Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
2540
View
57
Reply

BFF aku Caras Laki Orang

[Copy link]

Author: Yucaa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 24-6-2019 11:49 AM | Show all posts
missycutie replied at 23-6-2019 08:46 PM
Aku pun ada member mcm ni juga dulu. Dah macam2 nasihat, x jalan juga.
Sampai aku dah malas nak am ...

kalau yg cemni bagus, settle terus.
mesti bini ex dia guna ayat power sampai your friend terus undur diri.
tapi yelah, sama sama perempuan kot.
takkan takde perasaan langsung bila nak caras laki orang.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 12:48 PM | Show all posts
tetibe teringat satu drama ni.. tak ingat tajuk.. 2 orang bff ni gaduh2 pastu baik balik pastu dalam diam2 caras laki bff dia.. nasihat aku.. sila jauhkan diri anda dari bff anda

ex sepupu aku baru ni pon caras laki orang.. sanggup bermadu jadi no 2.. last2 kene santau.. mungkin ngan bini orang tu kot.. tekak pedih cam kene toreh katanye.. suara hilang.. kulit naik gatal2.. pastu jantung tetibe jadi berdebar non stop.. cemane ntah haritu dia cerita.. lastnye berundur..  lepas cerai tu dah elok la tekak suara dia semua.. dalam hati aku padan muka kau.. suka bermain api
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2019 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
missycutie replied at 24-6-2019 11:37 AM
Doa yg baik2... dah usaha dan nasihatkan dia kan. Maybe skrg ni hatinya keras lagi. Mana tahu tiba ...

Aamiin sis.. i dh ckp kt dia dah kita sama2 perempuan mesti taknak kehilangan kan.. hormati hak org , simple. Dia faham but dia xboleh luapkan laki org tu.. so i mmg xboleh nk ckp apa lagi.. better i jaga laki i je.. huhuhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2019 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
mey12 replied at 24-6-2019 11:49 AM
kalau yg cemni bagus, settle terus.
mesti bini ex dia guna ayat power sampai your friend terus un ...

I think bff i ni sedar tak sedar je dia ngn laki org.. i suruh move on dgn bhnti kerja dr situ tp dia yg xnk. Eh taktahu lah, pening i
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2019 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
whadda replied at 24-6-2019 12:48 PM
tetibe teringat satu drama ni.. tak ingat tajuk.. 2 orang bff ni gaduh2 pastu baik balik pastu dalam ...

Omg seram nye.. hahahaha.. tkut i baca ..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 01:01 PM | Show all posts
Yucaa replied at 24-6-2019 05:11 AM
Omg seram nye.. hahahaha.. tkut i baca ..

its ok, at least TT dah try your best, young couples kan ni...so enjoy your marriage life have more time w ur own family and soal bff tu, u done yr part lain lain up to her. Afterall jodoh ni Allah yang tentukan. Semua perkara in life ni wlu cemana the story line is...if niat and how you deal with it nnt mesti dimudahkan. Humans are filled with flaws in many ways...but beza bila kita tahu where we stand and mintak je la dgn DIA how to do.

Have a blessingd day
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2019 06:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Tetiba nak luahkan perasaan..

My bff baru je dapat madu 2 minggu lepas.
Kantoi selepas membaca whatsapps suami. Dah kawen kat siam.

Alasan nak p outstation, rupa2nya p menikah. Madunya rakan sepejabat suami. Wanita muda, bertudung labuh, ayu dan sgt baik.

Kawan i kemurungan skrg. Fyi kwn i ni kerjaya gaji lebih tggi dr suami. Mempunyai seorang anak austisme, kurus langsing dan agak pandai bergaya, baik serba serbi. Memasak utk jamuan pun best.

Betapa gigih dia setiap minggu 3 kali menghantar pi terapi anak yg autisme tu sorg2. Btw, suaminya baik juga, tp terlalu bz, kerja site. Tak pernah jaga sndiri anak autis tu, semua kwn i yg handle. Ibu penyayang.

Sblm menikah, wanita tu pernah whatsapps kwn i ni minta izin. 'sy sekadar mahu berkongsi sedikit kebahagian keluarga akak..'..
Luluh i baca whatsapp tu.. Tergamak sungguh la.. Kwn i masih tak boleh terima hakikat. Dia p opis kami, tiap hari meracau sedih.

I tak faham knapa ada pmpuan lain tergamak rebut suami orang..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2019 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
iminidin replied at 2-7-2019 06:04 AM
Tetiba nak luahkan perasaan..

My bff baru je dapat madu 2 minggu lepas.

Allahu sis.. sedih sy baca.. sy turut simpati dgn nasib bff sis.. tapi nasi dah jd bubur, suruh kawan sis kuat  utk bangkit n move on je.. kalau still sayang suami, redha je lah jalan terbaik.. eh i kennot lah bila baca benda2 mcm ni.. mintak jauh lah
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2019 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
If u dh nasihatkn die ..i rse tu dh cukup.u done your part.

U bkn mak die dan die pn bkn ank u utk u jg btl2.. syg tu mmg syg.. tp u xde hak nk tentukan masa dpn die.

Mmg kita marah if bff kita buat perangai kn..tp die dh cukup dewasa utk fkr semua ni..

Ckp kt die..klu x takut kne simbah acid kt muka, buat la..huhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2019 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
pichee replied at 3-7-2019 01:32 PM
If u dh nasihatkn die ..i rse tu dh cukup.u done your part.

U bkn mak die dan die pn bkn ank u ut ...

Hehe.. yup btl tu sis.. i xtentukan masa depan dia pun u.. i just nasihat, kalau u kt tmpt i pun buat benda sama.. ade ke perempuan yg sggup terima kecurangan ituuuu?? Takde kan? Tapi dah dia x nak dengar nasihat i, n act like nothing happen so i nak buat apa lagi.. i pun buat tak tahu jugak lah..
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang tengah angau. Mana nk dengar nasihat. Dah terhantuk nanti baru tergadah. Ececee berperibahasa lak memalam nih.

Kalo nasihat dah tak jalan, elok u bgtau wife laki tu. Pastu pepandai la diorg setel. Kalo masih berjodoh ngn bff u tu mgkin dah jodoh diorg. Atleast u dh cuba selamatkan kn.

Kakak i penah nasihatkn bff dia spy jgn kawen ngn sorg laki ni. Sbb laki tu penagih. Tp kwn dia x endah. Sampai gado la diorg. Bff dia kawen jgk sbb katanya manusia ni blh berubah, perlu diberi peluang. Tp Suami asyik keluar masuk lokap, gantung tak bertali dan cerai akhirnya.

So pada i, nasihat kpd org tua ni xblh lebih2. Sbb Rasa diri sdri dh cukup matang dlm menilai. Padahal penilaian tu tak betul dek kerana dh angau.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2019 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
cekgihani replied at 8-7-2019 10:50 PM
Orang tengah angau. Mana nk dengar nasihat. Dah terhantuk nanti baru tergadah. Ececee berperibahasa  ...

Haha.. i ikut cakap hubby i supaya jgn msg dgn bff i ni.. hubby i dah tak bagi kawan lagi sebab takut i ikut perangai bff tu..tapi i cakap xnk lah sampai putus kawan kan, lepas ni xde lah i nak cmpur urusan tak elok dia tu.. kawan mcm biasa je, tapi dah tak rapat sgt lah .. dah ade haluan masing2 kan.. now pun kalau pergi open house member kalau terjumpa dia cepat je balik ,.. maybe dia segan dgn i or dia dah xnak dengar tarbiah i lagi... Hihihi..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 11:26 AM | Show all posts
iminidin replied at 2-7-2019 06:04 AM
Tetiba nak luahkan perasaan..

My bff baru je dapat madu 2 minggu lepas.


tumpang simpati kat kawan u...semoga dia dikurniakan kesabaran yg tinggi...suami nyer dlm sibuk2 tu, masih lagi sempat bermain cinta yer...kalu nak, seribu daya gitu...

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
midori888 replied at 10-7-2019 11:26 AM
tumpang simpati kat kawan u...semoga dia dikurniakan kesabaran yg tinggi...suami nyer dlm sibuk2 ...

Nak kata camne.. Somi dia bgtau, kwn i ni terlalu fokus anak autisme tu, sampai dia rasa kurang perhatian. Then, ada bdk pejabat yg ayu rajin WA ambik berat, terus sangkut.

Somi baik. Masih pulang rumah dan bg nafkah mcm biasa. Hope dia boleh harungi la smua ni..

Kwn i x salahkan somi dan madu dia tu.. Tp menyalahkan diri sendiri sampai down sgt2.
Kasihan. Kami doa dan minta dia bersabar je la..
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2019 11:41 PM | Show all posts
Edited by Pink_Purple at 1-8-2019 09:45 PM

biar la dia jadi penyondol..bgth dia pas kawin nanti jangan rasa insecure sudah..
penyondol ni sampai bila2 rasa insecure...dah ambik laki orang cara xbtl...kalau dia btl nk bermadu jumpa wife jantan tu..bgth dia nk ambik laki kwn tu..tgk reaksi mcm mana..
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 11:47 AM | Show all posts
tak payah nk bff sgt la.. kdg tu sbb bff tu la dia amik kesempatan dekat kita.. kita pula serba salah kalau tak tlong.. tu la definasi bff yg ptt tahu.. berkorban apa sahaja............
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
banyak lagi jejaka dari nigeria yg bujang kat msia....kenapa perlu laki org....
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba selidik, dia ni diperas ugut oleh boyfriend die ke? Sebab sepupu akak hari tu macam tu jugak. Umur dia la ni dah 21 tahun, belajar kat local uni masa kejadian. Dia jatuh cinta ngan pensyarah kat uni. Jarak umur lebih 30 uols! Dah berkali-kali mak ayah dia nasihat suh tinggalkan tapi dia takut. Siasat punya siasat, rupanya dia jadi mangsa ugutan. Entah macam mana sepupu iols tu boleh tumbang dengan pujuk rayu dan helah orang veteran, di paksa bergambar bogel. Bf dia ugut sebarkan gambar tu. Macam mana kita benci dengan perampas laki orang ni, kadang kita kena selidik mungkin adik adik yang muda dan nampak bodoh ni memang mangsa seksual dan peras ugut. Sepupu akak tu jenis tak banyak cakap, diam, pemalu..penakut. Tapi SPM boleh tahan.. Memang tak biasa hidup kat Bandar, selama membesar kat kampung tak penah pijak KL. Masa tunggu SPM akak bawa dia sini suh jaga anak bongsu akak. Bayangkan pijak KLCC pun menggeletar beb. Pandang mata orang metro pon dia takut. Budak kampung sangat. So ending story, mak bawak pakcik + sepupu gi buat police report kat pensyarah tuh, report skali kat uni. Uni dah buang dia sebab ada police report skali dan tunjuk bukti lain. Sepupu I pulak berhenti belajar. Berkurung dalam rumah sampai sekarang tak kawen kawen.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
5.318754s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list