Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
2508
View
57
Reply

BFF aku Caras Laki Orang

[Copy link]

Author: Yucaa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-6-2019 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hi there . Aku ada bff. Rapat. Segala benda cerita, tapi dalam kain x cerita haaaaaa.. 10 tahun dah berkawan baik. Dia punya baik tu sampai nak bergurau kasar pun tak amik hati. Mcm tu lah.. masa berhijrah pun aku dulu pakai hijab, tp maintain smpai skrg up to date jela.. bff aku berhijrah lmbt sikit tp terus tutup paras dada.. i mean mmg labuh gak lah dia punya tutup tu.. aku dah kahwin, bff aku masih single. Dulu masa kat Uni aku single, bff aku ada boipren. Tp aku xkesah pun jd single time tu. Bebas kan? Tp aku ada target umur 22 aku kahwin, eh alhamdulillah target tu Allah makbulkan. Tp bff aku pulak yg single.. smpai skrg lah dia single.. dia sll lah cite yg dia kenan ngn mamat tmpt kerja dia lah apa lah.. aku mmg a good listener. So aku la tempat dia mengadu.. kalau bnde elok aku okay je.. tp semua yg dia kenan tu semua kene friendzone kan dia. Eh aku tkthu lah nk ckp mana silap dia. Bff aku yg blur ke jual mahal ke apa taktahu lah.. so aku nasihat jela baik baik.. doa je.. allah dah atur yg terbaik utk kita ..

And baru ni dia msg aku lagi.. dia cerita lah yg skrg dia tgh suka laki org.. aku jd emo lah.. haihhh bab2 sondol laki org ni mmg pantang lah bagi kaum hawa kan? Korang yg belum kahwin pun taknak nak bf kene caras? Mula2 aku positif. Mungkin bff aku ni syok sndiri je mcm selalu2 tu kan... So aku nasihat je lupakan, kalau x boleh behenti kerja. (Fyi, dia part time kt situ n dah hbs contract, skrg dia kerja balik kt situ. Mungkin kabel ngn laki org tu kuat kot tu dpt jd permenant) and aku cakap tudung dh labuh kan? Jaga lah batas. Pastu dia ckp tudung je labuh, iman xkuat.. eh benda ni doh? Aku pun jrg nak solat pun tahu jugak lah dulu bf org pun aku x kcau.

Dia cakap dia xboleh bhenti kerja, sbb situ best.. aku mcm positif lagi lah.. sekali dia terlepas ckp yg laki org tu pernah bagitahu dia kalau ade peganti boleh lupakan dia.. eh dh komfirm lah laki tu nk stok geli geli je kan?! Aku dgr je cmtu trus aku marah bff aku.. aku tanya kau ade wsp2 ke? Dia ckp ade lah .. means mcm scandal dah pun... Pastu aku tnya bini dia cmfirm takthu pasal ni kan..? Bff aku ckp mesti lh tkthu sebab laki tu dlete wsp sblm balik.. n kalau kt tmpt kerja mmg bf gf lah dia punya rapat..

Aku mmg marah gila pasal ni.. smpai aku ckp kalau aku jd bini org tu dh lama kau dgn laki tu aku bunuh kan aje.. eyhhh.. tkde laki lain ke yg bujang,smpai laki org jugak kau nak layan? Bff aku cakap yg dia mmg tak boleh lupa budak laki tu.. (yela laki org ni mulut nak manis je kan) lepas aku bising2 kt bff aku tu terus dia x blas msg aku..

Aku cerita kat hubby aku, hubby aku ckp dh pasni jgn msg2 bff aku.. sbb sebelum ni kitorang smua okay tau.. hubby aku mmg percaya lah kalau aku ngn bff aku tu.. skrg hubby aku pun bising dah kt aku.. dia takut aku pulak jd mcm tu.  
Aku memang tak sangka lah bff aku pulak yg sondol kebun org..

Takkan aku nak buang bff aku lak kan? Tapi bende cmni x leh bwak main ohh.. dia punya terdesak tu laki org pun jd.. aku thu bff aku ni tkt sbb umur dh makin naik tp tkde sorg lekat.. haa bila ada org layan jd mcm ni lah.. luckily laki aku dia x caras pdhal kitorang mng selalu together2 .. huaaaa.... Aku jd insecure tetiba..

Untuk pengetahuan semua, aku pernah je kenal2 kan dgn kwn2 aku, tp dia ni high taste.. hmm sejak tu aku diam jela xde nk kenal2 kn ngn org lagi.. aku harap bff aku berubah.. aku taktahu nak nsihat apa sebab aku rasa mmg x jalan dah nasihat aku ni..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah nasihat dah kan. Kalau tak mahu ikut nak buat camna. Lantak p la kat dia.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau laki orang pun dia boleh sebat apatah lagi laki kau. Macam jahat tapi..zaman sekarang ni macam2. Aku memang ada member macam ni, so i call it enough. Aku takde contact2 dah minah tu walau dulu so-called bff. Perangai tak berubah.  Dengan masih berlaki pun boleh melayan lelaki lain. Apa bezanya kalau dengan kami pun? Dia boleh buat benda tu dekat orang lain, tak mustahil dia boleh buat kat kau juga. Dia sakitkan hati seorang isteri, apa bezanya kau. Gitu lah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Biarlah BFF tu kahwin laki orang... Suami ni bukan hak mutlak si isteri....cukup masa kena mengadap Tuhan juga.

Biarlah si suami menjadi imam dan khalifah pada semua isteri isteri dia..
Galakkan BFF awak tu untuk teruskan niat dia tu....dia dapat pahala ....awak pun dapat pahala galakkan BFF kearah hubungan yg sah lagik sucik...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba imbas kembali, ada tak satu peristiwa yg bff you ada kehilangan sesuatu? Sbg contoh, hp hilang ke, pernah kena ragut ke (nauzubillah), barang yg dia syg tiba2 dah tiada ke. Relate balik peristiwa tu kpd apa yg dia buat skrg. Macam mana yg dia rasa waktu tu, itulah dirasai oleh isteri kekasih dia. Ingatkan dia, dalam dia seronok menyulam kasih, ada org ketiga yg terluka. Dan org itu adalah kaum hawa juga.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2019 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
isseliparjepun replied at 19-6-2019 12:59 PM
Kalau laki orang pun dia boleh sebat apatah lagi laki kau. Macam jahat tapi..zaman sekarang ni macam ...

Aaaa scary nya u...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2019 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 19-6-2019 01:07 PM
Biarlah BFF tu kahwin laki orang... Suami ni bukan hak mutlak si isteri....cukup masa kena mengadap  ...

Amboi sis.. klu u , u bgi lah bermadu? Hahaha... Meh contact you sis, mungkin ramai lg yg berebut nk jd madu u..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
melnanzz replied at 19-6-2019 01:11 PM
Cuba imbas kembali, ada tak satu peristiwa yg bff you ada kehilangan sesuatu? Sbg contoh, hp hilang  ...

Tkde sis.. xde benda yg dia hilang.. i dh ckp dh lebih kurg mcm u ckp , dia ignore.. i pulak jd insecure .. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Yucaa replied at 19-6-2019 01:20 PM
Amboi sis.. klu u , u bgi lah bermadu? Hahaha... Meh contact you sis, mungkin ramai lg yg berebut  ...

Hehehehe....wrong again sistur. Tadi las gi toilet....menda alah tu ada terjuntai lagik....lom nak jadi maciam Bam Sajat

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 01:29 PM | Show all posts
dah usahakan nasihat semua kan..kalau jadi apa2 selepas ni
tu dia sendiri yg tanggung.apa yg tt buat tu dah kira baik terus terang
kat bff tt kan..benda tu salah tp dia gatal jg nak buat kan..biar jer lah dia tt..
tgk lah nnt dia akan cr tt jg..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
X ada kena mengena dengan ratu nek kebayankan hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Bff u ada adik-beradik pompuan lain?
Ckp kat dia suka tak kalo one day ada pompuan lain kacau rumahtangga adik-beradik dia?
Atau akan dtg boleh terjadi kat anak pompuan dia?
Atau it could happen to herself jugak in future.
Apa yang boleh jamin laki tu takkan curang dgn orang lain lepas ni?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2019 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 19-6-2019 01:28 PM
Hehehehe....wrong again sistur. Tadi las gi toilet....menda alah tu ada terjuntai lagik....lom nak ...

Lol..ptutlh hang briye support haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2019 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
oggy replied at 19-6-2019 01:43 PM
Bff u ada adik-beradik pompuan lain?
Ckp kat dia suka tak kalo one day ada pompuan lain kacau rumah ...

Dia dua bradik.. sepasang.. eh entah lah.. rasa nya fMily dia pon bukan broken pun.. i kesian kt wife laki tu.. skrg pun klu dia repost gmbr laki tu pun i rasa meluat.. laki tu dh ade ank k!! Br sorang n kecik lagi . Huaaaa i kennot sis
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
ikanmasin replied at 19-6-2019 01:29 PM
dah usahakan nasihat semua kan..kalau jadi apa2 selepas ni
tu dia sendiri yg tanggung.apa yg tt bua ...

Yup we all kalau cakap mmg main lepas je.. this time maybe ikatan asmara dia lg kuat so she ignore me. Hahah .. i tak sangka lah.. kalau isteri kt luar sana please lah, jgn baik sgt nk bg husband bebas sgt.. kene tahu jugak pgerakkan mereka..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Yucaa replied at 19-6-2019 01:49 PM
Dia dua bradik.. sepasang.. eh entah lah.. rasa nya fMily dia pon bukan broken pun.. i kesian kt w ...

I rasa your bff ni dia jenis nak tunjuk hebat, especially dgn bdk2 opis dia.
Malu la kalo semua nampak bercinta mcm nak rak, tapi jadi stok geli2 je.
Dia punya konsep, best woman wins, gitu..

Nak advise u jauhkan diri pun kurang patut, nanti takde yang nak nasihat/ingatkan dia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2019 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Entah lah.  Sblm ni friendzone. N dia pnh jgk kene tipu dgn org indon.. sbb tu this time i rasa mcm dia dah terdesak sgt nk blaki.. mungkin.. husband i dh xbg kawan dah.. sbb dia tkut i terikut perangai kawan i.. huaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 02:28 PM | Show all posts
Yucaa replied at 19-6-2019 01:51 PM
Yup we all kalau cakap mmg main lepas je.. this time maybe ikatan asmara dia lg kuat so she ignore ...

itulah yg terbaik awak buat utk bff awak tu..so benda2 mcm ni jd
peringatan buat semua istri2 diluar sana tu..sekali lah utk awak sbb
awak berdua bff kan..benda tak elok awak tegur tp kalau dia tak nak
dgr.awak dah selesaikan tanggungjawab awak sbg bff dia utk ingatkan
dia..apa2 dia padan muka sendri..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 04:32 PM | Show all posts
pada i, bila u dah nasihat, dah bagitau apa akibat, tapi dia tak amik pusing, then cukup la..
terpulang pada dia untuk fikir dan bawa hala tuju hidup dia..
mana tau itu dah memang jodoh dia..
kadang i pelik juga dengan term bff ni..
kita kawan baik tapi tak bermakna kita kena masuk campur dan tentukan hidup kawan kita ikut cara kehendak kemahuan kita..
jangan fikir semua orang rezekinya sama..
rezeki u dapat berlakikan orang bujang, tapi rezeki kawan u belum tentu..
lain la dia isteri orang yang bermain cinta dengan laki orang mahupun laki bujang..
itu u memang patut amik tindakan suruh dia pilih suaminya atau cerai je..
but if u still nak masuk campur, i suggest u cari sapa laki dia kawan tu, then cari pulak bini laki tu, spill the tea

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2019 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Heheh xdela,kitorang sll mmg share everything.. tp bila i dh kahwin, i stop sharing. Dia jela yg share dgn i.. i dont mind.. tp bnde dia buat skrg mmg xbtl pun kan? Heheh . Dia sedar dia tu stok geli geli je.. xpela.. i pun dah x msg dia lg.. hrp2 bini dia thu jela..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085960s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list