Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15039
View
147
Reply

The Return Of Transcendental Palace

[Copy link]

Author: KIM.K    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-7-2019 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
kim, kisah 7 tu i is kurang ngerti.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2019 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts

Kisah 9: Sape Cuit Anak Tudung Aku?

Edited by KIM.K at 9-7-2019 11:11 PM

Seterusnya masuk alam kerja dimana TT jadi consultant kepada sebuah company, diorang hantar satu event ni few weeks stay kat Palm Garden IOI Hotel dan ulang alik driver jemput dengan BMW hehe.. Zaman muda aku memang suka duduk hotel. Ambik feel good ngan inspirasi deco

Hari2 duk bilik hotel tu bahagia takde pape. Pastu last day TT kat bilik tu, TT buat perangai sikit. Aku menyanyi la pastu sembang sorang2 mengarut berdialog speaking sakan dengan diri sendiri sebab mood happy dah nak balik..

Tengah iron tudung, tetiba takda angin takda goyang, anak tudung yang aku sangkut kat kerusi jatuh macam kena cuit. Tahulah aku masa tu, selama ni aku duduk dengan makhluk lain dalam bilik tu..

Aku pun behave balik sopan santun. Nasib baik lah last day baru dia bagitau..kalau tidak murung la jadinya
heliconia-room.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2019 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 29-6-2019 11:27 PM
Bab pad x basuh ni.. Mmg mencari pasal betul..

Bersihkan pad ni memang survival kit no.1 bermusafir
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2019 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
duri_durians replied at 1-7-2019 11:45 AM
kenapa dashyat sgt tu. apa yg dorang buat smpai TT sumpah dorang jd macam tu

Biarlah TT simpan kenangan tu..tapi kalau baca kes-kes salah laku pensyarah ni memang layak kena makan pirhana
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2019 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
nipskacang replied at 1-7-2019 02:19 PM
Uish tt ni ade ilmu pape ke sampai terkene diorg2 yg pedajal tt ni? Btw best nya story uolssss

Masa awal2 Kim kena semua ni ada mimpi sahabat nabi. Masa tu amalan biasa, baca quran, zikir

Kim ada sambung harini
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2019 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Ipo replied at 1-7-2019 10:46 PM
Yang kisah darah haid tu memang setan suka sangat benda kotor.
jangan sesekali biarkan darah haid t ...

Terima kasih sis diatas ingatan tersebut.. ) ya cuci darah sebelum buang tu penting seperti juga flush toilet selepas guna
Even darah bekam, cuci bersih tisu sebelum buang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2019 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Eljie replied at 2-7-2019 11:14 AM
Best pulak..sambung lg TT

Terima kasih sis @Eljie ^^

Kim dah sambung tadi
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 10-7-2019 12:12 AM
Bersihkan pad ni memang survival kit no.1 bermusafir

Ramai mcm tu x suka cuci pad
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2019 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
cikX87 replied at 4-7-2019 10:13 AM
kim, kisah 7 tu i is kurang ngerti.

^^ Kim takdapat nak nyatakan dengan jelas apa yang terjadi..huhu cuma berikan bayangan je..maaf sis yang comel..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 03:21 PM | Show all posts
Dapat disimpulkan yang Kim ni tak boleh disakiti dan tak boleh menyimpan rasa marah / dendam / sakit hati pada orang. Later orang tu atau orang2 terdekat kepada orang tu akan ditimpa sesuatu yang tidak baik ( biasanya meninggal ). Misteri..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 11:32 AM | Show all posts
KIM.K replied at 9-7-2019 11:01 PM
Seterusnya masuk alam kerja dimana TT jadi consultant kepada sebuah company, diorang hantar satu eve ...

Gambar dlm bilik hotel Palm Garden tu TT sebab aku pun pernah stay Palm Garden ni, dekat je dgn IOI City Mall sangat convenience.

Bilik pun ok cantik & bersih.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2019 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Eljie replied at 10-7-2019 03:21 PM
Dapat disimpulkan yang Kim ni tak boleh disakiti dan tak boleh menyimpan rasa marah / dendam / sakit ...

Ya..kawan saya yang hijab terbuka pun kata begitu. Dia kata mungkin Kim ni somebody di alam lain
Maaf kerana bunyinya megah macam ayah pin. Cuma kongsi2 cerita misteri
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2019 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
hatikudus replied at 12-7-2019 11:32 AM
Gambar dlm bilik hotel Palm Garden tu TT  sebab aku pun pernah stay Palm Garden ni, dekat je  ...

A-ah aku admire sangat hotel ni dari makanan sampai interior. Ku rasa bertuah sangat duk sini dapat katil dua untuk aku sorang
Selain bersih dan aman, semuanya pengalaman sangat memuaskan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2019 01:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Beberapa tahun selepas aku tamat pengajian, aku jarang sangat mengalami mimpi masa tidur. Lama-lama mimpi berlaku makin kerap. Mula-mula sebulan dua kali, kemudian seminggu dua kali..hinggalah mimpi tiap-tiap malam

Aku ada membeli sebotol minyak pengasih cenuai yang dibacakan ayat quran dan tidak berpenunggu halus. Dah bertahun aku nak beli, dan sentiasa research mengenai si pembuat minyak ni, seseorang yang aku yakini amalannya. Sehinggalah aku start kerja, cepat-cepat aku beli. Sebab nak kuatkan aura diri dari ditembusi ilmu hitam

Minyak tu patut calit kat nadi, aku siap telan nak cepat dan menyeluruh efek dia. Minyak tu tak ngam dalam perut aku, asyik kembung angin dan takleh control buang angin di mana-mana. Pulak..selekeh betul masalah ni tapi dah jadi terlalu berat tau..sampai kentut dalam meeting dan kawasan orang ramai. Jatuhlah self confidence aku masa tu, sebab dah teruk sangat angin amuk

Satu malam aku bermimpi, aku dan kawan sekampung (tak tau kampung apa ni) baru habis kerja kebun. Aku pun duduklah di meja rehat dengan member lelaki tu sambil dia isap rokok. Dia bukanlah seseorang yang aku kenal, tapi dalam mimpi ni dah lama kami kenal. Kami sembang-sembang, aku pun buka cerita kat dia pasal masalah perut aku

Aku: aku asyik sakit perut weh. Kentut tak henti-henti. Perut aku tak selesa
Kawan: [sambil hisap rokok] Kau tau kenape? Sebab minyak pengasih kau tu la
-Mimpi tamat sampai sini-

Few weeks later, aku pegi berubat ke rumah perawat islam. Dah teruk juga aku kena malu dengan masalah angin ni. Makcik tu bagitau dalam perut aku ada beberapa urat kulit kayu. Kulit kayu tu tak ngam dengan perut aku jadi angin berkumpul sekelilingnya, tidaklah mencederakan atau mencucuk perut aku. Makcik tu berikan air penawar suruh minum bagi keluar. Aku pun beransur pulih

Bila fikir balik, betul cakap mimpi aku tu..masalah perut aku tu sebab minyak pengasih. Macamana boleh tepat ye mimpi ni? Masa ni aku tak tahu lagi aku di kampung alam ghaib dan bukan mimpi biasa..



Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 04:34 PM | Show all posts
berat rasanya bace citer mu ni....tapi layan jerrr
seronok baca, cuma kekadang macam x berapa paham susunan ayat tu

seperti mimpi kencing bermakna nak untung, mimpi makan roti: untung tak surut2.

btw, selalu sangat ku mimpi nak terkencing, tapi ku cuba tahan dari terkencing sebab takut realitinya ku terkencing jugak
selalunya, dah nak terkencing sangat dlm mimpi tu, ku akan tersedar, dan terus ke bilik air
adakah maknanya rezeki ku dah nak sampai tapi terhalang??
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 12:18 PM | Show all posts
Aku yg membaca ni pun mula rasa ringan je cerita ni...tp makin lama aku baca alamak berat juga topik yang disentuh, mimpi sahabat Nabi, mimpi alam sebelah sana..dan juga cerita kematian. Tapi nak baca jgk sampai habis..sebagai tambahan pengetahuan. Nak nasihat apa pun tak reti..cuma teruskanlah berkarya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 01:17 PM | Show all posts
akak baca dah dr awal sampai akhir . Boleh agak dah apa yg ganggu TT ni
tapi tak boleh nak kasi kepastian sbb dr penceritaan je kan bukan kasi dian tgk direct.
I could be wrong ..tapi part semua org pakat2 meninggal tu very uncanny la  

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 02:01 PM | Show all posts
dewi replied at 18-7-2019 01:17 PM
akak baca dah dr awal sampai akhir . Boleh agak dah apa yg ganggu TT ni
tapi tak boleh nak kasi ke ...

Boleh tanya tak, agak2 gangguan apa bila selalu ada lebam2 kat peha & lengan ke bahu? Ada kala nampak salur darah kat tapak tangan timbul & besar dlm seinci panjang. Gangguan atau masalah kesihatan normal?

Sorry tt, out of topic sat
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 02:21 PM | Show all posts
hatikudus replied at 18-7-2019 02:01 PM
Boleh tanya tak, agak2 gangguan apa bila selalu ada lebam2 kat peha & lengan ke bahu? Ada kala nam ...

biasanya kalau lebam2 kat paha dan lengan ni hantu raya
kalau doc dia cakap iron deficiency..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2019 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
edoraixora replied at 17-7-2019 04:34 PM
berat rasanya bace citer mu ni....tapi layan jerrr
seronok baca, cuma kekadang macam x berapa paham ...

Terima kasih sis..sori masalah susunan ayat berterabur ni berlaku bila meols dah penat tulis takleh fokus lagi dah..
Meols selalu macamtu

iols pun takut gak terperangkap masa mimpi kencing ni, selalu terjaga bladder dah penuh tapi masih bertahan..huhu. Nasib baik tak melepas sekali
Meols rasa sama je tetap maksud nak dapat rezeki dalam masa terdekat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
4.671302s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list