Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3439
View
174
Reply

[Penulis] Skill baru yang korang nak belajar

[Copy link]

Author: Yeehaw    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-6-2019 11:08 AM | Show all posts
belajar berenang sempat 10 sesi lepas tu malas nk sambung dah..sudahnya x cekap2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:34 AM | Show all posts
-adnil- replied at 18-6-2019 11:08 AM
belajar berenang sempat 10 sesi lepas tu malas nk sambung dah..sudahnya x cekap2

belajar berenang best tp baju asik kena beli je sbb badan kembang dalam air..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Teringin nak ada skill itu ini mmg jd dambaan kita semua tp bg kaka seblm itu kaka nk ada skill kerajinan dan displin yg tinggi dlm diri

Lps ada kerajinan kaka ingin nak ada skill

1. Mendalami bhs jepun esp tulisan yg kanji
2. Nk ambil exam sebg interpreter
3. Nk jd seorg anak yg solehah dan ibu yg baik
4. Nk mendalami ilmu tajwid dan taranum
5. Nk mendalami ilmu it sbb kaka mmg buta it
6. Nk jd seorg yg sabar dan kurang melaser

Okay takat ni itu aje yg terfikir

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:52 AM | Show all posts
Kakopi replied at 18-6-2019 08:27 AM
belajar main gitar..impian dari kecik sebenarnya..
sanggup beli gitar pada tahun 2014 tapi sampai s ...

menjahit tu skill paling aku tak nak belajar..hehe..dah tau bakat ke laut
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:01 PM | Show all posts
june-july replied at 18-6-2019 11:34 AM
belajar berenang best tp baju asik kena beli je sbb badan kembang dalam air..

best kan..tapi dah malas pulak...baju pun ntah letak mana dh..rsanya kalau smbung lagi kelas tu boleh brenang mcm2 skill dah kot
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
1. Skill memasak yang simple simple and sedap macam khairulming.
2.skill menjahit ni adalah sikit sikit my mum dulu tailor
3.skill interior design, best nak deco deco rumah
4. Skill wat duit kaching kaching tu yg best, mane nak dpt eh wat keje simple simple jer tapi konsisten jer masyuk $$$

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk cuba buat kek lapis yg renyah sgt nk buat...lagi2 yg guna cheese...iols lemah yg byk dlm kek lapis2 ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringin nak belajar melukis. Rasa boleh release stress kalau pandai melukis.

Gardening buat sikit2 je. Kalau ada peluang ada short course minat nak join

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 18-6-2019 09:34 AM
Niat nak blajar Quran balik...ikut cara betul bacaan dan tajwidnya..

Selama ni baca pakai hafal.. ...

Bagus..In Sha Allah semoga saya juga dapat kesempatan belajar mengaji quran dengan betul
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
1. Alter baju. Dah mahir baru beralih ke jahit baju sendiri.
2. Memasak segala jenis masakan dengan bahan yg minima n cara yg mudah.
3. Mandarin language.
4. Urut org bersalin / full course beauty treatment mcm facial, massage, gunting rambut, rebonding, refleksologi segala.
5. Gubahan bunga hiasan.
Tu yg mampu buat masa ni. Di masa akan datang bawak lori pon iols nak belajar ha ha ha.
Bila tgk dokumentari pembuatan labu sayung la penternakan la servis aircond la iols rasa teruja n rugi sgt2 jika x dapat belajar benda2 tu sebelum menutup mata. Benda2 ni kadang boleh jadi motivasi utk pujuk hati yg meroyan
Daripada meroyan baik memperkasakan diri kan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
banyak skill nak belajar:
1. belajar bahasa german dgn fluently macam english. saya dah ade basic, tapi nak kena asah supaya tak tergagap2.
2. main piano.
3. jahit beads. boleh enhance dekat baju2 yanh ade. contoh blouse, tambah beads dekat pergelangan tangan, dah jadi baju baru.
4. skill bercakap dengan orang(sesiape saje)
5. skill ceramahkan org(niat nak buat csr sambil2 brainwash org or ajak org masuk islamke ajak budak2 atau mak bapak amalkan ajaran islam yg betul.
6. skill bahasa cina. nak dapat ilmu bisnes dari cina jugak.
7. skill pengurusan masa. cara jadi organized.
8. skill pengurusan wang. cam ne nak beranakkan duit. cashflow
9. skill komputer. adui memang lemah. nak masukkan domain pon terkedek. tapi oncedah terel, insya Allah, saya nak kongsi kat org jugak.

banyak tak skill saya haha
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak sangat belajar memanah sebab ade cita2 nak masuk sukan olimpik acara memanah. Skill laen nk jd pandai berenang sbb penah nk terlemas waktu kecik dlu. Tp bile nk start blaja semua skill tu blm terfikir lg. Ahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:52 PM | Show all posts
1) Cakap Jepun & Mandarin : memudahkan cari keje
2) Calligraphy : dari dulu lagi berminat tgk org yg tulis kaligrafi nie....terpegun

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 18-6-2019 09:47 AM
Sama2 kita upgrade diri. Insya.allah

Aminnnnnnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
I teringin nak ambik baking class and cooking class. I ada skill memasak tapi biasa biasa je. Sebab passion i kearah itu. Macam seronok tengok roti dan pastri2 menarik.

Lain lagi, I nak ada survival skill. Kalaulah boleh pergi Bear Grylls pny survival academy tu kan best. I suka camping. Kihkih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak tau la ni jatuh bawah skills ke tak. Sebab nak belajar bahasa asing macam Jepun & Korea. Mandarin dulu belajar separuh jalan je.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:47 PM | Show all posts
Bahasa mandarin.. next month da start kelas.. harap d permudahkan segala urusan daku..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:04 PM | Show all posts
1. Niat nak belajar bahasa Arab. Rasa mcm sedih tak faham apa orang Arab cakap bila kat Masjid An-Nabawi dgn Masjidil Harm.

2. Skill control EQ especially dgn staff.

3. Skill mengambil hati suami selain drpd masak sedap sedap. mmmm

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk bljr byk bahasa, main instrument

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku sekarang ni tengah nak buat komik.. Nak belajar buat komik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090661s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list