Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8818
View
111
Reply

"Sepohon Kayu Bukan Lagu Raihan Lah" - Netizen Kata Neelofa Kantoi Tak Buat Research?

[Copy link]

Author: Cari-Amiey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-6-2019 05:38 PM | Show all posts |Read mode
Muzik dan genre nasyid sememangnya sinonim dengan masyarakat kita sejak dulu lagi. Sekitar penghujung 90-an sehingga awal tahun 2000an, bagai suatu fenomena apabila lagu nasyid diterima secara meluas oleh semua pihak.


Banyak lagu yang bukan sahaja menyentuh hati, malah dapat memberi keinsafan. Ia tidak pernah pula pudar daripada hati masyarakat meskipun tiada lagu baharu yang dihasilkan.


Semalam, menerusi rancangan MeleTOP, kumpulan nasyid bertaraf legenda, Raihan dijemput bagi berkongsi perkembangan terbaharu mereka.






Ia sekaligus mengubat kerinduan ramai peminat terutama sejak lagu Sesungguhnya 2019, nyanyian bersama Aliff Satar menjadi tular sejak Ramadan baru-baru ini.


Pun begitu, yang menjadi perhatian penonton, apabila pengacaranya Neelofa tersalah tajuk lagu 'Sepohon Kayu' yang disangkakan nyanyian Raihan.


Walhal ia merupakan lagu yang dipopularkan oleh kumpulan nasyid lain iaitu Saujana.





Apa lagi, rakan pengacara Nabil mulalah 'membahan' Neelofa. Hai takkan tak tahu ya!


Di ruangan komen di media sosial turut tidak terkecuali komen bercampur baur di kalangan peminat.


Mereka berkata Neelofa sudah banyak kali 'kantoi' tidak membuat research terlebih dahulu. Betulkah?











Apa pun, tak perlulah diambil terlalu serius. Bukankah ia rancangan hiburan, mungkin kesalahan pun disengajakan? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 05:53 PM | Show all posts
bila masa si lopak nie buat research sblum go on live? dah banyak kali dah pun berlaku sblum nie....kak pam hanis mengacara pun lebih bagus...xder pun tgk que card sgt....hampeh
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018: bila masa si lopak nie buat research sblum go on live? dah banyak kali dah pun berlaku sblum nie....kak pam hanis mengacara pun lebih bagus...xder pun ...



Kak pam Hanis? Hanis Zalikha kan?

Sebab ada lagi satu kak pam hanis- Hanis haizi
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 06:17 PM | Show all posts
meh dtg kt abg meh jahlopa...biar abg ajar jahlopa cara buat research sblom live
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 06:39 PM | Show all posts
friedfishsoup replied at 19-6-2019 06:12 PM
Kak pam Hanis? Hanis Zalikha kan?

Sebab ada lagi satu kak pam hanis- Hanis haizi

damn sorry..i salah guna code korang ker? sorry sis...i was refer to HZ..correct
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 06:44 PM | Show all posts
macam la asteruk tu kisah jahlob kenatoi mcm ni
muka jah juga dia ambil
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Basi dah kisah tak buat homework ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 19-6-2019 06:39 PM
damn sorry..i salah guna code korang ker? sorry sis...i was refer to HZ..correct

Haha takde apa la.. cuma nama manja acik2 forum utk Hanis Zalikha is Keknis. Hairul-kekrul, bujibu-kekbu, yusuf-keksop, mak dia si Nani Rostam tu keksinah.. pendek kata the Kek family
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa nak kisah, host xbuat research pon org still bayar dia utk keje tu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
friedfishsoup replied at 19-6-2019 06:12 PM
Kak pam Hanis? Hanis Zalikha kan?

Sebab ada lagi satu kak pam hanis- Hanis haizi

yang hat tu terkemam-kemam.
Nak habiskan satu ayat pun payah. Lolol
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 07:08 PM | Show all posts
yang penting dia bakal ke eropa bawak 3 bag pakaian ..... banyak job dia di sana hokeyyy.....
Meletop hanya sekadar tapak kaki dia je lahhhh whei  





Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak job mcmana pun task kena la buat elok2
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila masa lopak ni rajin buat research mengacara meletop? Sokmo nampak pemalas dan kurang pengetahuan
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 07:26 PM | Show all posts
Hajjah masih belum move on lah dgn "se pohon kayu" dia.....


  


perkataan sub conscious selalu terkeluar dari hati naluri .....







Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Neelofar mmg tak profesional. Tapi perasan diva
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya lagu sepohon kayu bukan lagu saujana yg sebenar pon
X silap aku laaa....

Tp mmg lopak x tau pon.....
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 07:36 PM | Show all posts
oklah...ada bahan nak gelak semalam hahaha...lofa ni boleh tahan lawak jugak
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah ke lopak buat reasearch..dia semulajadi pandai dan serba tahu sejak drp kecil..xperlu buat research...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Byk Kali dah kantoi dia Salah info di meletop kan. Tak kira la mcmana busy pun dia tugas dia sbg pengacara kena la buat homework. Apa kau igt paknil ngan nabil tu tak busy ke diorang? Tp diorang punya homework tip top!
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 19-6-2019 07:33 PM
Sebenarnya lagu sepohon kayu bukan lagu saujana yg sebenar pon
X silap aku laaa....


Mmg bkn..asal nada murni sama penyanyi di pondok kecil
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.123394s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list