Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3453
View
174
Reply

[Penulis] Skill baru yang korang nak belajar

[Copy link]

Author: Yeehaw    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-6-2019 02:42 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Apa skill atau benda baru yang korang nak sangat belajar and nak cuba? Yelah. Kadang kita rasa macam minat tapi bila dah belajar,terus tawar hati. Aiolls la tu

Macam aiolls, sekarang ni tengah membara semangat nak belajar menjahit especially baju kurung. Nanti raya senang. Jahit sendiri(kononnya).

Uolls pulak?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Antara skills yang een nak belajar

1. Menjahit. Sama reason ngan tt, senang nak jahit baju.
2. Calligraphy. Sbb selalu rasa cambest aje bila tengok video orang tulis cantik2
3. Melukis. Een suka arts tp x reti lak nak melukis cantik2.
4. Crafts & diy. Er.. ni masuk dlm skills gak ke? Hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Samalah kita nak belajar menjahit sbb saje suka2

Nak belajar cara lukis kat kasut so boleh buat partime tapi apakah daya, xde skill

Nak belajar tanam pokok bonsai tapi mcm mahal je huhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
1. Menyulam. Iols suke tgk sulaman..mana tau dh terer nnt iols bole sulam gmbr2 y santek
2. Overhaul enjin. Senang sikit xpyh harapkan pomen. Bole buat dekat rumah je sndiri
3. Belajar baca tulisan korea dan cina. Senang sikit nak eksyen dgn org
4. Belajar bahasa jepun. Senang sikit bile tgok movie jepun bole faham ape maksud dia sebut ike ike kimochi
5. Menembak. Senang sikit chicken dinner main pubg nnt lebih lagi bile dapat AWM dan 8x scope
6. Flirting. Iols xreti nk mencairkan hati wanita sobs sobs

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:03 AM | Show all posts
Samalah kita, nak belajar jahit baju hanya datang bila musim nak raya je... lepas dah makan kuih raya, cita-cita ke laut hindi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya teringin nk ada skill
1. Menjahit, even saya lelaki tapi klu tau menjahit tu senang la nti dah tua boring blh jahit baju anak bini...
2. Melukis, even masa degree bljr art tapi tangan punyalah keras nk lukis kucing pon jadi anjing hahaha.. tapi sebab minat dgn art, skg ni hanya mampu menikmati art org lain la..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:18 AM | Show all posts
1- menjahit. senang nk jahit baju sendiri. kdg2 tgk utubers yg pandai menjahit tuh, jahit mcm2 baju, jeles nya

2 - Baking - kdg2 nk makan sendiri je kek, tp kdg2 x jadik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:27 AM | Show all posts
belajar main gitar..impian dari kecik sebenarnya..
sanggup beli gitar pada tahun 2014 tapi sampai sekarang tak reti2 lagi chordnya tu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm iols rsenye nk skill memasak. Bukan sbb iols xreti msk tp nk upgrade skill tu jd semua benda pandai msk. Xprlu lg tgk buku resepi ke apa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak belajar skill menjadi ibu yang baik dan isteri yang solehah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:50 AM | Show all posts
1- Menjahit- Rasanya ramai yg nak skill mcm nie. Senang nak buat baju design yg disukai.
2- Baking - Bila rasa nak makan, boleh buat sendiri.
3- Bersosial- kadang2 peramah, kadang2 pendiam ya amatt..
4- Multilingual - perghh, kalau dpt skill ni..tak perlu cari subtitle utk layan movie

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:52 AM | Show all posts
den tgh bljr tajamkan ilmu dlm trading...doa2 kan 1 ari nti dpt bantu anak bangsa kita dlm bidang ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:53 AM | Show all posts
kamasutra skills
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:10 AM | Show all posts
1. Art/craft - Untung2 boleh la buat bisnes  
2.  Self-defense : Silat,Karate,taekwando & others  
3. Multilingual-Best jugak ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2019 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
eenhemo2 replied at 18-6-2019 02:46 AM
Antara skills yang een nak belajar

1. Menjahit. Sama reason ngan tt, senang nak jahit baju.

Yes. Crafts and diy tu mmg seronok kan tengok video dekat 5-minutes-craft tu. Tapi nak membuat nya xtau la pulak macam mana. Hihihihi.

Tapi good idea jugak tu. Boleh try one fine day nanti bila anak2 dah sibuk sekolah. Mak nya boleh reg masuk sekolah kraf pulak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2019 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Andyscenes replied at 18-6-2019 07:27 AM
Samalah kita nak belajar menjahit sbb saje suka2

Nak belajar cara lukis kat kasut so boleh buat p ...

Tangan keras oiii. Hahahah. Buat arts semua tak jadi. So benda melibatkan seni mmg ai totally tolak.

Utk 1st,ai ada saved post about template buat blouse batwing. Tailor tu cakap paling senang. Nanti ai nak beli kain murah2,nak cuba lah.

Kalau berjaya,boleh proceed cari pola baju kurung free. Hihihi.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:28 AM | Show all posts
i ols tringin nk main piano..berangan jek sampai skarang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Niat nak blajar Quran balik...ikut cara betul bacaan dan tajwidnya..

Selama ni baca pakai hafal...mengeja tahab muqodam.

Moga dipermudahkan niat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 18-6-2019 09:27 AM
Tangan keras oiii. Hahahah. Buat arts semua tak jadi. So benda melibatkan seni mmg ai totally tola ...

Wahh hebat, hopefully kau berjaya buat. So bila nak belajar mengait?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2019 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 18-6-2019 07:59 AM
1. Menyulam. Iols suke tgk sulaman..mana tau dh terer nnt iols bole sulam gmbr2 y santek
2. Overhau ...

Uuuuu, menyulam maksud u yg buat cross stitch tu ye? Yg ada alas kain then buat pic bunga ke,rumah etc.

Kalau yg tu my mum terer. Ada gambar rumah siap yard lagi. Dulu masa zaman my sis lepas upsr,cikgu arrange activity croos stitch ni utk student perempuan. Masuk zaman ai,xde buat apa pun xde.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095068s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list