Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1102
View
21
Reply

[Tempatan] PKR perlu pecat Haziq - Zuraida

[Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-6-2019 01:47 PM | Show all posts |Read mode
PKR perlu pecat Haziq - Zuraida
https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2019/06/466757/pkr-perlu-pecat-haziq-zuraida

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 19 Jun 2019 @ 12:55 PM

Wan Faizal Ismayatim
am@hmetro.com.my



KEPEMIMPINAN PKR perlu memecat Haziq Abdullah Abdul Aziz kerana memalukan serta mencemar nama baik parti susulan pengakuannya secara terbuka terbabit dalam video seks luar tabie, kata Naib Presiden PKR, Zuraida Kamaruddin.

Malah, beliau menyifatkan kepemimpinan parti itu kurang bijak apabila tidak mengambil sebarang tindakan terhadap Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Santubong itu walaupun selepas membuat pengakuan secara terbuka.

Sehubungan itu, Zuraida yang juga Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan berkata, beliau sendiri akan menyampaikan usul dalam Mesyuarat Biro Politik PKR petang ini supaya Haziq dipecat.

Saya nak tekankan perkara asas yang pada prinsipnya tindakan PKR kurang bijak apabila (Haziq) sudah mengaku kesalahan secara terbuka.

Kelakuan (seks) luar tabie adalah jenayah dalam negara, patut dia dipecat kerana memalukan serta mencemar nama baik parti, katanya kepada pemberita selepas melancarkan Aplikasi Mobil i-Gadaian dan Sambutan Hari Raya kementeriannya di Putrajaya, hari ini.

Mengulas dakwaan Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali yang dikaitkan dalam video berkenaan bahawa beliau yakin konspirasi untuk mencemar dan menjatuhkannya melalui penyebaran beberapa klip video seks, dilakukan orang dalam, Zuraida berkata, biar polis menjalankan siasatan.

Kalau Azmin yang dianggap pesalah tetapi menafikan pembabitan beliau, maka kita serah kepada polis untuk siasat, katanya.

Beliau juga menyifatkan kenyataan beberapa pihak yang mendesak Mohamed Azmin meletak jawatan susulan penularan video berkenaan sebagai konyol.

Saya memandang desakan Azmin letak jawatan sebagai cadangan yang konyol.

Saya ingat orang yang buat kenyataan itu harus lebih waras, mereka yang berada di sebalik penyebaran video itu adalah lebih baik membantu membina negara, katanya.

Mohamed Azmin semalam dilaporkan berkata, beliau yakin konspirasi untuk mencemar dan menjatuhkannya melalui penyebaran beberapa klip video seks, dilakukan orang dalam.

Setiausaha Agung PKR, Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail, bagaimanapun dilaporkan berkata dakwaan Mohamed Azmin bahawa penularan video terbabit mungkin didalangi ahli parti, tidak boleh membaiki tuduhan yang lain.

Saifuddin dilaporkan berkata, dakwaan mengenai pembabitan orang dalam di sebalik penularan video berkenaan adalah tuduhan yang biasa dan berharap polis diberi ruang menjalankan siasatan.

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Mohon pasangan persemburitan beliau juga di pecat
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 02:04 PM | Show all posts
pecat dua2, biar full time bersemburit
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Pecat je dua2
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 02:21 PM | Show all posts
zulka replied at 19-6-2019 02:04 PM
pecat dua2, biar full time bersemburit


Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Aik.....itu justifikasi kau pecat Haziq....yg sorang lagi tu cemana?
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 02:36 PM | Show all posts
PeeKR menyokong kebebasan menyemburit takkan pecat ahli parti semata mata menyemburit...wakakakakkakakakak
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 02:45 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 02:49 PM | Show all posts
kenapa sorang je dipecat?
polis pun masih siasat kes..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 03:02 PM | Show all posts
heran yg kena pecat haziq, yg kena hukum haziq sbb dah mengakun semburit...

tapi persoalannya semua ini belum pasti sbb semburit tidak berlaku solo mesti ada pasangan...kena cari pasangannya dulu baru hukuman menyusul...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 03:09 PM | Show all posts
bubarkan je la parti gay ni

takkan ada rakyat malaysia yg pakai otak nak undi geng2 sex sejenis ni lagi

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 03:10 PM | Show all posts
Dalam kes ni boleh la aku katakan Haziq ni bodoh.. tidakkah dia terfikir yang sebenornya dia telah dimainkan dalam kes persemburitan ini.. yang benornya orang bukan nak jatuhkan Jemin tapi nak jatuhkan ko la Ziq..  sebab bila dah terdedah ni si jemin berkutik pun tidak at the end of the day orang akan pandang ko yang birah bukak cerita persemburitan dan mengaku LGBT.. aduhai...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 03:13 PM | Show all posts
Zuraida ni pun penipu dia patut dipecat juga. Bodoh nya menuding jari ke salah org lain ,sedar ke tidur bahawa diri sendiri pun bodoh.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 03:20 PM | Show all posts
nanti kabinet reshuffle lepas anwar jadi PM , zuraida boleh sambung study di UNS
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 03:49 PM | Show all posts
puting seorang Menteri Kabinet telah digentel2 dan liwat, berulang kali pulak tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 03:55 PM | Show all posts
dua2 kena pecat....
kes slah laku....

zuraida ni pun kena pecat....
dia ni menteri yang tipu ada degree dari NUS tu kan..?xde integriti....kredibiliti pun xde makcik ni...

ehhh...pecat jek la semua ....buat kabinet baru...

bodow lah semua...dah yang ada degree pulak sibuk buat seks songsang....
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
shamsadis replied at 19-6-2019 03:49 PM
puting seorang Menteri Kabinet telah digentel2  dan liwat, berulang kali pulak tu

Bapak susuan..  Tapi yang memancut bukan tetek.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
tapi zuraida kata video itu fake  .jadi camne nak pecat haziq atas kes yg fake.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 05:23 PM | Show all posts
Presiden & naib presiden pun patut kena pecat sekali.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 05:32 PM | Show all posts
Pecat semua la senang
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.117411s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list