Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2515
View
57
Reply

BFF aku Caras Laki Orang

[Copy link]

Author: Yucaa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-6-2019 05:04 PM | Show all posts
tt da nasihat tapi tak jalan kan? korbankan la bff anda tu tt. Bukan nak bermusuh tapi demi dia sedar yang anda memang tak suka dia menyondol2 ni. One day dia sedar nnt she definitely will come back to u.

Betapa hancurnya hati isteri tu kalau tahu. emm

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 05:46 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 19-6-2019 04:32 PM
pada i, bila u dah nasihat, dah bagitau apa akibat, tapi dia tak amik pusing, then cukup la..
terpu ...

hahahha i sokong part last tu, just spill the tea but in a proper way la.
jangan kau viral kan pulak or upload dalam krt hahahha
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Yucaa replied at 19-6-2019 01:18 PM
Aaaa scary nya u...

U doalah dalam hati semoga berubah hati bff u tu. U sayang dia kan as a friend, mesti nak yang terbaik untuk dia. Pokcik pristine tu of course la menggalakkan yang sunnah but for me, tak semua lelaki mampu seperti dia, dan tak semua perempuan seperti isteri2 dia tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2019 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
gummygummy replied at 19-6-2019 05:04 PM
tt da nasihat tapi tak jalan kan? korbankan la bff anda tu tt. Bukan nak bermusuh tapi demi dia seda ...

Thats why i cakap kt bff i tu.. i mmg takleh handle benda2 mcm ni once u dh kahwin nnt  u tahu lah nak overprotective our marriage kan.. bila bab2 sondol ni mmg menyakitkan je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2019 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
mey12 replied at 19-6-2019 05:46 PM
hahahha i sokong part last tu, just spill the tea but in a proper way la.
jangan kau viral kan pu ...

Duh i dh thu sape laki tu.. sbb bff i da repost gmbr diorg one team.. n berdasarkan kes ni i tahu mmg btl laki tu ada anak sorg gegirl.. hahahhaah lingkungan umur 2-3 tahun anaknya.. isteri dia je xdpt stalk lg hahhaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2019 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
isseliparjepun replied at 19-6-2019 08:05 PM
U doalah dalam hati semoga berubah hati bff u tu. U sayang dia kan as a friend, mesti nak yang ter ...

Yup.. kalau semua lelaki ckp psl agama tp nak jd imam pun boleh kira guna jari baik tak payah sembang.. i sntiasa doakan dia u..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 10:32 AM | Show all posts
Kalau u kesiankan isteri lelaki tu, screenshot bukti and hantar pakai fake account dekat isteri org tu.
settle!
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 03:38 PM | Show all posts
Yucaa replied at 19-6-2019 01:51 PM
Yup we all kalau cakap mmg main lepas je.. this time maybe ikatan asmara dia lg kuat so she ignore ...

Kes dia ni wife takleh control sebab satu office. Satu je reason kalau laki nak curang=Dia memang gatal. Takde reason lain
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 03:39 PM | Show all posts
You bijak sebab smash dia direct. On point sangat. You stalk la wife skandal dia. Kalau org dah kahwin ni, teknik skandal2 daring sikit. Selalunya they go all the way if you know what i mean. Stopkan la dorang sebelum sampai ke situ.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-6-2019 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
BerbiriOren replied at 20-6-2019 10:32 AM
Kalau u kesiankan isteri lelaki tu, screenshot bukti and hantar pakai fake account dekat isteri org  ...

U .. i dh delete conversation ngn bff i .. huaa... Sbb i geram sgt.. hahah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-6-2019 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 20-6-2019 03:38 PM
Kes dia ni wife takleh control sebab satu office. Satu je reason kalau laki nak curang=Dia memang  ...

Yup mmg gatal lah cite dia... Sbb klu sorg x mlayan xkn jd .
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-6-2019 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 20-6-2019 03:39 PM
You bijak sebab smash dia direct. On point sangat. You stalk la wife skandal dia. Kalau org dah kahw ...

I terkejut sebab i sound bff i cmni tauu "eh tudung dah labuh tutup dada pun caras laki org ke? Jaga lah batas.. fikir sikit anak bini org kat rumah tu jd bodoh je.. korang boleh nak fun fun lak.." sekali bff i balas, eh tdung lain lah cite.. iman pun turun naik. Ermm hahaha.. i think they wont go to far lah.. sbb bff i ni noob sikit.. tp xtahu lah akan dtg kan..
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 01:11 PM | Show all posts
Yucaa replied at 20-6-2019 04:29 PM
U .. i dh delete conversation ngn bff i .. huaa... Sbb i geram sgt.. hahah

xpe..dig another bukti.
or just ckap/PM/DM/call la beware of your husband.
hes doing something behind ur back.
i didnt get anything if i tell u these but as a woman...blablabla..gituh.la..
pandai la reka ayat
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
as a bff, u nasihat la dia. Unless if the man is a good man. If he is a jerk and x layak pun kahwin lain.. it is best you nasihatkan dia and 3x nasihat x jalan.. let her be. Distance urself. If u x ble terima apa dia buat it is best to shut down terus ur relationships dgn bff u

A bff, same time no matter how bitch she can be.. never give an impression u make  fun of her..of her wrong doings

Suppose u feel sad, and u pray Allah akan protect dia.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-6-2019 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 21-6-2019 02:35 PM
as a bff, u nasihat la dia. Unless if the man is a good man. If he is a jerk and x layak pun kahwin  ...

Which part yg i making fun to her? Dr mula i dh intro yg we both mmg no heart feeling bila bergurau kasar ke apa ke.. and we both mmg ckp lepas je.. so if u think i making fun tu actually tak ok.. i ckp benda btl n dia sedar dia mcm tu.. i even dont care pun bila dia ckp i xde anak lg.. ? So ?
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2019 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Yucaa replied at 22-6-2019 01:33 AM
Which part yg i making fun to her? Dr mula i dh intro yg we both mmg no heart feeling bila bergura ...

an impression. bukan kata u make fun..

it doent matter dik, u are entitled to write what ever u like. same goes with others, free to give opinion.

Cheers

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2019 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 19-6-2019 05:07 AM
Biarlah BFF tu kahwin laki orang... Suami ni bukan hak mutlak si isteri....cukup masa kena mengadap  ...

Agree and x agree.

Sbb yg perempuan tu muda lagi and she needs someone yg betul2 deserve la to be her husband, maknanya lelaki yg baik. Betul2 nak kawen atas niat yg betul bukan sbb gatal.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2019 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun ada member mcm ni juga dulu. Dah macam2 nasihat, x jalan juga.
Sampai aku dah malas nak ambil tahu. At last, wife laki tu yg slow talk dgn member aku. Mujur lah member aku tu rasa kasihan. Terus break off. Elok je break, jumpa dgn laki dia skrg ni (bujang). Dah bahagia dgn 2 orang anak pun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2019 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
missycutie replied at 23-6-2019 08:46 PM
Aku pun ada member mcm ni juga dulu. Dah macam2 nasihat, x jalan juga.
Sampai aku dah malas nak am ...

Yeke ziss... Itu wife dia thu prangai buruk laki dia.. tp yg ni blm thu.. hrpnye nnt terbongkar jugak lh...
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Yucaa replied at 24-6-2019 09:48 AM
Yeke ziss... Itu wife dia thu prangai buruk laki dia.. tp yg ni blm thu.. hrpnye nnt terbongkar ju ...

Doa yg baik2... dah usaha dan nasihatkan dia kan. Maybe skrg ni hatinya keras lagi. Mana tahu tiba2 berubah kan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094083s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list