Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1882
View
35
Reply

Gara-Gara Terpasang Cat Filter, Menteri Pakistan Muncul Dengan Misai Dan Telinga Kucing

[Copy link]

Author: hussaini4675       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-6-2019 11:01 AM | Show all posts |Read mode
Kesan cat filter menyebabkan Shaukat Yousafzai kelihatan seperti mempunyai misai dan telinga kucing. Kredit foto: Facebook



Seorang menteri di Pakistan dijadikan bahan lawak oleh para netizen apabila muncul dengan misai dan telinga kucing pada wajahnya semasa sidang akhbarnya bersiaran secara langsung dalam Facebook pada 14 Jun lalu.


Kesilapan yang berlaku akibat 'cat filter' dipasang secara tidak sengaja oleh pasukan media sosial menteri wilayah Khyber Pakhtunkhwa, Shaukat Yousafzai itu terus berlaku walaupun komen tentang insiden lucu itu masuk bertalu-talu.


Antara komen yang ditulis netizen adalah "ada seekor kucing di dalam kabinet" dan "Shaukat Yousafzai kelihatan seperti seekor kucing - Meow meow meow."


Memetik laporan AFP pada 16 Jun, video tersebut sempat dilihat oleh seorang wartawannya sebelum dipadamkan dari laman Facebook rasmi parti Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) beberapa minit selepas sidang media itu berakhir.


Insiden melucukan ini disiarkan secara langsung dalam laman Facebook PTI Khyber Pakhtunkhwa sebelum dipadamkan beberapa minit selepas sidang media berakhir. Kredit foto: Facebook





Walau bagaimanapun, gambar-gambar lucu daripada sidang media berkenaan masih tular dalam media sosial.


Shaukat ketika mengesahkan insiden itu kepada AFP berkata, ia berlaku secara tidak sengaja.


"Tidak perlulah kita bersikap serius dalam semua perkara. Bukan saya seorang sahaja, dua lagi pegawai yang duduk di sebelah saya juga terkena penangan cat filter," katanya secara berseloroh.


Seorang pegawai lain turut terkena penangan cat filter. Kredit foto: Facebook



Sementara itu, pasukan media sosial PTI dalam satu kenyataan media memberi jaminan bahawa segala tindakan yang wajar telah diambil bagi mengelakkan kesilapan serupa berulang pada masa hadapan.


Sekurang-kurangnya Shaukat masih boleh menarik nafas lega kerana isu yang dihadapinya tidak sepanas video kontroversi yang dikaitkan dengan seorang menteri Kabinet di Malaysia. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:15 AM | Show all posts
saja nak suruh viral ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:16 AM | Show all posts
bgi can la tmpt diorg tu baru kenal cat filter tiktok smua tu..24jam fon bejait kt tgn gamaknya org paki
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:18 AM | Show all posts
hahaha macam2..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:18 AM | Show all posts
sekali sekala humour..apa salahnya...warga pakistan ni asyik rogol wanita sendiri aje
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaha....lawak jelah, nampak garang mcm harimau rupanya manja cm kucing jer
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 18-6-2019 11:18 AM
sekali sekala humour..apa salahnya...warga pakistan ni asyik rogol wanita sendiri aje

Menteri ni puak Pathan, suka bantai belakang jugak
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
nasib bukan filter yg tukat gender tu....kalau tak muka dah jadi benazir bhutto
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:35 PM | Show all posts
Sekurang-kurangnya Shaukat masih boleh menarik nafas lega kerana isu yang dihadapinya tidak sepanas video kontroversi yang dikaitkan dengan seorang menteri Kabinet di Malaysia.


ayat last ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:12 PM | Show all posts
pyropura replied at 18-6-2019 12:50 PM
Menteri ni puak Pathan, suka bantai belakang jugak

entah2 kaum kerabat john love tak? atau lkick?
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha! Buat malu je
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:19 PM | Show all posts
hahahahhahahhahaa lawak!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:31 PM | Show all posts
Eh... Ayat last tu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 04:26 PM | Show all posts
HAHAHAHAHAHA. Lawak!
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 04:27 PM | Show all posts
hahahahahaha comel je menteri .....
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 04:30 PM | Show all posts
ala comelnya
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Spontan nak tergelak
Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 05:06 PM | Show all posts
hahaha dah kenapa berfilter2 haaa.. time keje nih wei
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 18-6-2019 02:12 PM
entah2 kaum kerabat john love tak? atau lkick?

John love aka @JohnnyCastle tu betino yg dah menopos
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 05:08 PM | Show all posts
pyropura replied at 18-6-2019 05:06 PM
John love aka @JohnnyCastle tu betino yg dah menopos

saya lelaki perropura...hang kan perempuan..tak menopos ka esok...nantikan jawapan bowdow perropura....wakakakakakakakakakakaka
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.129432s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list