Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11031
View
313
Reply

[Tempatan] Open House: ada sesetengah anak tetamu mcm 'jemuan'. Parents lepas tangan - luahan tuan rumah

[Copy link]

Author: R2D2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-6-2019 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
apam replied at 18-6-2019 08:24 PM
Open house dah jadi satu isu kepada ummah melayu. Agung/PM buat open house kau nak buat jugak.
Zam ...

Tula salah satu sebab utama wat open house, umah kalau so so je mesti masing2 pun segan nak ajak org dtg ye tak
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:47 PM | Show all posts
knnk replied at 18-6-2019 08:40 PM
Samalah dengan dalam toilet pun. Hose tu tak reti nak letak balik, flush pun tak kadan ...

Tak flush satu hal.
Ni dia boleh suruh anak dia kencing atas lantai.. My toilet ni jenis kering, so habis semua basah dan hancing.
Pasalpa lah susah sangat nak ajar anak duduk atas toilet seat1!!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
aikee04 replied at 18-6-2019 10:07 AM
Senang je .....jangan buat open house...tapi buat

@ open porch ke...

Founder sedap@ttdi haritu war2 kan kalau nak buat jamuan raya kat situ. Food truck. Wow
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu nk gak buat open house pasang aje khemah
Sediakan juga tandas bergerak senang
Atau pun ms nk menjemput tu bg taw awal2 klu ada anak kecik atau lasak x dialu2kan bwk sekali
Meols mmg mls nk gie open house kengkwn atau sedara mara bkn sbb anak2 nakal tp sbb mls nk tgk muka tuan rumah yg asyik kerut seribu, elok2 dtg nak buat pahala kang x memsl buat Dosa plk
Lantaklah nk kata anti social whatsoever
Tahun lps sells kejadian yg ikan mati sbb dibgnya mkn berlebihan tu kwn meols buat gak dan jemputan dlm Facebook awal2 dia ajak kwn2 mai rumah dia dgn kata2 dtglah bawa anak semua x kisah lah jns lasak dan x mkn saman dan jgn lupa bawa bj spare nnt senang anak2 leh mandi mana kt swimming pool dan mmg meriah open house dia, ada juga kejadian anak kwn kecahkn ms mkn tp dia xde kata apa just panggil helper utk bersihkan, kwn ni kata bkn hari2 pun buat open house
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo rumah dekat dgn tmpt keje korg buat jela makan2 time lunchbreak or right afterwork..limitkn time..confirm tak bwak anak
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
kaya kan? buatla open house kt tgh laman pasang khemah...takpon buat kt hotel..ni ko buat dlm rumah nk tunjuk ko kaya kan??? nk tunjuk brg2 mahal dlm rumah kann?? pastu ko salahkan budak2...pls laa..benda boleh elak lagi ko buat open house tetiap tahunn dlm umh pastu meroyann kt ig umh sepahhh brg rosak...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 18-6-2019 09:43 PM
Tula salah satu sebab utama wat open house, umah kalau so so je mesti masing2 pun segan nak ajak o ...

Lepas baca komen-komen di socmed, i dah malas nak pegi open house. Kalau ziarah atau beraya oklah. Kita call dulu tuan rumah kata nak datang bertandang dgn family. Kalau dorang on baru kita pergi.
Konsep open house ni sesuai untuk Kawan-kawan rapat dan sedara terdekat aje. Kalau anak-anak dorang buat kelakar kita pun tak segan silu nak sound. Ni gigih jugak nak buat open house ala menteri. Jemput ramai-ramai. Lepastu komplen
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:32 PM | Show all posts
Aku wat open hse but by invitation only...dan kawan2 yg aku tau diorg tak kontrol ank mmg aku x jemput
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa mentaliti budak-budak kalau pegi rumah yang lebih best dari rumah dorang mesti dorang excited. Dorang assumed tuan rumah tu kaya, baik dan open minded kasi dorang tengok rumah dan barang-barang. Dah tuan rumah show off stuff kan. Rasanyalah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
newyork replied at 18-6-2019 09:01 PM
Abaikan ja dia tu.. takyah reply..

haha memang diabaikan. orang kurang kasih sayang kan. Dapat juga kita tgk contoh2 manusia tidak beradab dan menyalahkan orang lain je. moga dijauhkan dari keturunan kita.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:52 PM | Show all posts
yg anak peragai mcm monyet selalunya dari kalangan parents low IQ dan sekolah tak habis/
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
aikee04 replied at 18-6-2019 10:07 AM
Senang je .....jangan buat open house...tapi buat

@ open porch ke...

Betul. Org kaya selalunya pasang khemah pasang meja jamula mcm kenduri kahwin. Tak payah sampai masuk rumah
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:07 PM | Show all posts
Lolalala replied at 18-6-2019 10:49 PM
haha memang diabaikan. orang kurang kasih sayang kan. Dapat juga kita tgk contoh2 manusia tidak be ...

kau la manusia bodoh tak beradab tu
dah sendiri bodoh tak kunci pintu bilik, salahkan anak org plakkk

bongok
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
seri_mawr replied at 18-6-2019 10:14 AM
budak mmg dah ssedia budak2..buka reti betul ke salah...klu rasa nak buat depa buat ja...
nak2 klu  ...

Yang biar budak2 main kt luar pulak ada kes budak2 baling batu kt kereta haha
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 18-6-2019 10:13 AM
yang pernah tengok sendiri..

mak bagi anak makan..

Komfem ler tu..kalau kt public pn dia berani bt cmtu,ntah kt rumah lg teruk...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tau anak hyper or ramai,  lebih baik jgn la spend time lama di rumh org. Siap makan,  salam baliklah.. Even tuan rumah tu politely suru kita stay lama berborak (dia acah ja tu, lagi dia suka korang balik) balik la. And mayb next time bergilir ke open house. suami pergi lain rumah,  isteri lain rumah. Lagi happy boleh borak lama,  anak di rumah terjaga. Tuan rumah nak budak tertib,  pasang la cartoon ka,  pertandingan mewarna ka , kids corner ka whatsover
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
apam replied at 18-6-2019 10:44 PM
Aku rasa mentaliti budak-budak kalau pegi rumah yang lebih best dari rumah dorang mesti dorang excit ...

Depends jgk..kalau mmg makpak jenis eksaited dpt g rumah besar,anak2 pn sama..weolzs adik beradik gerun sket nak g rumah sedara mara y loaded2 ni,sbb parents dah pesan..yelaa,kalau pecah set pggan mngkuk import dorg tu,mana nak cri duit nak ganti..kang tak memasal putus silaturrahim..huhu

Tp aiolzs pn nk pesan gk kt org2 kaya ni,tlg ler brg2 kaca tu xyah laa ltk sekeliling rumah bila yuolzs bt open house..aiolzs rasa scary je tgk kang terjatuh etc yuolzs akn blame tetamu..so,for cautions,better put inside the cabinet ataupun simpan je mana2 dlu...xyah sarat2 sgt hiasan ruang tamu yuolzs kalau bt open house..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 18-6-2019 11:27 PM
Depends jgk..kalau mmg makpak jenis eksaited dpt g rumah besar,anak2 pn sama..weolzs adik beradik  ...

Dah nama pun open house kan. Rumah terbuka katanya. So, shud expect pelbagai ragam especially budak-budak. Kalau tak, panggil jemput makan kenduri je. Orang dtg makan dan balik. Tak payah spend masa nak bersosial bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
I dgr rizalman membebel kat ig and i can feel it. Die membebel tu mula2 marah pas tu gelak2 bila dah lega.. tapi sesungguhnya itu lah kebenaran apa yg die ckp. I tak rase die salahkan anak2 tapi salahkan mak pak yg tk jaga anak2 depa. Dia cite masa umar kecik mmg byk kena ngan die sbb nakal, aali ni jenis behave sikit sbb tu tak kena sgt. Mak pak kena ajar anak, kalau tak kena berlapang dada lah kalo org tegur perangai anak die. Jgn sentap pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
I rasa i ada sikit rasa crush kat rizalman ni..walauponnnn...

Tapi ye lah..takyah buat open hse.lapang otak.kalau nk buat mmg kne buat kat dewan or pasang canopy.mcm bos i.dia buat kat dewan..so org pun tak penah jejak umah dia yg sbnr.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079141s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list