Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
18084
View
584
Reply

[Bahasa] Gambar Makanan ( food shot)

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-9-2019 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
appleijau replied at 5-9-2019 08:58 PM
Kann. First time jumpa. Biasa tgk mcm yg dlm gambar ni. Rasa mcm dodol biasa tapi ada bau kelap ...

Yeppp. Tapi nak mengacaunya supaya tak hangus, lemau tau. I had some scars too (luckily dah tak nampak) sebab dia meletup2. Tu yang fikir banyak kali nak buat ke tak, padahal resipi simple je
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
IMG_20190918_000526.jpg
Dried chilli crab
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
IMG_20190918_000334.jpg
Butter prawn
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
IMG_20190918_000434.jpg
Sotong goreng tepung
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
IMG_20190911_113101.jpg
Rojak sotong a.k.a sotong kangkung
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
IMG_20190911_113133.jpg
White lady

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts

mee kari best ever.. lost world tambun

IMG_20190919_133640.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2019 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
appleijau replied at 29-6-2019 11:40 AM
Cuba check juga format gambar. Setakat ni utk saya hanya format gif dan png shj yg ok.

Sy pakai iphone.. ada yg ckp kena save dlm icloud dulu
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by appleijau at 28-9-2019 08:32 AM
Foxey replied at 18-9-2019 12:15 AM
Wow, so rajin. But betul, bila kita merantau ni, kalau teringin memang akan gigih buat sendiri kan ...


Foxey, your food pics buat rasa lapar hahaha

Bila kita merantau memang kena gigih lebih sikit hehehe
Ini gambar homemade cendol dan telur masin.

BD4F9D9D-4FC3-4BD1-B51C-CE5AA23A4759.png
556A2C6E-CEAA-4519-817F-3A4829A20593.png

Edit utk besarkan gambar.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
littleblossom replied at 26-9-2019 10:04 AM
Sy pakai iphone.. ada yg ckp kena save dlm icloud dulu

Boleh check your photo format dalam camera setting. Atau pun you boleh download mana2 free app untuk tukar format gambar.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat sendri baru puas!
FB_IMG_15699481366329500.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 12:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Pak Li kopitiam
FB_IMG_15699480233030185.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
IMG_20191016_153338.jpg
In-flight food. Not that tasty today. Mungkin silap fox gak pilih beef with noodles. Beef dia berlemak and noodles lak dry. Should have chosen salmon and prawns with roasted potatoes. Satu lagi menu tadi ayam panggang dengan nasi. My mum pilih yang tu but dia pun cakap tak berapa tasty. Yang sedap garlic bread dia tapi hari ni dapat sekeping je. Makan mee tu sesuap je, daging pun jangan tak sentuh. Makan salad lebih and dessert, dark choc cake with diced mango/kiwi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
appleijau replied at 28-9-2019 08:35 AM
Boleh check your photo format dalam camera setting. Atau pun you boleh download mana2 free app unt ...

Fox lak boleh upload jpg and gif je. Lain format takleh. Ingatkan semua boleh upload gambar format yang sama, rupanya lain2 eh.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 11:38 AM | Show all posts
sedap nyer...lapar dh rasa ni...
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2019 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 20-6-2019 03:52 PM
Roti Bakar Kluang Railway Station..

Alaa sedappnyaaa... nak cari mana nii
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2019 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 20-6-2019 06:08 PM
test test

Cantik dan sedappo... adoii
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 07:51 AM | Show all posts
kedai sama menu sama tp berbeza suasana.
Cafe kat Kluang Station juga tetap best.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Udang celup tepung kuala terengganu. IMG_20190915_150820.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082041s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list