Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3459
View
174
Reply

[Penulis] Skill baru yang korang nak belajar

[Copy link]

Author: Yeehaw       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 18-6-2019 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
june-july replied at 18-6-2019 08:03 AM
Samalah kita, nak belajar jahit baju hanya datang bila musim nak raya je... lepas dah makan kuih ray ...

Kan??? Siap angan2 konon dah pandai nak nak amik tempahan adik beradik. Sekali hapa pun xde.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2019 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
epis replied at 18-6-2019 08:06 AM
Saya teringin nk ada skill
1. Menjahit, even saya lelaki tapi klu tau menjahit tu senang la nti dah ...

Hahahahha. Ai lukisan pun ai xpandai menikmati. Org yg berjiwa seni kat boleh interpret makna di sebalik every arts,paintings.. Kalau ai,painting tu tetap la painting. Cuma boleh cakap kemas x kemas je. Sebab lukisan mesti cantik kan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 18-6-2019 09:35 AM
Uuuuu, menyulam maksud u yg buat cross stitch tu ye? Yg ada alas kain then buat pic bunga ke,rumah ...

Embroidery..bole buat patches gitu
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru nak pi belajar berenang. Harap2 tak tenggelam la. Air pun tak jadi kering. Haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2019 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyMar replied at 18-6-2019 08:18 AM
1- menjahit. senang nk jahit baju sendiri. kdg2 tgk utubers yg pandai menjahit tuh, jahit mcm2 baju, ...

Kan? Dorang buat macam senang je. Nak2 lagi bila tengok project runway tu. Macam potong-tampal-jahit, tadaaaa terus jadi outfit yg cantik. Pelik betulll tengokk. Jelessss tau.

Kalau baking,  ai suggest u pi tengok resepi azlina ina. Mudah sgt. Tapi kalau nak try cake i suggest u try kek minyak@ butter cake. Sgt mudah. Just follow rapat recipe. Jgn derhaka. Insya allah menjadi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2019 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Kakopi replied at 18-6-2019 08:27 AM
belajar main gitar..impian dari kecik sebenarnya..
sanggup beli gitar pada tahun 2014 tapi sampai s ...

Pastu study tu ai dah simapan dh chord2 lagu,tengok tutorial kat utube, tpi semangat seminggu je. I wish u best of luck.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2019 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
DetectiveFS replied at 18-6-2019 08:46 AM
Mcm iols rsenye nk skill memasak. Bukan sbb iols xreti msk tp nk upgrade skill tu jd semua benda pan ...

Nanti kalau dh join classes jgn lupa update recipe.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2019 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
kuihbakar replied at 18-6-2019 08:48 AM
Nak belajar skill menjadi ibu yang baik dan isteri yang solehah

Sama2 kita upgrade diri. Insya.allah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2019 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
MoonRise replied at 18-6-2019 08:50 AM
1- Menjahit- Rasanya ramai yg nak skill mcm nie. Senang nak buat baju design yg disukai.
2- Baking  ...

Bab multilinggual ni pun ai nak try juga. Dulu belajar mandarin takat 3 level masa amik 3rd language time uni. Pastu tinggal mcm tu je ilmu tu. Nanti plan nak enroll anak2 class bahasa mandarin. Boleh maknya join sekali.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2019 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
johan-adx replied at 18-6-2019 08:52 AM
den tgh bljr tajamkan ilmu dlm trading...doa2 kan 1 ari nti dpt bantu anak bangsa kita dlm bidang ni

Amin. Moga sukses ye tuan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2019 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 18-6-2019 08:53 AM
kamasutra skills

Oh maiiiii. Moga sukses la ye awakkk.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:55 AM | Show all posts
teringin nak belajar menjahit and diving.

menjahit tu, asal epas jahit kurung moden dah la.. bukan nak yang beropol rambu ramba..hehehehhe

diving tu sebab nak tgk dasar laut. tak puas la setakat snorkelling..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:59 AM | Show all posts
1. belajar bahasa Arab
2. Belajar bahasa mandrin
3. Belajar photoshop
4. Belajar jahit baju
5. Belajar berniaga online
Wow banyaknya nak belajar akhirnya tengok tv je hahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 18-6-2019 09:27 AM
Tangan keras oiii. Hahahah. Buat arts semua tak jadi. So benda melibatkan seni mmg ai totally tola ...

Tt bljr ngn tailor ke?
Sy mjahit boleh sbb ambil kursus skali sijil skm terus..
Time tu tmpt i bljr ada buat kursus 3bln utk org bljr mjht..dpt la bljr 10jnis bj tmasuk blouse n skirt...
Skrg i minat nk bljr masak2 dessert..tgok mak cik iols bljr dr youtube je leh jual2 kek..jeles..haha.
Kalau dpt kumpul sijil2 kmhrn best jgk sbb tempoh bljr tu kjap..tp kna praktis slalu nk mahir..
Skrg baru ada 2..dr kursus mjht n kursus pmata(taska)..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2019 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 18-6-2019 10:09 AM
Tt bljr ngn tailor ke?
Sy mjahit boleh sbb ambil kursus skali sijil skm terus..
Time tu tmpt i b ...

Ai tengok fb je. Amik pola kat fb. Nanti baru nak cuba2.

Ai mmg ada niat nak join kolej komuniti. Kalau x silap ada short course 3 bulan. Ke kalau belajar tempat lain pun ada sijil kemahiran?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2019 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 18-6-2019 09:42 AM
Embroidery..bole buat patches gitu

Ohhh i see. Yg boleh tampal kat jaket,beg tu. Kena tangan betseni tu kalau nak buat jahit. Best of luck.

Nanti kalau dah belajar,share la akt sini hasil nya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kaoru44 at 18-6-2019 10:33 AM
Yeehaw replied at 18-6-2019 10:18 AM
Ai tengok fb je. Amik pola kat fb. Nanti baru nak cuba2.

Ai mmg ada niat nak join kolej komunit ...


Skrg byk cara..ok je..kalau boleh ikut paham ok je..
Ada jgk tmpt lain mcm training cntre buat kursus pendek2..yg bg sijil skm..tt boleh tnya dulu..
Ats tmpt yg nk bljr tu..ada kwn2 prgi kat stgh tmpt fokus kat lukis pola saja..skill mnjahit kureng..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:37 AM | Show all posts
iols nak skill

1.  yang programmer ada, tk kira built mobile apps, sofware etc.. tahu tk gaji depa lagi mahal.
2.of cos menjahit, nnti dah berenti kerja ley menjahit sambil2 tambah pendapatan
3. multi langguage, especially mandrin boleh eksyen dgn chinese kat office ni and  tahu la apa depa dok membawang pasal kita walaupun tak da.
4. pengucapan awam, moga2 boleh jadi ahli politik gebang gajah pun boleh terbang



lain2 iols xley nk pikir setakat ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:47 AM | Show all posts
Yeehaw replied at 18-6-2019 09:50 AM
Amin. Moga sukses ye tuan.

tq sis..doa2kan utk semua skali yaa..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:05 AM | Show all posts
1. Nak belajar baca music notes and main instrument. So recently my sis and I beli keyboard. Kami dari kecik-kecik actually teringin sangat nak pandai main keyboard/piano tau tapi tak afford nak beli and takdak basic knowledge in music pun lol. So sekarang ni what we always do is main keyboard tu sambil refer tutorial kat Youtube dengan tangan tergagau-gagau cari key lol noob

2.  Nak belajar banyak bahasa (Thai/Korea/Japan/Mandarin) pastu nak duduk rumah, kerja jadi subber drama lol. Ultimate goal ni haha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095596s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list