Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
17753
View
127
Reply

CIK PUAN MUDA JULITA AISHAH ( Isteri Tengku Muda Pahang) KEMALANGAN

[Copy link]

Author: mizZue    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-6-2019 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by mizZue at 5-8-2019 06:01 PM

KUANTAN - Cik Puan Muda Pahang, Cik Puan Muda Julita Aishah Abdul Latiff mengalami kecederaan pinggang selepas kenderaan jenis Toyota Alphard dinaikinya terlibat kemalangan dengan sebuah lori jenis Isuzu di Kilometer 25 Jalan Kota Tinggi-Mersing dekat Mersing, Johor kira-kira pukul 9 pagi tadi.

Sementara itu, pemandu lori tersebut, Masod Daud, 53, yang berasal dari Mersing mengalami kecederaan patah kaki kanan akibat kejadian tersebut.
Pemandu kenderaan pelbagai guna (MPV) berkenaan, Mohd. Shafiq Shahdan Mohd. Ali, 24, serta pembantu rumah yang merupakan warga Filipina pula tidak cedera.

Ketua Polis Daerah Mersing, Superintendan Cyril Edward Nuing menerusi kenyataan berkata, kenderaan dinaiki Cik Puan Julita Aishah yang merupakan isteri Tengku Muda Pahang, Tengku Abdul Rahman Sultan Ahmad Shah itu dalam perjalanan dari arah Johor Bahru menuju Kuantan.

Semasa tiba di tempat kejadian, dipercayai pemandu MPV telah memasuki laluan bertentangan lalu berlanggar dengan sebuah lori di bahagian sisi kanan.

Pemandu lori telah dikejarkan ke Hospital Mersing.

Cik Puan Muda Pahang serta pemandu dan pembantu rumahnya pula dikejarkan ke hospital di Kuantan (Hospital Tengku Ampuan Afzan), kata beliau.

Ujar beliau lagi, kejadian tersebut disiasat mengikut Seksyen 43 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. -

Sumber : Kosmo Online.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Teruk jgk tu. Semoga dipermudahkan segala urusan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-6-2019 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
riyadhK replied at 20-6-2019 03:13 PM
Teruk jgk tu. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Berdasarkan gambar teruk kan..agknya nk potong..xlepas dan mengelak agaknya..laluan tu mmg lah kena hati2 selalu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Double line kot...
Kalau btol la nak memotong..alahai..erm...huhuu
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 03:21 PM | Show all posts
إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 03:21 PM | Show all posts
mudanya driver..mesti bawa laju
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 03:22 PM | Show all posts
semoga semuanya selamat.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
mizZue replied at 20-6-2019 03:15 PM
Berdasarkan gambar teruk kan..agknya nk potong..xlepas dan mengelak agaknya..laluan tu mmg lah ken ...

Itu lah rasanya pon mcm tak sempat elak masa memotong + dua2 rasanya tgh laju. Iols kalau lalu jalan mersing ni seriau yg amat. Kereta Lori semua laju2. Lps tu kalau malam mcm angker jgk tempat ya.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 03:36 PM | Show all posts
ingatkan bawa kenamaan kena hati-hati plus ada escort..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 03:43 PM | Show all posts
Bawak laju ni kot. Tu yang impak dia besar
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Driver alphard x cedera.. Habislah kena pecat lps ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 03:49 PM | Show all posts
nampak teruk tu..msti laju..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 03:50 PM | Show all posts
semoga dipermudahkan..kesian nya
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Jalan jemaluang ni jangan la dibuat main. Jalan angker ok. Kawasan panas selalu eksiden. Jiran meols baru je minggu lepas eksiden dekat jalan yg sama, kilometer je lain.

Hati hati la bila lalu jalan jemaluang ni. Xpayah la berangan nak bawak laju ke apa. Keadaan geografi jalan tu pn xsesuai nak bawak laju ke apa. Dah la jalan kampung.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 04:04 PM | Show all posts
kakasotong2 replied at 20-6-2019 03:55 PM
Jalan jemaluang ni jangan la dibuat main. Jalan angker ok. Kawasan panas selalu eksiden. Jiran meols ...

jalan sana keras sebab kecil sis, jalan pula elok memang top speed. lepas tu beralun.. pasal keras tu orang ckp ada kubu lama. malam2 sis vokuru bertenggek kat situ sakat driver lalu
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 04:08 PM | Show all posts
Salam Takziah..
semoga kecederaan tu tak memudaratkan.
paling takut klu kena effect slipped disk
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 04:09 PM | Show all posts
kakasotong2 replied at 20-6-2019 04:55 PM
Jalan jemaluang ni jangan la dibuat main. Jalan angker ok. Kawasan panas selalu eksiden. Jiran meols ...

Jalan tu angker ke kaka??
Meols baru plan nak lalu situ next month dari johor ke terengganu..saje mengukur jalan
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Adakh on the way ke majlis iman? Iman dah nak bersalin?
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 04:12 PM | Show all posts
moga cepat sembuh.. risau juga pecah buah pinggang or patah tulang area situ..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 20-6-2019 04:09 PM
Jalan tu angker ke kaka??
Meols baru plan nak lalu situ next month dari johor ke terengganu..saje ...

Jalan yg menyeramkan jugak la jalan jemaluang ni. Situ dh banyak kali eksiden.  

Boleh je nak lalu situ takde apa pn cuma kena hati2 jela kaka. Kawasan pn sunyi je mcm jalan dr felda nitar mersing ke kluang tu haa.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104083s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list