Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
794
View
4
Reply

Insta 360 One X

[Copy link]

Author: orangselut       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-6-2019 11:53 PM | Show all posts |Read mode
Tumpang bertanya, ada yang beli / try Insta360 One X ni? Boleh bagi review? Sebab mula2 nak beli Dji Osmo Pocket, tapi kawan aku suruh aku survey One X ni pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2019 07:50 PM | Show all posts
Beza sangat device dia.

Osmo Pocket untuk controlled shoot. Specialty dia is focusing, and kurangkan gegaran time rakam video. Selalunya orang yang biasa record video pakai phone should amik this one. Output dia standard video yang ko boleh nampak orang selalu post la, cuma kurang gegaran.

One X lak 360n camera. Dia amik entire 360 degree of footages time ko rakam. Video wajib edit dulu baru boleh guna outside kat Facebook/Youtube dsb. And usually orang amik yang ni kalau nak buat creative shots macam Tiny Planet or Fish Eye. Aku usually guna untuk 360 photo (yang ko kengkadang nampak kat FB ko kena pusing kiri kanan untuk tengok) or tiny planet (cam kat bawah ni).

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2019 02:16 PM | Show all posts
emino replied at 22-6-2019 07:50 PM
Beza sangat device dia.

Osmo Pocket untuk controlled shoot. Specialty dia is focusing, and kuran ...

ooo ok2..tq bro..untuk Osmo ni kira macam mini gimbal lah ye..yang 360 ni aku baca file raw gambar/video dia sgt beso saiznya..agaknya tu yg bro maksudkan kena edit? untuk dua2 ni, mana yang paling sesuai untuk bawak hiking/trekking? ke gopro still the best?
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 02:27 PM | Show all posts
orangselut replied at 8-7-2019 02:16 PM
ooo ok2..tq bro..untuk Osmo ni kira macam mini gimbal lah ye..yang 360 ni aku baca file raw gambar ...

Kena edit ni sebab 360 dia ko kena define view kamera pan kat mana bila output, sebab dia rakam overall.

Boleh tengok kat 2:50 video ni: https://youtu.be/jOoXDtWqkMc?t=170

Osmo pocket size besar sebab dia tak support format HEIC cam GoPro. Osmo Pocket aku tak rasa sesuai untuk hiking/trekking sebab dia tak tahan lasak, tak waterproof and ko kena sentiasa pegang. Insta 360 sesuai untuk hiking kalau ko nak rakam dulu, point which view ko nak kemudian, but dia pun x tahan lasak or waterproof. While GoPro ko leh letak kat mana ko nak, tapi hanya view depan kamera je dia nampak.

Alternatively ko leh cuba Osmo Action, kamera baru dari DJI. Dia cam GoPro, tahan lasak etc and dia ada front screen jugak, so ko boleh frame diri sendiri dengan mudah sikit.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2019 11:26 AM | Show all posts
emino replied at 8-7-2019 02:27 PM
Kena edit ni sebab 360 dia ko kena define view kamera pan kat mana bila output, sebab dia rakam ov ...

nice bro..tq2..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084390s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list