Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1587
View
61
Reply

[Bahasa] Asal usul nickname korang dalam forum cari

[Copy link]

Author: denim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-6-2019 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
denim replied at 20-6-2019 11:48 PM
Wahh..klasik uu

Kalau tak silap dalam bahasa sanskrit, cendera kirana bermaksud cahaya bulan. Sedap bunyinya plus maksud pun cantik. Maka gunalah jadi nickname hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Nickname ni asal zaman study dulu and ada guna utk account lain2 jugak. Kisahnya suka layan anime/manga/j-drama so acah2 jepun gituhh. Tp tu semua dulu la, sekarang dah kertu hahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-6-2019 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Yorimimiko replied at 21-6-2019 12:20 AM
Nickname ni asal zaman study dulu and ada guna utk account lain2 jugak. Kisahnya suka layan anime/ma ...

Sekarang semua dah ke kpop..kan
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 12:31 AM | Show all posts
denim replied at 20-6-2019 11:52 PM
Kikikiki..cayang nau nau nau

mau tak cayang..22thn together2
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
denim replied at 20-6-2019 11:49 PM
Myspace tu sezaman friendster atau sezaman irc chatroom tu?
Ke lama lagi?

Irc tu masa aku darjah 4. Zaman myspace generation ke 3 haha
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 12:38 AM | Show all posts
senyum xperlu kata apa apa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-6-2019 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 21-6-2019 12:38 AM
senyum xperlu kata apa apa

Ok.aku buat ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Nickname ni sempena i sedang tawarhati kat seseorang. Pastu tengah stress tengah buntu mintak opinion orang dlm sini. Lepas tawar hati jadi cair hati pastu tawar hati kembali dan sekarang cair hati balik. Hahaha. Camnooo la haku nih.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 01:48 AM | Show all posts
Saya jadi Munahjolie sebab in real life nama glamour masa kat sekolah Munah, jadi bila fikir balik nama Munah ni simple sangat so saya tambah la Jolie supaya aumm gitu. So jadilah Munahjolie

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
denim replied at 21-6-2019 12:26 AM
Sekarang semua dah ke kpop..kan

I layan jugak kpop sikit2 tp takdela ganas sangat mcm budak sekarang. Seremmm
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
kristal tu mmg nick name meolss da lebih 12 tahun dah. mmg masih guna nama nick name tu utk berbagai urusan juga sebenarnya. baby tu saja letak sbb meolss ank perempuan bongsu. 000 tu meolss saja je letak, konon mcm cerita james bond kan ada 007... tp meolss letak 000... gituhhhhh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 09:32 AM | Show all posts
Masa nak register tu my mom tgh gila tupperware. Dok message iolls suh ambikkan tupperware yg diorder nye tu. Kebetulan warna pink

Profile picture tu sebab suka sangat anak sailormoon versi besar chibi moon

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-6-2019 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
tawarhati replied at 21-6-2019 12:58 AM
Nickname ni sempena i sedang tawarhati kat seseorang. Pastu tengah stress tengah buntu mintak opinio ...

Deep sgt org tu tinggal kesan kat u tauu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-6-2019 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
munahjolie replied at 21-6-2019 01:48 AM
Saya jadi Munahjolie sebab in real life nama glamour masa kat sekolah Munah, jadi bila fikir balik n ...

Kelassss kau kakk..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-6-2019 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
kristalbaby000 replied at 21-6-2019 09:09 AM
kristal tu mmg nick name meolss da lebih 12 tahun dah. mmg masih guna nama nick name tu utk berbagai ...

Gituh kan..sometime nama nickname lagi dkt di hati..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-6-2019 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
tupperwarepink replied at 21-6-2019 09:32 AM
Masa nak register tu my mom tgh gila tupperware. Dok message iolls suh ambikkan tupperware yg diorde ...

Hihihi..duludulu aku ingat ko mesti ejen nak promote tupperware tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmm..  Sebelum2 tu silent reader je btahun.. Skali ade gosip artis yg required rp berapa la lupe.  Gosip ape pon lupe.  Maka sign up la.

Tatau nak guna nick ape,  sbb pkai botol warna purple,  kat opis malas nk keluar masuk pantry amik air coway.hahahha. lagipon job scope susah nk bgerak,  kene focus jah.  

Maka kekal la nama botol purple. Dh rrgister xjugak drop comment ke ape ke.  Maka kekal lg beginner beberapa tahun.  Smp la kes farid kamil baru la gigih kutip point.

Baru perasan, xle tukar nick rupenye.  Hahahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 12:57 PM | Show all posts
nickname iols ni mmg berkurun guna kalau nak sign up apa2 website.


nak tgk k-drama, tonton, iflix apa2 la acc. since guna satu nama ja sng ingat.



iols guna sempena gabgn nama iols dgn husbnd gitew.. sweeet tak?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 01:00 PM | Show all posts
aku pnya idea adalah drpd gaya menyelak langsir sbb busy body tgk jiran2 dpn umah, dr tingkap. Aku knl cari sbb gosip, xtau plak ada forum2 lain. so ingt nk bergossip je la..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Nickname ni gabungan nama sendiri n suami. Even ade name org putih kt nick ni tp sebenarnye saye kawen dgn melayu je pn..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078246s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list