Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
11670
View
313
Reply

[Tempatan] Open House: ada sesetengah anak tetamu mcm 'jemuan'. Parents lepas tangan - luahan tuan rumah

[Copy link]

Author: R2D2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-6-2019 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
sitilu replied at 18-6-2019 08:13 PM
kau tu yg bahlol tak tahu kunci pintu

bongok

ko la jenis mak bapak bongok kot suro anak masuk bilik orang main2 kan???
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
sitilu replied at 18-6-2019 08:26 PM
zaman dulu pun dah ada open house, kau je tak tahu


Zaman bila tu lava? Sepuluh tahun lepas? Itu mmg dah ada
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 18-6-2019 03:38 PM
Setengah parents dia anggap cara dia ajar anak  kat rmh dia sama mcm kt rmh org...tu yg bila anwk  ...

Konsep parenting skills tip top kan.. mana nak compare parenting skills org lain..
Macam bininya HA..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
card_reader replied at 18-6-2019 12:18 PM
propa je masing2....kata kat anak orang tu anak orang nie, selerak tarak la apa bala la

kita pon  ...


Samalah dengan dalam toilet pun. Hose tu tak reti nak letak balik, flush pun tak kadang2
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:41 PM | Show all posts
Lolalala replied at 18-6-2019 08:37 PM
ko la jenis mak bapak bongok kot suro anak masuk bilik orang main2 kan???

bodoh kau ni

mesti mak pak kau tak ajar kunci pintu sejak kau kecik

apa sial buat open house biar pintu terkankang pastu melalak online camanjing kurap

tongong




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:43 PM | Show all posts
apam replied at 18-6-2019 08:39 PM
Zaman bila tu lava? Sepuluh tahun lepas? Itu mmg dah ada

zaman p ramlee pun dah ada open house

bila org tanya pasal buat open house, ramle dcakap biar member2 datang berkumpul semua beraya sama sama, mana tau tak sempat jumpa tahun depan.

tu la last ramle sambut raya sebelum meninggal


Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
sitilu replied at 18-6-2019 08:41 PM
bodoh kau ni

mesti mak pak kau tak ajar kunci pintu sejak kau kecik

weiiii cakap dengan cermin ke? sian ko mak bapak tak ajar adab berkomunikasi dengan orang lain. aku kesian sangat dengan ko ni. kasih sayang tak cukup, adab tak ada, communication skill zero. mesti ko sunyi. hubungi laaa talian NUR ya untuk buat luahan. mana tau depresi terok sampai terjun jambatan pulau pinang pulak nnt
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:49 PM | Show all posts
Lolalala replied at 18-6-2019 08:45 PM
weiiii cakap dengan cermin ke? sian ko mak bapak tak ajar adab berkomunikasi dengan orang lain. ak ...

bodoh mak pak kau tak ajar kau kunci pintu bila buat majlis. sib baik toy je budak ambik. kalu duit, barang kemas org masuk ambik, habis semua tetamu kau fitnah tuduh pencuri

bongok punya famili


Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:50 PM | Show all posts
Lolalala replied at 18-6-2019 08:45 PM
weiiii cakap dengan cermin ke? sian ko mak bapak tak ajar adab berkomunikasi dengan orang lain. ak ...

tolol keturunan kau ni

mesti tarak ilmu buat majlis, maklum la mak pak kau tak ajar

bahahaha


Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:51 PM | Show all posts
Lolalala replied at 18-6-2019 08:45 PM
weiiii cakap dengan cermin ke? sian ko mak bapak tak ajar adab berkomunikasi dengan orang lain. ak ...

mesti anak2 kau pergi rumah org lain masuk bilik sesuka hati, tu sebab rumah kau kena benda yang sama

karma sebab bodoh warisan

bahahahaa


Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
sitilu replied at 18-6-2019 08:43 PM
zaman p ramlee pun dah ada open house

bila org tanya pasal buat open house, ramle dcakap biar m ...

O yeke. P ramle memang advance. Niat pun ikhlas nak kumpul sama member silaturahim.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:57 PM | Show all posts
pada yg nak buat open house, selain ready makan minum tuk tetamu, ambik langkjah berjaga.

kunci pintu, simpan barang2 mahal, lipat karpet simpan, simpan semua benda2 bahaya dari dicapai oleh anak2 tetamu. pisau, mercun, bom tangan, m16 tu semua simpan dlm bilik, kunci.

sure tarak masalah akan timbul. tetamu happy, kau pun happy.

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Lolalala replied at 18-6-2019 08:37 PM
ko la jenis mak bapak bongok kot suro anak masuk bilik orang main2 kan???

Abaikan ja dia tu.. takyah reply..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti customer dia sendiri yg pondan rizalman Ni carut.....da ko ajak mesti parents bawak anak2 Kan...bodoh Sgt bunyiknye...
Baru dpt title dato verangan sangat orka Sama dgn azrinaz tu...puiii



Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:05 PM | Show all posts
newyork replied at 18-6-2019 09:01 PM
Abaikan ja dia tu.. takyah reply..

bahahaha

dah kantoi bodoh, luah perasan sesama sendiri

bangang post konon cam pandai, ternyata bodoh jugak yg nampak


Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:08 PM | Show all posts
newyork replied at 18-6-2019 09:01 PM
Abaikan ja dia tu.. takyah reply..

sekor bodoh tak tahu kunci pintu

sekor lagi tolol tak tahu ajar anak kongsi toy

sesuai la korang dua bodoh membodohi satu sama lain


bahahahahaa


Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
aku malas pegi open house. bukan sedap pun
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak2 jiran kalau datang mmg elok je perangai. Jiran sebelah cina dan india, anak2 kecik elok je tertib. Memang tak berani nak merayap dalam rumah orang. Tapi anak2 kawan yg dtg huhu.. sampai ke tingkat atas depa pergi buat lawatan, dapur pun masuk, then masuk bawah meja. Pelik aku..

Kalau aku pi rumah org, memang anak2 kena berada sekitar aku je. Tak boleh merayap sampai aku tak nampak
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
alieyrina replied at 18-6-2019 12:29 PM
Rumah aku kalau mcm umah dia ni memg takla aku nk open haus..habis brg hiasan..tara rumah aku yg mar ...

Knp tak wat kat luar je bukan ke org kaya pasang khemah kat luar selalunya kan.
Tp yela kalau pasang kemah kat luar tak dapat nak tayang deko umah plak
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
apakah didikan terbaik utk anak2 masa kini ....
zaman vase kecik kalo over2 kat umah org .... mak beso kan mata aje dah kecut takut ...
tapi tgk anak2 kecik masakini mak pak garang ..... anak2 bole marahkan maki2 mak pak dikhalayak ramai .....
mak pak garang salah
mak pak xgarang pun salah

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079100s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list