Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9813
View
313
Reply

[Tempatan] Open House: ada sesetengah anak tetamu mcm 'jemuan'. Parents lepas tangan - luahan tuan rumah

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Post time 18-6-2019 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak aku pulak terbalik. Kat rumah orang ke kat sekolah ke.. bukan main lg acah2 baik. Duduk diam sopan aje sampai semua org puji2. Turun je dari kete masuk umah.. perangai nakal tu mula. Tak reti duduk diam ada je yg nak diusik n dibuat main.

Dah tegur.. marah siap cubit jugak. Tahan sekejap je. Tapi syukurlah kt luar luar dia pandai diam sendiri. Nak mintak apa2 cakap pelan2 je mcm bisik2.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:06 PM | Show all posts
laksmanabentan replied at 18-6-2019 11:19 AM
over kan..... siap kata anak orang panjat peti ais...
bukan ker peti ais tu tunggi 6 kaki camtu.. ...

Rizalman dok share experience follower yg DM bgtau peti ais rumah depa sampai tanggal pintu. bukannya petis ais rumah Rizalman tu yg kena panjat. iols tau la sebab iols salah sorang follower IG dia . belas ribu ok rega peti ais org tu baru beli utk mak diaorng. byk lagi kes2 yg follower Rizalman ni share
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
haryatie replied at 18-6-2019 10:32 AM
x usah jd tetamu kat rumah org kalau rsa x bleh nak kawal ank
x kan x kenal perangai ank sendiri yg ...

Aku suka komen ni.. mmg betul pun.. byk pulak yang macam tak paham! Orang tu marahkan mak bapak yang tak reti jaga n kawal anak2 bila kat umah orang.. tau mentekedarah je..  kalu anak tu buas sangat tak terkawal, takyah la bawak.. gi je laa sendiri2.. or ambik giliran makan.. sorang makan sorang kawal anak2.. ini balik2 salahkan tuan rumah pulak..bayangkan kalu laa tuan rumah tu marah anak tu ke atau sound setepek kat muka mak pak tu, tau pulak malu n sentap.. bila tuan rumah diam, depa buat tak paham.. mencekik selagi boleh
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:08 PM | Show all posts
nazzse replied at 18-6-2019 12:21 PM
kisah panjat esbok tu follower heols punya cerita uols. Peti ais baru beli 15k, beli utk mak kat k ...

peti ais apa eh yg sampai 15K... google kuar lori ais
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols sokong rizalman sama azrinaz

Iols pon mmg x jemput parents yg pandai menyemai benih tp tak gheti nk menjaga ni..

Umah iols terbuka hanya ke parents yg ank2 depa masuk sekolah menengah.. puak2 berank keck if nk jumpa iols bwk kepci mekdi sajork. Nk kecik ati pon iols x kisah janji iols bahagia.. termasuk adik beradik iols sundrik yach.

Open hse raya iols hanya jemput kengkwan yg single, or ank dah above 12 thn.. lg meriah sbb xyah tensen2 tengok ank orang seropa monyet terlepaih zooo tawaf satu ghumah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang tenyeh ketupat kat lantai.. biskut bersepai.. ayaq tumpah..  belengaih abeh karpet..
Yang makpak pulak jenih makan tak buh lam tong sampah.. biaq ja ataih meja..
Kalau ada waiter dok kutip takpa.. ni dah la bagi makan.. pinggan tak reti angkat pulak..
Ni pesen berpangkat.. ghumah ada org gaji le kut..
Kalau jenih ringan tulang mesti tolong tuan rumah basuh pinggan..
Aku tak suka p open haus.. jenis mulut puaka..
Sat g ada kena sound.. takut mulut terlepas marah kat anak org.. sat g ada claim tadak anak kecik pulak kan.. tak tau ghasa bela budak camna
Takkan anak aku keluaq2 dari peghut besaq teruih kan..
Time p open house makpak tak bagi pulak gadjet.. kalau kat kedai makan boleh pulak kann
Sisrizalman tak bagi WiFi free ka? Baru leh dok diam
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:12 PM | Show all posts
aikee04 replied at 18-6-2019 10:07 AM
Senang je .....jangan buat open house...tapi buat

@ open porch ke...

setuju nie.. len kali sewa kanopi buat kat padang... anak2 blh sambung main bola.. mak pak blh sambung poco2... nak makan masuk balik bawak khemah
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:13 PM | Show all posts
bila bw anak2 pi umah org, mmg parents kena senatiasa alert.. kalo blh anak tu jgn bagi gerak jauh drpd mak bapak.. aku ckup pantang kalo anak2 aku pi punggah umah org.. nak pi tgk dapur or bilik org pun aku x bagi.. berlonggok je la kat ruang tamu or meja makan tu.. kalo aku dpt tangkap diorg punggah barang, mmg siapppppp la... on the spot kena ketuk.. bukan takat umah org, even public space pun sama.. pernah sorg ni buat hal main randuk air kat fountain di shopping complex, mmg on the spot aku tabuh (jgn kata aku saja biar.. ni kes bgilir pi surau n jaga 3 anak at the same time.. mmg x menang tgn)..

sbb tu aku juga pantang kalo org mai punggah brg kat umah aku.. mmg aku halau bdk2 tu pi balik kat ruang tamu or kat parents dia.. mmg blh angin badan bila tgk depa menuju pi tempat mainan anak n punggah semua kotak yg ada.. padahal anak2 aku pun xde buat mcm tu (just keluarkan benda yg nak main time tu je then simpan).. after pindah umah baru, demi kemaslahatan bersama, aku pindah play area anak2 aku ke tingkat atas.. so bdk2 yg mai umah aku xleh suka2 ati nak naik atas utk punggah.. skrg ni tinggal aku x kunci pantry aku je drpd kena punggah.. still boleh control bab bdk2 nak punggah brg dapur aku..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
laksmanabentan replied at 18-6-2019 12:26 PM
over sgt ler follower tu cerita... mcm tak betul jer kan...
lepas tu peti ais 15k tu peti ais apa ...

Ehh byk imported brand mcm smeg rega mahai noks.. rm15k mmg wujud

Sapo kata xde.. peti ais, segala cabinet, lemari, washing machine pon besa depa bukak & panjat.. iols besa kena.. tu species mak pak lembam. Patot kn ikat fallopian tubes xbg beranak lg
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:23 PM | Show all posts
aku pun rimas jenis manusia anak ramai ni pstu dtg umah aku membuas. Bukak peti sejuk, masuk semua bilik, keluar masuk sukati tak pakai selipar, minum & makan tumpah2, ishhhh mendidih je aku tengok. Mak bapak pulak mulut je mengomel2 tapi takde action. Kalau aku dulu mmg lebam la kena cubit dgn mak aku
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Rizalman ada highlight. Bukan sbb brg tu mahal ke apa. Tak kira brg tu rege seringgit ke.. 500 ke.. hatta 3000 sekalipun. Brg org tetap brg org. Kalau yg pecah tu pinggan free gift yg dpt lepas beli colgate tetap kena minta maaf gak sbb tu org punya. Tuhla kesahnya..

Komen azrinaz pulak mcm lari konteks dari point yg rizalman bebelkan
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:35 PM | Show all posts
Mereka bukan dari Damansara pun. Ini yang (tetamu-tetamu) VIP bila datang kata (pada anak-anak mereka)Daniel! please dont touch that mana anak nak dengar, kata Rizalman.


ye, semua acah2 ckp omputeh. dgn nama anaknya juga ala2 mat salleh. dah nama plk disebut nama penuh spt cth Alexander Rayyan Qusyairi Luqman. haa gtuh. kena sebut nama anak2 yg curlast2 tu supaya org melopong. kalau nama anak biasa2 mls depa nk sebut aih..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:37 PM | Show all posts
KIM.K replied at 18-6-2019 06:00 AM
Waaa..heavennye
Kim kalo terbeli fridge ceni buka kedai runcit terus..

3.jpg

ni hah petinya Kim, idokler sebijik macam gambar uols bagi tu..but still geram tengok peti dia..kalaulah mampu kan..hahah
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:42 PM | Show all posts
chinta89 replied at 18-6-2019 02:35 PM
ye, semua acah2 ckp omputeh. dgn nama anaknya juga ala2 mat salleh. dah nama plk disebut nama pe ...

mana la zaman sekarang ni letak nama anak2 Abdullah, Baharom, Abdul Aziz, Abdul Jabbar, etc...itu semua Jawa!
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:42 PM | Show all posts
tak nak budak2 sepah kan rumah buat lah kat tengah padang. dah jemput orang datang membising pulak. hilang keberkatan sedekah. biasa lah dh nama pun open house.nk rumah bersih jgn jemput orang datang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2019 02:49 PM | Show all posts
isunya di sini ttg parents yg tak ambik port anak2 mcm jemuan di rumah org
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku sendiri ada anak yg memang dlm proses nk membesar n memang aktif. So walaupun ada jemputan open house ke ape ke, aku takkan pergi sebab taknak tuan rumah jd tak selesa. Tak kisah la orang nk cakap aku ni garang ke over ke, aku memang akan marah atau lepuk je anak aku kalau dia buat sepah kt rumah org
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:01 PM | Show all posts
manehnya replied at 18-6-2019 10:08 AM
klu x nk rumah rosak, jgn buat open house, buat closed house ajer...

ngata budak2 jemuan? kita ni ...

ntah nye mcm lah masa dia kecik2 dulu tak melasak. ntah2 dia pun sama .  konon tak nk jemput org yg ada anak kecik dtg rumah .takut rumah dia kotor.bila dia ckp macam tu ko ghase apa.kurang ajar kan. ingat org kebulur nk dtg makan rumah ko ke.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Mohon yg ada anak2 kecik tu, kalau gatei sgt nk pi beraya kt open hse rumah org, sila monitor anak2 ye. Bertandang ke rmh org bukan bermaksud ko suruh tuan rmh jd pengasuh anak ko ye...kalau rasa rasa x mampu nk kontrol anak sila berhibernasi di rumah memasing. Kalau gedik jgk nk beropen hse, korg la buat jemput org dtg. Sila hadap kejemuanan anak korg waktu tetamu dtg...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Atata replied at 18-6-2019 01:25 PM
Teruknya komen Azharinaz (ntah camana eja nama dia). Omg sgt. Kalau dah mcmni komen kat public, apa  ...

Moga2 anak yg dikandung kali ni behave la. Mana la tau ada sedara dia yg baca post tu n terasa, x pasal2 berbalik kt anak dia semula
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084161s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list