Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3464
View
174
Reply

[Penulis] Skill baru yang korang nak belajar

[Copy link]

Author: Yeehaw    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 13-7-2019 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Selain teringin nak mendalami skil yang uols listkan tu, paling i teringin sekarang ni jadi ultra runner. Dan juga cyclist yang mampu kayuh beratus km.

Masalahnya i ni malas nak berlatih. Adessss

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2019 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak belajar skill:

1) Uruskan rumah, nak susun atur barang biar nampak lapang & kemas. Tengah belajar from group fb. #Hanismynis

2) Develop positive habits. Contohnya tak bertangguh nak buat kerja and also eat healthy meals

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Menjahit, baking +deco, boleh bertutur mcm2 bahasa
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 04:11 PM | Show all posts
printing...like tshirt printing...leh wat bisnes
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 09:58 AM | Show all posts
orang perempuan lebih pilih utk menjahit dan baking.. hehehe.. tapi ada basic jahit tu dh boleh belajar menjahit, sekarang ni pun anta jahit kat orang mahal dah.. sekarang iols tengah cuba nak belajar baking.. sebab  mak iols ada kedai kek. then sorg ank dia pun tak ada yg minat.. kesian mak iols nk sgt ank perempuan dia baking..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 12:05 PM | Show all posts
1- Buat Bisnes Online
2- Menjahit
3- Buat cake
4- Bw Motor ada Clash

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Soft skil - Mandarin language
Hard skil - taekwondo
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Soft skil - Mandarin language
Hard skil - taekwondo
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
1. Social skill - mcm seronok jer tengok org2 yg punya karisma dan boleh berkomunikasi dgn semua org. Tak kekok bersembang walaupun baru kenal. I boleh sembang dgn org tertentu jer. Kalau dgn org yg baru kenal lagi la terdengar2 bunyi krikkk krikkk krikk

2. Skill hias rumah - i langsung xde skill hias rumah. Dah tengok mcm2 gaya hias rumah kat ig n fb, i tetap tak pandai nak ubah rumah jadi cantik

3. Skill taranum - teringin nak belajar cara2 nak melagukan ayat2 quran. Lepas tgk qariah m'sia Farhatul Fairuzah menang hari tu, rasa mcm nak sgt belajar taranum. Tp sampai sekrg nan hado, cakap jer lebih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
1) nak belajar cakap mandarin dan arab
2) nak balajar ilmu faraid sebab dengarnya mencabar tapi macam game
3) nak belajar diving
4) nak belajar ilmu hartanah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Belajar bahasa arab sebab nak bagi semangat dekat anak sedara yang nak further study dekat Jordan next 2 years,

Memang susah gila, tapi saya nak sangat surprise kan dia, bila hantar dia pergi sana saya terus boleh cakap arab dengan orang2 sana,

Mengenangkan moment2 macam tu buat saya makin semangat, kalau tak dah lama saya campak tutor saya ke laut dalam, malah buku2 nya pun saya humban ke hutan bakau, sangat2 susah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Belajar yg ble generate income
1) buat video post kt utube
2) photography
3)  ilmu sales n mktg
4) public speaking
And yg mcm dlm list..
IMG_20190809_194448.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
1) Communication skills.. coz I Tak pandai sgat nak berkomunikasi dgn org..

2) menjahit.. sbb I nak benti kerja n kerja menjahit je.. Ada Masa sikit dgn family..

3)mahirkan bahasa piliphine and Japan.. senang nak tengok movie sorang and komunikasi..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2019 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
1) Nak belajar bahasa arab sebab macam best jer tengok sorang ofis mate aku ni cakap arab dgn client masa meeting. Apa yg aku perasan pak arab tu lagi suka deal dgn ofis mate aku ni drpd  big boss aku kat ofis.   

2) Nak belajar bahasa Jepun sebab kalau boleh aku nak sangat kerja dgn company Jepun. Pernah dapat 1st interview tapi kena reject sebab aku tak fasih bahasa Jepun.

3) Nak ambik lesen scuba dan pergi scuba diving kat lautan luar Malaysia.

4) Nak  belajar tajwid dan baca quran dgn betul. Ustaz aku dulu pernah cakap kalau silap baca ayat quran ni makna nya memang jauh menyimpang.

5) Aku nak belajar cara2 bertukang ala2 DIY kat TV tu.. Boleh buat gazebo sendiri, meja, kerusi, tu semua.

6)Aku nak gilap skil mengorat sebab aku rasa umur mcm ni aku memang dah layak sgt utk bernikah.  Aku pun tak tau kenapa tak ada org nak kat aku. Mungkin sebab mulut aku ni laser tahap gaban kot? So aku kena belajar skil bercakap jugak ni supaya ada org yg nak kat aku..

7) Aku nak sangat ada skil ala2 interior designer yg boleh menghias rumah kaw2 punya. Yang bila org masuk jer rumah aku, mereka akan rasa macam WOW dan terpegun gitu!  

8) Akhir sekali aku nak ada skil bawak kereta laju2 mcm formula 1 driver tu . Aku  nak belajar mcm mana cara yg betol utk pecut , boleh cilok2 tapi  tak accident!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Skill baru yang nak belajar ialah melukis. Rasa best sangat bila pandai melukis dapat release stress. Dapat lukis benda2 cantik yang kita suka.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089506s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list