Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
1477
View
43
Reply

[Pelbagai] SMALL-MINDED...

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-8-2019 01:04 AM | Show all posts
luluaurora replied at 17-8-2019 04:21 PM
Nope...

Bila brhadapan dgn org yg narrow minded kau berdiskusi mcm mna pn depa xleh terima..

susah nk ubah diorg utk think in a bigger picture.. bukan yg immediate effect je.. sama jugak dengan kwn2 mama yg nk lari dari tax, xnak buat payslip bayar itu ini.. then bila nk buat commitment besar x boleh.. sbb x de proof of income.. yg boleh, beli barang2 utk bergaya.. hmm, bile nk buat dah lambat la jugak sbb kena ade kredit history baru la bank bagi buat loan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Somewhere in the middle?

I believe anything we do..we must do it moderately.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 04:15 PM | Show all posts
open minded luaran but sometimes small minded in the closet. mcm when i studied law dulu i percaya on semua org ada hak, then bila i dah masuk workforce and ada kawan2 yg champion kan hidup org LGBTQ and their rights, i mcm but it it against my religion so kat situ i conflicted.

bila kawan open2 lesbian i lepak dgn dia ok, but tak boleh terima actually. same goes to friends yg sleep around, i understand but doesnt mean i accept

now bila kerja and ada pangkat, i encountered org yg small minded and tak fikir jauh, bila nasihat kita pula kena perli, mcm i advised suruh buka SSPN for anak senang nnt nk apply PTPTN when the anak is bigger and at least ada tabungan, ade ke i kena tempelak, ckp u ada duit boleh la, hello, boleh simpan RM10 sebulan kot. org yg marah i tu bawa HRV boleh pula

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 06:46 AM From the mobile phone | Show all posts
People like this so hard to communicate because they judge people easily and
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078711s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list