Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5408
View
89
Reply

"Panaskan Sup Tapi Terus Tidur" - Akibat Cuai, Diana Amir Hampir Bakar Satu Rumah..

[Copy link]

Author: Cari-Amiey    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-6-2019 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah selamat drpd malapetaka. Peringatan untuk diri sendiri jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 08:40 AM | Show all posts
Oldbitty1 replied at 19-6-2019 08:45 PM
Kena pasang smoke detector kat siling rumah

betul ni sebagai langkah awal pencegahan kebakaran

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdullillah. Laki meollss pernah mcm ni. Lupa nk tutup api. Iollss tgh goreng ayam. Minta husband sambung. Ayam dh masak. Dia angkat lupa tutup api. Meollss perasan apasal asap satu rumah. Rupanya dia tak tutup api lepas angkat ayam tu. Nasib lah sempat tutup.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 09:04 AM | Show all posts
Suchi replied at 19-6-2019 08:57 PM
Sbb tu tak suka panaskan lauk atas dapur gas. Takyah kata tidur la ko pegang hp je baru buka fb dah  ...

betul uols. iols kena last week. lupa tgh rebus kentang sambil tu dok wassap dgn BFF. sekali teringat tgk periuk dah hitam dah

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 09:44 AM | Show all posts
nurul_akmar replied at 19-6-2019 06:23 PM
tp seyes mmg ada org yg sihat walafiat tp terlupa mcm diana ni... adik aku pon sama.. rebus telur tp ...

sama..aku pun pernah gini...rebus telur, lepas tu gi pasar malam...balik rumah asap dah berkepul2..gila betul!

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Mujur x jadi ape2 kat family....
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
beta_carotene replied at 19-6-2019 09:14 PM
yang penting habi dia maintain sedap

Dengarnya hubby sheols turun ke dapur tu pakai boxer je... dappp tak?
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 11:03 AM | Show all posts
takut i pun kdg2 terlupa sedar2 dah bau hangit, berlari ttp api
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 11:04 AM | Show all posts
antara psesies DA ni aku lah. Kalau dh sibuk panaskan something kat dapur, boleh plk multitask dibuatnya nk settle benda lain (etc jemur kain/lipat baju/main tepon) last lupa ape kat dapur.

Sedar2 dah kering kontang oiii berasap2 sikit. periukku hangit, sedih weyh.... tp xde la seteruk DA sb dh tahap terlelap lama jgk ti sb dia kata rmh dh berasap penuh satu rmh. skeri.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 11:10 AM | Show all posts
I pun pernah. Jerang air atas dapur gas. Sbb leka buat kerja bungkus barang nak courier, air kering sampai cerek pun hangus sampai terkena hud dapur...

cerek tu handle dia plastik, terbakar..... berjangkit ke hud dapurr

nasib baik i sendiri dirumah...terhidu bau plastik hangus..

insaf terus.....


last2, beli cerek elektrik....
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
ptot nye nmpk asap dh mengelabah tetek ni smpt plop placing balik amik gmbo nk jd attention seeker agak2 la
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 11:20 AM | Show all posts
nak citer jugak... hehe . Masa sya pantang anak pertama , sya pantang kat kg. Husband kerja  kadang2 ada member  sekerja tumpang tido kat umah . Satu hari salh sorangnya  hisap rokok guna api dapur yang ada kuali kat  kat dapur tu. Rupanya lupa padam api. masa kat kerja jiran call keluar asap kepul2 dari dapur. nasib tempat kerja dekat je. Masuk rumah asap dah penuh satu rumah . Abis berjelaga  siling...huhuhu

Dia x cerita pun kat sya. Bila saya balik umah habis pantang baru sya tahu...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 11:22 AM | Show all posts
aku so far mknn rentung je la...
kalau goreng ayam dh jd arang...
nasib baik la rumah kecik...kalau ada bau hangit cepat2 lari pi dapur...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 11:25 AM | Show all posts
syukur semuanya selamat. scary jugak bila teringat. kita2 pun kena beringat. tu la kadang dah penat sgt benda2 camtu ada je yg terlupa.. mintak dijauhi dari buat fatal mistake
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 11:31 AM | Show all posts
steadylady80 replied at 20-6-2019 11:10 AM
I pun pernah. Jerang air atas dapur gas. Sbb leka buat kerja bungkus barang nak courier, air kering  ...

aku pun ada pengalaman ni masa study dulu...every weken mesti pg rumah bff...rumah dia dkt Uni...dia tinggal dgn ayah dia jer berdua...kitorg jerang air...pastu sembang2...
mmg x ingat pun psl air kt atas dapur...bila sedap jer cerek dh hitam...air kering kontang...
punya la takut ayah dia marah kitorg jenuh dok kena tonyoh cerek tu...mmg kelakar giler time tu...
dh berbelas tahun berlalu
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 11:38 AM | Show all posts
rasanya semua orang ada pengalaman macam ni termasuk aku
alhamdulillah tak ada apa yg teruk
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 20-6-2019 09:16 AM
Dengarnya hubby sheols turun ke dapur tu pakai boxer je... dappp tak?

Mmmmdap rr..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Umah ai pon prnah.abg balik sekolah masak megi.pastu dia terus g main.rumah pulak xde sape2.nasib baik jiran nmpk asap kepul2.dia jirus dr luar,sbb dapur tepi tingkap je
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
namieamuro replied at 19-6-2019 09:05 PM
syukur takde ape..penyakit lupe ni sape pun boleh kene..ngeri seram bile terjadi lupe mcm situasi Di ...

Pakai bateri
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
stania83 replied at 19-6-2019 06:26 PM
hidupkan api tak boleh multitask..kalau nak jugak set timer atau bagitau orang kedua yg kita tgh on  ...

Yup i on timer on my phone, agak2 pttnya dh siap masak i set so that i pegi cek apa yg patut, takut gak kdg2 careless sbb byk benda duk fikir dalam pala otak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.092633s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list