Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12262
View
192
Reply

"Tak Mainlah Juta-Juta, Bisnes Terus Bilion" - Drama Melayu Dikritik Tak Logik

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-6-2019 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Drama paling sampah sarap. Sampah pon lagi berguna untuk recycle. Drama ni 1 sen pon tak berguna. Geli tengok janna nick dengan indon lombok. Siapa penulis skrip ni. Rasa nak campak dalam lombong je.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:25 PM | Show all posts
agak2 pelakon pelakon drama ni ada masuk jamban lalu kemurungan tak?

hah.. apa aku ckp tadi? 36 billion? staf 250 ribu org?

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:29 PM | Show all posts
aku suka drama rtm
angin syurga
mariam eliana
kau laksana bulan
apa lagi tah aku lupa, semua best
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:30 PM | Show all posts
baim wong best je dlm cerita ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:31 PM | Show all posts
Rupiah kot
Convert dpt RM104,725 Logik tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:38 PM | Show all posts
jumlah pekerja: 250,000??

google nye staff seluruh dunia pun almost 100,000. company nie ada staff kat setiap pelusuk dunia ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Pukul 7 smp 8 mmg X buka TV ..so X tgk la drama nie...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
kesian baim wong,terbabit dlm drama sampah mcm ni..ingat nak lari blakon drama sampah kat indon tu,skali sampai malaysia,dpt drama sampah juga...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:51 PM | Show all posts
Bila lah cerita melayu nak cerdik sikit. Balik2 storyline yang sama jer di recycle semula.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Geli tgk Janna Nick...helo perempuan ko dah kertu nk bwk watak gesel2 bebudak camni......biz billion2 tetap muka kepam....
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:55 PM | Show all posts
dapat sebut tu pun dah kembang kempis hidup sapik..acah2 duit dia sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
kire 35billion..lebeh hutang negara bole bayar balik..nescaya rakyat malaysia pun tak susah2 dh mcm skrg..byk btl staff die hired

biggest company kt msia pun takde jumlah pekeje besar tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
asudau replied at 18-6-2019 11:46 AM
drama ni tak lalu tengok janna nick miang dan bergesel semacam ngan baim ..hahha

aku pun x lalu  nak tgk sbb janna x sesuai watak ni.watak2 pwincess jd kegilaan jejantan meleis ni patut bagi kt stok mcm zahirah mcwilson ke, juliana evans ke...baru le selera nk tgk
janna lebih seswai dgn watak tomboy boyish look.bukan stok pefeling pwincess
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
FB_IMG_1560784201563.jpg Kan hahaha. Lagi satu yg ini ngandung 13 bulan
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
lee_sakura replied at 18-6-2019 11:50 AM
bisness bilion2, staf ratus ribu tp scene pejabat tetap la meja kosong pastu sembang pasal mcm mana  ...

khueeen..skrip pun mcm lahanat jah
balik2 cite cemana nk musnahkan marriage org
tp keje duk bhgn korporat
hoi pengarah!!! org2 korporat takde masa nk cite psl marriage org lain.depa sume sibuk kejar KPI nk achieve target
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
I jenis tak layan sangat tv tapi Ritu terjebak jugak tengok drama cari aku disyurga lakonan aeril dan janna sebab tengok promo kat ig macam best.
Yang ni geli semacam tengok promo. Apesal lain macam gedik janna dalam drama ni. Level-level harum sundal malam

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
NazRysha replied at 18-6-2019 12:29 PM
aku suka drama rtm
angin syurga
mariam eliana

i pon suka layan drama rtm.tp sll tgk dkt myklik ke apa website rtm tu.kdg2 je smpt tgk kt tv.sll pagi ahad tu pkl 10 kot ada drama.perasan zahiril adzim bnyk brlakon drama rtm kan
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:05 PM | Show all posts
diandahlia7 replied at 18-6-2019 01:02 PM
i pon suka layan drama rtm.tp sll tgk dkt myklik ke apa website rtm tu.kdg2 je smpt tgk kt tv.sll  ...

aah betul u, jue aziz pun selalu muka keluar drama rtm

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:13 PM | Show all posts
36 juta tu possible kalau contract besar.. 3.6juta laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagi possible weh.. 36bilion tu, penulis skrip tau tak nilainya berapa??? hahahhahaa. contract kalau nak dapat dgn petronas pn, petronas fikir 2,3 kali nak award 36 bilion weh. kahkahkkah... staff 250k?? x logik. 250 orang je logik.

kesian kalau terpengaruh sgt dgn skrip2 fantasi macam ni. boleh kalau2 rajin sikit nak tanya2 soalan kt real world? kalau yg pasal meja kosong, membawang etc.. kalau korang kt company ala-ala melayu, memang betul. meja kosong x bersepah pastu membawang. kahkahkah... cerita pasal camne bini ko bersalin, kenapa orang sekian2 tu diambil interview., mcm mana nak jatuhkan sekian2 drp jawatan tersebut. yes itu benar2 berlaku! kahkahkahkahkahakhakahakahajahjfddhfkhrghjkyuhthrhy
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:18 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.089187s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list