Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
11672
View
313
Reply

[Tempatan] Open House: ada sesetengah anak tetamu mcm 'jemuan'. Parents lepas tangan - luahan tuan rumah

[Copy link]

Author: R2D2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-6-2019 12:17 PM | Show all posts
KIM.K replied at 18-6-2019 11:41 AM
Ceq pun nak buat gini pasni, up khemah
Dah survey harga kemah

buatlah....nnt yg bersepah pon luar rumah jer...arwah ayah siap buat toilet ngan tempat basuh tgn jugak kat luar.....
nak bg senang tetamu bila open house nie...

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:18 PM | Show all posts
propa je masing2....kata kat anak orang tu anak orang nie, selerak tarak la apa bala la

kita pon masa kat shopping mall, sama gak...trolley x pernah susun balek, mcm tu juga la staff shopping mall sumpah seranah sampai melekat ke rumah

bila orang buat kat kita tau plak nak marah, ngata anak orang mcm2....
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:21 PM | Show all posts
laksmanabentan replied at 18-6-2019 03:19 AM
over kan..... siap kata anak orang panjat peti ais...
bukan ker peti ais tu tunggi 6 kaki camtu.. ...

kisah panjat esbok tu follower heols punya cerita uols. Peti ais baru beli 15k, beli utk mak kat kg sebelum raya, rosak pintu dikerjakan org datang beraya kat rumah. Esbok Rizalman sendiri serupa esbok hotel, restaurant tu hah. Rumah dia yg pecah pasu yg dia collect, dah pecahkan pandai plak senyap, tu yg dia naik angin.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:24 PM | Show all posts
lg 1 minum...bg la anak2 duduk elok..jgn bdiri atau berjalan...tumpah mau bersemut rumah..kesian tuan rumah...dlm hal ni kalau kita beradab pegi dgn niat nak ziarah dan rapatkan silaturrahim mmg takde mslh kot..ni pegi nak penuhkan perut..buat mcm kedai makan
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:26 PM | Show all posts
nazzse replied at 18-6-2019 12:21 PM
kisah panjat esbok tu follower heols punya cerita uols. Peti ais baru beli 15k, beli utk mak kat k ...

over sgt ler follower tu cerita... mcm tak betul jer kan...
lepas tu peti ais 15k tu peti ais apa tuh...
orang open house sampai p dapur, buka peti ais ker....
bohong sgt kan follower dia... kencing jer lebih...

kalau mcm pinggan collection tu make sense ler kan..
tu leh percaya la... da ler rumah designer mcm Rizalman
sure ler banyak perhiasan kan..

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:29 PM | Show all posts
Rumah aku kalau mcm umah dia ni memg takla aku nk open haus..habis brg hiasan..tara rumah aku yg marhaen ni klau org sepah pun aku dh sakit pala pikir nk kemas..terutama kalau makanan tumpah..aku memg tak boleh

Kesian tetamu acik man...mesti terasa
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:34 PM | Show all posts
tahun lepas punya cerita...
laki hakak punya gundam tggl kaki aje
x sdr ank jemptan punggah kluar dr lemari...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:42 PM | Show all posts
sewa khemah la...dah tau rumah byk benda x boleh sentuh jgn buat dlm rumah. Kita ni rakyat marhain bila nk jemput org dtg siap2 kemas ruang porch ha beramai2 la situ. Atau brg2 kecik2..mudah pecah siap2 simpan kosong kan ruamg tamu. susah nk kawal budak. takat garfu dlm tong sampah tu biasa...

yg pecah tv tu luar biasa
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:42 PM | Show all posts
lain kali ko buat open house kat kfc je sis

kalau mak pak bawak anak anak sakai cam beruk ramai pun takpe
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 18-6-2019 10:13 AM
yang pernah tengok sendiri..

mak bagi anak makan..

Haaa...dulu aku jempute kwn aku sefamily masa raya, kwn aku bengap, dh tau anak x reti mkn sendiri dibg jgk mkn srndiri, sudahnya bersepah lantai aku, mak paknya buat bodoh je lps mkn, at least kalau ko ada maruah tlg kutip makanan yg bersrpah kt lantai tu...lps tu mmg aku x prnh ajak dh family ni dtg...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
dhiakandar replied at 18-6-2019 10:15 AM
kalau tak pegi openhouse nanti org ckp anti sosial, sombong, tak reti hidup berjiran. Tp kalau pegi  ...

Ckp saja anak saya demam, sakit etc...biar salah sorg yg represent rumah utk ke mana2 open hse je...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
haryatie replied at 18-6-2019 10:32 AM
x usah jd tetamu kat rumah org kalau rsa x bleh nak kawal ank
x kan x kenal perangai ank sendiri yg ...

Sama la dgn aku, benci betul pangai parents mcm ni...org jenis mcm ni la tetiap tahunmesti tanya org " bila nk buat open hse?" Rumah dia x buat pulak..
Sedara aku, dah jemput sefamily dtg mkn pun sibuk lagi tanya bila nk buat open hse,pelik aku, ko tak cukup mkn ke kat rumah,beras ko dh habis ke sampai nk dtg mkn rumah org byk kali... Bukan xnk jemput dtg opn hse tp dia ada anak kecik, bila mkn budak tu tenyeh habis kt tangan mulut dia, lps tu pi pegang sofa aku, selet mulut kat sofa...makpak tgk saja....
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
ahlisihircute replied at 18-6-2019 12:17 PM
buatlah....nnt yg bersepah pon luar rumah jer...arwah ayah siap buat toilet ngan tempat basuh tgn  ...

Oh..terima kasih..
Saya terfikir juga toilet dan surau. Ingatkan takda orang buat. Belum ada budget lagi
Teringat orang dulu2 mesti ada set katering sendiri, siap belanga pelbagai saiz , seprah dan kerusi
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru ni pass by kat Seremban, tengok ada open house MB nogori, so i singgah jap. Masa queue kat stall satay, ada ada akak depan i cuba nak ambik 2 portion, so brader tu sound sorang cuma 1 portion. Sampai abam Rela terpaksa anounce tolong bagi kerjasama utk consider tamu lain juga. So mak pak budak pun ngalahkan budak pangai nya
.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
laksmanabentan replied at 18-6-2019 12:26 PM
over sgt ler follower tu cerita... mcm tak betul jer kan...
lepas tu peti ais 15k tu peti ais apa ...

Jgn x tauada je maknusia ygpesen pi rumah org dibukanya fridge tuan rumah, seronok nk membawang apa ada dlm fridge org katanya.  
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:11 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 18-6-2019 10:42 AM
Yang mak ayah Pon Satu...orang Jemputan parents tapi yang dibawa sekali anak2 monyet

kang mintak tlg parent jaga kang

adik bradik lain meroyan merengsa

masuk fb&ig iium confession pulak



menyusahkan org tua nak berehat

susah nak beramal bagai

mak bapak sedap2 melantak open house

tak ingat donia
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 18-6-2019 01:25 PM
nazzse replied at 18-6-2019 12:21 PM
kisah panjat esbok tu follower heols punya cerita uols. Peti ais baru beli 15k, beli utk mak kat k ...


15k tu jutawan je beli. Bukan nya jenis SAMSUNG or SMEG, tapi industrial punya. Fridge 4 pintu transparent door yang simpan soft drink kat kedai runcit tu. Memang la mewah terbuntang mata tengok esbox kedai

Kim dah survey pasal berangan fridge yang sama..hehe
IMG_20190618_132418_814.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak anak lobai2 anti Icerd anti DAPig gitu lah pangainya.... Like father like son, kata pepatah urang kampong aku kat ulu banat Alaska nun
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 18-6-2019 01:11 PM
kang mintak tlg parent jaga kang

adik bradik lain meroyan merengsa

Biasa lah Melayu...nak upah orang jaga Mana mampu..mpatut bayar lanupah jaga anak diorgbtu kejap...mentang2 saudara ditonggang Nye perkataan Saudara Mara
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
laksmanabentan replied at 18-6-2019 12:26 PM
over sgt ler follower tu cerita... mcm tak betul jer kan...
lepas tu peti ais 15k tu peti ais apa ...

ni betul terjadi. iolls sabun tahun open house, memang ada anak tetamu yg pergi dapur bukak peti ambil ice cream,chocolate. bukak pintu bilik main lompat katil. haaaaa kat luar memang bukak khemah. tapi budak2 memang suka masuk juga. kadang iolls jerkah je anak sape pun yg x beradap lagi2 yg dah sekolah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087136s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list