh

wa rasa lu sudah menyesal minta wa komen kan?

Dah bagi pendapat, janganlah judgement pula.. biarkan pandangan kita linger as panduan bagi orang lain

Ilmu kau memang impressive, tapi experience takda kan? Kita mendapat anugerah bukan kerana berilmu semata-mata, tapi sejauh mana kita bersanggupan dengan ilmu di dada

Kalau tak sanggup hidup susah kerana memilih yang haq, belum lagi melepasi tahap terbaik. Bukanlah semua anugerah yang tak difahami tu datang dari syaitan. Engkau pun dah tau syaitan tak mengambil nyawa

Sekadar 20 sen aku yang menulis benang
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Mu teruskan jer menulis pengalaman mu tuh... kakalongmu suka jer baca..sekadar isi masa lapang...bole buat sempadan dan pelajaran
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 09:56 AM | Show all posts
KIM.K replied at 22-7-2019 06:29 PM
Dah bagi pendapat, janganlah judgement pula.. biarkan pandangan kita linger as panduan bagi oran ...

keh keh keh

ilmu wa impressive???  
ilmu yang menuju hanya kepada Allah dan Muhammad semuanya impressive...
ilmu yang menuju kepada segala kebodohan dan kelemahan sebagai makhluk memang impressive..
tetapi ramai mencari yang lain..yaani ..mencari 'lebih' dari manusia lain..
sedang semua makhluk itu sama je..bukan ada kuasa pun..
tidaklah wa komen pada benang ini untuk impress lu pun...
wa nak bagitau je..impress lah pada Allah dan Muhammad ...
pandang pada makhluk, nampak lah yang menjadikan makhluk itu..
makhluk tu semua pun lemah belaka...

wa tiada pengalaman?
benar tu..wa tak boleh nampak..wa tak pernah masuk alam lain
berasa sahaja..
tapi seumur hidup wa dari kecik sampai tua ni...dikeliling wa penuh sahabat sahabat wa yang macam lu orang..
melalui sahabat ini lah wa pernah dipertontonkan 'monyet-monyet' di tengah bandar pada waktu malam..
kalau wa seorang, memang takkan boleh nampak..
dan melalui muzakarah dengan mereka mereka ini lah wa diperkenal kan dengan pemerintahan jin..
top management - di atas langit
middle management - di bukit dan laut (berportfolio)
rakyat biasa- yang biasa lu orang nampak di melata bumi

sebab muzkarah dengan mereka mereka ini lah wa cam je apa yang berlaku pada lu, mau pun yang lain lain..
sebab 'mereka-mereka' yang dikatakan 'dapat anugerah' inilah maka cam lah wa akan lu orang punya cerita..
MO nya sama...yang dengan lu orang semuanya rakyat biasa..yang mau kan kelebihan umat Muhammad.

sahabat-sahabat wa ini lah yang menangis meraung depan tok guru, menyesal kerana menyekutukan Allah.
sahabat-sahabat wa ini lah, ada yang diantaranya, bila kembali menuju kepada Allah dan Muhammad,
nampak apa yang berdamping dengan mereka selama ini tersembur keluar dari muka dan badan mereka..
mereka inilah yang bercerita pada wa, 'anugerah' yang mereka dapat itu, terus malap dan hilang bila mula menuju kepada Allah dan Muhammad.

jadi, lu nak cakap wa tak ada pengalaman?   betul dah tu..
tapi sahabat sahabat wa sekarang semua jauh lebih berpengalaman dari lu orang dan juga sebilangan perawat2 yang ada sekarang..
mereka semua beri peringatan yang sama, jika boleh, jangan duduk dengan jin ini, mereka memang cukup bijak dalam muslihat..

mereka yang dah insaf ramai, lu orang je nak masuk menuju lubang tu...
beza anugerah dan istihdraj tu amat jelas...
jauh beza mata hati dengan mata kasar...
gi duduk dengan wali wali Allah, baru tahu apa beza nampak dengan mata hati dan nampak dengan 'pendamping'.
beza yang paling jelas adalah, mata hati tak nampak imejnya..ia cuma dapat dirasa..
kalau terbayang pada lu satu imej..maka ia bukan anugerah mata hati...

sebba tu kena mengaji, baru tak kena tipu..
tapi lu orang tak..tuju terus sebab nampak kelebihan dan anugerah...
nak beza dari Allah atau dari makhluk pun tatau, main taram kata anugerah...

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 12:06 PM | Show all posts
Ah_Kwan replied at 23-7-2019 09:56 AM
keh keh keh

ilmu wa impressive???  

Dah kenapa aku baca komen ni sambil ikut slang apek2
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 03:02 PM | Show all posts
dem... makin berat...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 03:17 PM | Show all posts
Eljie replied at 23-7-2019 12:06 PM
Dah kenapa aku baca komen ni sambil ikut slang apek2

keh keh keh

deng
bila baca balik, wa pun sama

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 04:19 PM | Show all posts
wow
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 04:27 PM | Show all posts
KIM.K replied at 20-7-2019 10:23 PM
Ingin ku jelaskan disini, aku bukanlah berdarah raja melayu. Aku tak berniat nak sahihkan susur galu ...

jadi bermakna, adakah u dari keturunan raja pattani itu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2019 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
edoraixora replied at 23-7-2019 04:27 PM
jadi bermakna, adakah u dari keturunan raja pattani itu?

Ada 15 kampung ngaku keturunan raja Pattani tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2019 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kakalongmu replied at 22-7-2019 07:12 PM
Mu teruskan jer menulis pengalaman mu tuh... kakalongmu suka jer baca..sekadar isi masa lapang...bol ...

Terima kasih kakalongmu atas kata-kata semangat.. saya kongsi santai2 mana tau satu hari dapat jawapan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2019 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 23-7-2019 05:04 PM
Ah_Kwan replied at 23-7-2019 09:56 AM
keh keh keh

ilmu wa impressive???  


Aku pun tak minta perkara yang sensitif ni berlaku. Apa perasaan kau kalau baru bertikam mulut, family kau yang kena..mau tak kau dikaitkan dengan aku lagi

Selain nak buang, aku tak minta. Yang meninggal pun diluar kemampuan aku nak kawal. Yang mimpi pun tak diundang. Bukan boleh doa dan request siapa yang akan jadi mangsa..

Tak bermakna kalau aku semakin alim  kematian ni berhenti. Bukan kawalan kita
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 10:41 AM | Show all posts
KIM.K replied at 23-7-2019 05:03 PM
Aku pun tak minta perkara yang sensitif ni berlaku. Apa perasaan kau kalau baru bertikam mulut,  ...

keh keh keh

Aku pun tak minta perkara yang sensitif ni berlaku. Apa perasaan kau kalau baru bertikam mulut, family kau yang kena..mau tak kau dikaitkan dengan aku lagi
lu pernah tahu tak pasal rukun iman ke -6?
percaya pada qada dan qadar..

Selain nak buang, aku tak minta. Yang meninggal pun diluar kemampuan aku nak kawal. Yang mimpi pun tak diundang. Bukan boleh doa dan request siapa yang akan jadi mangsa..

Tak bermakna kalau aku semakin alim  kematian ni berhenti. Bukan kawalan kita
Ada wa advise lu jadi alim ke?
wa punya advise, tujulah pada Allah dan Muhammad..
lu rasa rasa, siapa yang kawal semua perkara yang lu sebut tu? azazil ke?
dah DIA yang cipta DIA yang kawal, rujuklah balik pada DIA...baru faham kenapa DIA pebuat..
dah faham, terima sahaja lah qada dan qadar yang DIA tentukan untuk lu...
dah terima, baru tenang..DIA juga yang akan campakkan ketenangan tu...
ada faham?

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2019 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 24-7-2019 10:41 AM
keh keh keh

lu pernah tahu tak pasal rukun iman ke -6?

But aku ada satu benda nak kata. Org alim ilmu tinggi takde set2 pushy. Kau ni bawahan sajur yang mencari makna hakikat

Aku pun belum pernah ulama tegur ada pendamping time rawatan atau belajar ilmu. Ulama yang laduni boleh membaca isi hati kita sampai berderai air mata kita, takpernah lagi mereka berprasangka, hint atau describe makhluk pendamping

Engkau pun tau Khidir as tu membunuh budak kan? Mati tak bersentuh ni aku tau dua jenis orang. Satu, ulama yang jampi parang terbang masa 13 Mei. Kedua, mujahidin

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089569s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list