Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14992
View
147
Reply

The Return Of Transcendental Palace

[Copy link]

Author: KIM.K    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 23-6-2019 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
groundfloor replied at 23-6-2019 06:21 PM
Kim ni orang sarawak ye? Saya ingatkan orang johor.

Saya perakian. Maybe sebab saya masuk side TMJ kes baju Teluk belanga tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2019 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 23-6-2019 06:30 PM
Saya perakian. Maybe sebab saya masuk side TMJ kes baju Teluk belanga tu

Haha...cepat chuol dapat tangkap kenapa ye...xpe...setiap orang ada pandangan masing2...iols ok je as long as negara ni masih aman damai...hehe...tq coz reply
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2019 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 23-6-2019 06:28 PM
Ada..saya sambung cerita2 pendek zaman kadet dulu

Kemudian kalau ada rezeki saya sambung lagi k ...

Hish poster sampingan yang KIM lampirkan seram
Huhu
Cita best
Teruskan sambungan
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2019 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt ada sambungan lagi ke...saya suka baca cite seram
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2019 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt kje apa skang
Gaya penulisan tu mcm keras.. Kje askar/berkaitan ke.. Hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2019 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde sambungan ke KIM?
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2019 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
x sangka @KIM.K berani n bekas kadet
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Menyesal klik. Dh klik terbaca plak tu. Mesti byk cerita lain lagi ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Uishh serammm tt meols ternampak plak gambo thread ineh semalam ms duk scroll2.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 12:36 PM | Show all posts
ater mana kisahnyer?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2019 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts

Kisah 2: Budak Histeria Di Hostel

Edited by KIM.K at 25-6-2019 09:08 PM

Masa Kim dah senior, tentang sorang budak perempuan yang histeria di hostel. Junior biasanya duduk tingkat atas bangunan hostel. Satu pagi, budak2 junior datang rumah bagitau hosmet diorang Sarah kerasukan sejak malam tadi

Kim pon naiklah dengan buku Yassin. Rupanya kawan2 Si Sarah ni dah lesu..semalaman diorang tak tido. Patutlah panggil aku. Nampak la muka penat, tido bersandar, tido tangan silang muka, ada baca yassin..3-4 orang pegang tangan dan kaki Sarah..semua tak mandi lagi

Ceritanya, maghrib semalam Si Sarah ni terdengar suara orang memanggil2 dia di luar rumah tingkat 5 tu. Dia pun merenung di pangkin pastu nak terjun. Sempat kawan2 dia capai. Terus mengilai la apa lagi. Kami kat rumah ground floor takde dengar pun

Pagi tu Sarah masih ada tenaga tersisa nak lawan kawan2 dia. Mana tak penat. Rupanya malam tadi dia ada nak terjun bangunan sekali lagi. Kawan2 terlepas dia kot waktu tu

Aku takde skill ape just dense je, so aku join pegang tangan Sarah yang tengah berbaring. Sambil tu baca ayat kursi sambil hembus2 muka Sarah. Muka dia pun dah basah dengan air Yassin. Tiba2 salah sorang kawan Sarah jadi lemah..dia menangis.. sebab dah mula nak kena rasuk. Kawan2 terpaksa tenangkan dia pulak angkut ke bilik lain. Tak lama lepastu, sorang lagi tumbang (kerasukan)

Tetiba Sarah tenung aku pula. Aku still pegang tangan dia dan saling merenung. Aku tenung dia nak mencari makna disebalik renungan. Dia renung aku sebab nak rasuk..pun aku tak paham2 time kejadian tu. Taklah aku dirasuk malam tu

Ustaz pun sampai, nak merawat Sarah. Rupanya Sarah ni terkena ilmu tuju-tuju yang orang buat pada keluarga dia. Ayah Sarah tak bayar sewa rumah ceritanya..langsung tuan rumah tu buat ilmu, terkena pula kat Sarah yang jauh di Borneo. So ustaz tu pun mula membaca doa2. Dia pun membuka bunga2 silat dalam kedudukan duduk

Bermulalah episod rawatan ala2 komik dewata raya. Ada aksi Ultraman, abuugit, aksi Bezita dengan Goku tapi takdapat dilihat segala aura diorang dengan mata kasar kami. Tiap kali ustaz serang macam Ultraman, Sarah akan menggelupur macam Godzilla..dengan mata tertutup. Real punya..

Ustaz suruh parents Sarah datang ambil. Sarah berehat di rumah hampir 6 bulan..on off kena rasuk. Dia sambung pengajian di IPT lain. Maybe transfer kredit.

Pagi tu sebelum aku balik ke bilik aku, kawan2 Sarah tunjuk baju2 Sarah yang kotor dengan darah haid dilonggok saja dalam lemari. Sarah tak basuh..tompok2 darah tu besar pulak tu. Memang dia kena gangguan..dan initiate gangguan. Syaitan kan suka darah kotor
blood-stains.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2019 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
ikanmasin replied at 23-6-2019 02:05 PM
sambung..sambung..

Ada..Harini saya tulis cerita pendek lain.. boleh tengok kat sticky notes. Jemput membaca..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2019 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
groundfloor replied at 23-6-2019 06:38 PM
Haha...cepat chuol dapat tangkap kenapa ye...xpe...setiap orang ada pandangan masing2...iols ok je ...

Kim suka tengok tmj banyak jaga ummah. Tulah masuk side dia..baju aja pun permintaannya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
sapeka replied at 23-6-2019 06:49 PM
Hish poster sampingan yang KIM lampirkan seram
Huhu
Cita best

Huhu seram kan..walaupun takda setitik darah. Pandai visualization omputih..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2019 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
faranaimm replied at 23-6-2019 07:32 PM
Tt ada sambungan lagi ke...saya suka baca cite seram

Ada sambungan sis..Harini ada satu cerita baru di sticky notes.. jemput membaca..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2019 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 23-6-2019 08:13 PM
Tt kje apa skang
Gaya penulisan tu mcm keras.. Kje askar/berkaitan ke.. Hehe..

TT buat business..dulu 20an selalu buat outdoors. Sekarang takde lagi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2019 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
dusunmind replied at 23-6-2019 10:53 PM
Takde sambungan ke KIM?

Ada..Harini punya kat sticky notes
Insya Allah ada 4-5 cerita lagi..jemput membaca
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2019 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 23-6-2019 11:21 PM
x sangka @KIM.K berani n bekas kadet

Kim penakut juga..cuma selalu takda apa2 berlaku kat Kim ^^
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2019 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
anastasia7 replied at 24-6-2019 01:21 AM
Menyesal klik. Dh klik terbaca plak tu. Mesti byk cerita lain lagi ni

Ya ada lagi.. beberapa cerita. Harini pun ada share satu yang baru..sis boleh baca di sticky notes first page. Jemput..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2019 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
AkuMark replied at 24-6-2019 11:08 AM
Uishh serammm tt meols ternampak plak gambo thread ineh semalam ms duk scroll2.

Uhuhu..Kim pon seram juga..Kim takut nak buh gambar hantu jembalang. Tu cari poster American Horror Stories ^^
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106023s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list