Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11011
View
313
Reply

[Tempatan] Open House: ada sesetengah anak tetamu mcm 'jemuan'. Parents lepas tangan - luahan tuan rumah

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Post time 18-6-2019 03:07 PM | Show all posts
emikoko replied at 18-6-2019 02:08 PM
peti ais apa eh yg sampai 15K... google kuar lori ais

ko ni noks..tersedak esblended aku (ni kisah benar ye)



Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:21 PM | Show all posts
aku time anak kecik2...2 je rumah aku pi time raya..rumah mak bapak aku dan rumah mertua aku..haha..

sebab sedar diri..anak kecik2, lasak pastu pi rumah cantik..takut rasanya kot terpecah apa-apa..nak suh anak diam macam pengantin..kadang-kadang budak2 dapat geng dia..lupe dah maksud jegilan mata mak bapak....

kalau bagi tuan rumah yang rumahnye cantik dihari raya..kalau nak buat open house..buat je kat kanopi luar rumah..pintu rumah tutup dan kunci...kalau tetamu nak pi toilet pun sila sewa toilet bergerak..haha
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
laksmanabentan replied at 18-6-2019 11:19 AM
over kan..... siap kata anak orang panjat peti ais...
bukan ker peti ais tu tunggi 6 kaki camtu.. ...

Tak pelik pon peti ais tu. Pnh je ank jiran bdk pompuan duk bercangkung atas peti ais rmh aku. Mak aku punya heran mcm mn dia blh pnjt peti ais tu. Geram dh tentu la. Sbb ank2 mak aku jns baik.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:23 PM | Show all posts
tembikai_limau replied at 18-6-2019 03:01 PM
ntah nye mcm lah masa dia kecik2 dulu tak melasak. ntah2 dia pun sama .  konon tak nk jemput org y ...

kan... benda kecik je pun, yg penting silaturahim, pasu pecah leh ganti, yg tv tu dah tau hosting open house, simpan la dalam tupperware ajer
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:25 PM | Show all posts
Budak2 memang peel gitu. Nak marah2 masa open house tak sedap pulak. Sekali sekala ok la nak marah, tapi kalau anak jenis buas, sepanjang open house le nak marah. Paling bagus kalau sapa2 yang buat open house, sediakan tempat khas or bilik untuk budak2 main.  Kumpul mainan 2,3 jenis pastu on kartun, kat situ je lah dorang.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:25 PM | Show all posts
Lolalala replied at 18-6-2019 11:55 AM
ada budak nakal tapi mak bapak dia jenis mengawasi anak dia. amik turn jaga anak. mak makan, bapak ...

iyalah, setiap ibu bapak kena ada ilmu, p umah orang kena ajar anak2 hormat rumah n harta benda orang, mgkin mak bapak tu still fasa beginner jd parents, maafkan je ler
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:26 PM | Show all posts
nenekglamer replied at 18-6-2019 01:40 PM
True. Tapi mak pak dulu xspoilkan anak sgt mcm skrg.

mak bapak dulu ka, jegil bijik mata dari jauh pun dah terdiam anak tuh...  hahaha, bapak aku sllu ckp nk koyak mulut aku klu nakal, tp smpai skrg x penah lg dia sentuh aku dr kecik, smpai besar, cukup jegil mata, dan tinggi suara je, takutt weiii
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
ke tuan umah tak yah jemput org beranak kcik ni. kita biasa datang ni ada tika bkn nak mkn. kang kalau tak dtg, kcik hati pulak..dah dijemput, kan. nak tinggal ank kcik kat umah bkn ada maid ke apa ke..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
asudau replied at 18-6-2019 03:21 PM
aku time anak kecik2...2 je rumah aku pi time raya..rumah mak bapak aku dan rumah mertua aku..haha.. ...

Ank pi ry rmh org bkn pi taman permainan. Knp nk biar ank main bersungguh2. Kalau mak jenis melarang ank xbiasa aih jd monyet. Ni dtg rmh org mesti nk pnjt sofa main buaya2. Aduhai..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 18-6-2019 03:25 PM
Budak2 memang peel gitu. Nak marah2 masa open house tak sedap pulak. Sekali sekala ok la nak marah,  ...

Kalau jenis ygmcm tu ok la...duk tgk katun..main elok2 dlm bilik...ini jenis ygjemuan gila, ditendangnya segala benda dlm bilik...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:30 PM | Show all posts
asudau replied at 18-6-2019 10:55 AM
budak2 nakal satu hal..
bab mak bapak yang ambil makanan banyak2 tapi tak abis tu satu hal..

setuju..ada je mak pak yg ambik makanan pulun kat diaorg je..tp in the end tak habis pun makannya...rugi dan membazir je...
satu lagi jenis yg tak sedar diri, bertunggu tangga kat meja tetamu mcm meja tu dia punya..org lain pun nak duduk dan makan jugak
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 18-6-2019 03:26 PM
ke tuan umah tak yah jemput org beranak kcik ni. kita biasa datang ni ada tika bkn nak mkn. kang kal ...

Aku kalau buat open hse, org x nk dtg pun x kisah just bgtau je, sng nk plan menu segala...x de kecik hati nya...jgn yg jenis insyallah ke hulu ke hilir tp x dtg hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
fff_cat replied at 18-6-2019 02:02 PM
Anak aku pulak terbalik. Kat rumah orang ke kat sekolah ke.. bukan main lg acah2 baik. Duduk diam so ...

Bagus anak ko...nnt aku invite dtg open hse aku hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
VespaSilbe replied at 18-6-2019 02:12 PM
Yang tenyeh ketupat kat lantai.. biskut bersepai.. ayaq tumpah..  belengaih abeh karpet..
Yang makp ...

Setengah parents dia anggap cara dia ajar anak  kat rmh dia sama mcm kt rmh org...tu yg bila anwk pegang biskut esp coklat tenyeh kt sofa kt lantai diorg buat mcm x nmpk je, mcm isu kecil..tp utk tuan rumah yg mmg jaga kebersihan rmh benda ni jd mcm isu besar...geli oiiii tgk tangan mulut penuh coklat pi panjat sofa...pls la makayah tlg la lap bersih...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
leylapple replied at 18-6-2019 02:12 PM
setuju nie.. len kali sewa kanopi buat kat padang... anak2 blh sambung main bola.. mak pak blh sam ...

Lps tu anak2 kna gelek dgn kete lalu lalang sbb makpak sibuk membawang hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:48 PM | Show all posts
benda camni yang buat nak mohon lesen senjata api pastu simpan senapang kat ruang tamu, sangkut kat dinding. bila bebudak buas ni panjat amik senapang tu mana la tau tertembak siapa2 ke, padan muka mak bapak budak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 04:06 PM | Show all posts
domestobot replied at 18-6-2019 03:48 PM
benda camni yang buat nak mohon lesen senjata api pastu simpan senapang kat ruang tamu, sangkut kat  ...

adoii...
kelakar laaa
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak dok bg pengasuh jaga.. Bila pi open hse ke kenduri mak pak jaga sendiri tu haru biru..
Ramai gak yg buat open hse hotel or dewan tapi category very close family, friends mmg dtg rumah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 18-6-2019 02:37 PM
ni hah petinya Kim, idokler sebijik macam gambar uols bagi tu..but still geram tengok peti dia ...

UuUuu...botingkek tingkek..
Buah2an satu pintu, pastry satu pintu, party weekend ni satu pintu
Bole buka kelas baking lepas ni sis
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 04:22 PM | Show all posts



kata nak explore dan bebas, kasi bebudak tu rasa trauma seumur hidup.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083524s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list