Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4580
View
86
Reply

"Panaskan Sup Tapi Terus Tidur" - Akibat Cuai, Diana Amir Hampir Bakar Satu Rumah..

[Copy link]

Author: Cari-Amiey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-6-2019 06:18 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon dan pengacara, Nurdiyana Amir Bt Hashim atau lebih dikenali sebagai Diana Amir baru-baru ini berkongsi detik cemas dalam hidupnya apabila dia hampir menyebabkan rumah kediamannya terbakar gara-gara kecuaian diri sendiri.





Menerusi posting di akaun Instagram miliknya, Diana mengatakan yang dia pada mulanya mahu memanaskan sup ayam buat seketika namun terlupa untuk menutup api dapur sebelum masuk tidur.

  



Mahu panaskan sekejap sebelum masuk tidur tetapi terus terlupa..





Kredit foto : Ig Diana Amir


Terjaga sebab anak sebelum menghidu bau hangit..



Kredit foto : Ig Diana Amir


Asap dah tebal tapi tak nampak api..


Kredit foto : Ig Diana Amir



Suami boleh diharap..

kredit foto : Ig Diana Amir




Tambah Diana, akibat daripada kecuaiannya itu, dia terpaksa basuh hampir satu rumah termasuk fabrik dan lantai kerana bau hangit asap masih lagi kuat melekat di seluruh pelosok rumah.


Kredit foto : Ig Diana Amir



Bersyukur kerana keluarganya selamat dan belajar daripada kesilapan diri..


Kredit foto : Ig Diana Amir



Posting tersebut mendapat reaksi daripada pengikut Diana di media sosial tersebut yang rata-ratanya turut berkongsi pengalaman yang sama dengan Diana.










Kredit foto : Ig Diana Amir




Ramai juga yang pernah mengalami perkara yang sama, kan? Apa pun diharap peristiwa tersebut menjadi pengajaran kepada kita untuk lebih berhati-hati dan pastikan semuanya berada dalam keadaan selamat sebelum masuk tidur atau pun sebelum meninggalkan rumah. Malang tidak berbau! -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 06:23 PM | Show all posts
tp seyes mmg ada org yg sihat walafiat tp terlupa mcm diana ni... adik aku pon sama.. rebus telur tp dlm masa kejap je dia dh lupa yg dia rebus telur.. terus p keje.. nasib masa tunggu bas dia teringat yg dia rebus telur.. terus lari balik umah.. tgk2 dah kering air, hitam dinding2 dengan paip air skali hitam... syukur setakat dapur je yg berasap n dinding hitam.. kalau terbakar?? dh la rumah apartment.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
panasnya gossip sepanas sup ayam hangus diana amir
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 06:26 PM | Show all posts
hidupkan api tak boleh multitask..kalau nak jugak set timer atau bagitau orang kedua yg kita tgh on api, imagine kalau tgh masak air lepas tu on computer reply email, keberangkalian utk lupa pasal api tu tinggi.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah.selamat n x de kecelakaan teruk. Allah masih sayang...
Jgn kata diana amir.. Iolls pon byk kali mcm tu

Mak iolls yg tua pon zaman2 dia umur 50/60an pon sama.. Siap g umah jiran x ingat lgsg dia panaskan lauk

Mil.. Siap masak air gula..dia jemur baju x ingat.. Abis siling umah di sambar jelaga itam.. Nasib x terbakar
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai mujur takda kehilangan nyawa atau rumah. Pls be careful peeps
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 07:32 PM | Show all posts
syukurlah semua selamat..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni pun masuk gosip
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni nama nya lupa....bukan sengaja
So next time kita semua kena amik langlah jaga2
Sebelum tdo/kluar off semua letrik yg x guna n cek semua menda
Allah nak bagi kita lupa bila2 masa jer....
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 07:51 PM | Show all posts
kdg2 mmg gitu kecuaian sendiri.nsb baik sedar gak
kalau lupa anak tak bunyi..bahaya jg kan
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 08:01 PM | Show all posts
Fuhh..kalau tak sedar tu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah jadi macam ni. Serik.
Tunggu kat kitchen sampai settle, baru masuk bilik.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah tak jadi apa apa, comel comel anak diana ni, dah 3 org dah
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
stania83 replied at 19-6-2019 10:26 AM
hidupkan api tak boleh multitask..kalau nak jugak set timer atau bagitau orang kedua yg kita tgh on  ...

aku still boleh ingat tapi jangan ada kejutan cth ada bunyi kereta accident atau bunyi letupan di tempat lain aku mmg distract cepat.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena pasang smoke detector kat siling rumah
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
ya Allah mmg scary.. sbb aku byk kali lupe.. tp mujur rumah x besar dan kejadian waktu siang.. n aku sndiri sedar blik sbb bau hangit...  bhye nye....  mintak dijauhkan
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Penah jugak bukak api kukus ubi pastu siap keluar p kedai. Terlupa dah kukus tu... teringat je terus pecut balik. Nasib baik tak jadi apa2
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Sbb tu tak suka panaskan lauk atas dapur gas. Takyah kata tidur la ko pegang hp je baru buka fb dah kering dah kuah dlm piyuk.
Mmg bahaya laa perangat lauk ni iols sendiri dah byk kali terlupa padahal sedar je duk kt meja makan je.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
aiyoo bahaya betul la.. somehow i'm wondering what happened to that ayam dlm sup tu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
syukur takde ape..penyakit lupe ni sape pun boleh kene..ngeri seram bile terjadi lupe mcm situasi Diana ni..

sape kt umah psg smoke detector? die attach dgn letrik ke atau cane? iols tatau.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.134247s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list