Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
3420
View
57
Reply

[Tempatan] Guru lelaki di sebuah sekolah menengah agama di Kuala Langat cedera ditikam pelajar tingkatan lima sekolah itu semalam.

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Post time 18-6-2019 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
bellaamsar replied at 18-6-2019 07:47 PM
Bukan saje2 buang budak tu mama. Setiap kali budak tu ponteng, cikgu2 kena ambik tau kenapa budak  ...

Mama rasa bukan masalah ponteng sekolah ni @bellaamsar sebab pelajar tu ada/hadir di asrama.

Tapi kalau masalah ponteng sekolah, kenapa perlu buang pelajar tu daripada sekolah? Dia memang tak hadir kan? Adakah disebabkan oleh reputasi sekolah terutamanya berkaitan dengan keputusan peperiksaan?
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
mamarock replied at 18-6-2019 10:23 PM
Mama rasa bukan masalah ponteng sekolah ni @bellaamsar sebab pelajar tu ada/hadir di asrama.

T ...

Kalau tak hadir bersebab takde masalah. Tapi kalau tak hadir tanpa sebab tu yg kena tindakan
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 18-6-2019 10:06 PM
Apa kes sebenarnya yah?

Ingatkan stoden yang tikam tu muka samseng taik kucen, tengok2, ya ampon  ...

Kes yang sama rasanya ni @dua_chzy

Kalau betul kes yang sama, lebih kepada stress budak ni.. stress dgn peraturan, stress nak SPM, stress results tak elok.

Tapi tak patutlah dia tikam cikgu tu.. banyak cara lain boleh selesaikan masalah.

KUALA LANGAT - Dendam menjadi punca utama seorang pelajar lelaki tingkatan lima menikam bahu guru kaunselingnya sebanyak tiga kali menggunakan pisau di luar pejabat guru sekolah berasrama penuh di Banting di sini kelmarin.

Kejadian berlaku pukul 8.20 malam ketika mangsa yang juga penolong warden asrama berusia 30 tahun memasuki pejabat itu.

Ketua Polis Daerah Kuala Langat, Superintendan Azizan Tukiman berkata, suspek dikatakan berdendam mangsa yang telah menetapkan peraturan terlalu ketat di sekolah dan asrama itu.

Katanya, situasi itu telah membuat suspek mengalami tekanan perasaan melampau dan tidak berpuas hati dengan guru itu.

Siasatan turut mendapati suspek telah gagal beberapa subjek dalam peperiksaan yang diadakan sebelum cuti sekolah bulan lalu.

Suspek kini direman selama lima hari bermula hari ini selepas mendapat perintah daripada Mahkamah Telok Datok, Banting, katanya ketika dihubungi Kosmo! Online hari ini.

Azizan menambah, polis tidak menolak kemungkinan pelajar tersebut terkejut dengan peraturan sedia ada sebagai sekolah berasrama penuh susulan baharu memasuki sekolah itu menerusi kemasukan ke tingkatan empat.

Jelas beliau, mangsa yang sebelum ini dirawat di Hospital Banting telah dirujuk ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang untuk pembedahan dan dilaporkan dalam keadaan stabil.

Kes kini disiasat mengikut Seksyen 326 Kanun Keseksaan.

Kosmo! Online semalam melaporkan seorang guru kaunseling sebuah sekolah menengah di sini cedera ditikam pisau oleh pelajarnya dipercayai berang selepas bakal dikenakan tindakan buang sekolah. - K! ONLINE

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 18-6-2019 10:11 PM
Hahaass
Pokok?
Kasi tenangkan hati

Disiplin budak nii senang aje.. ko tnm je pokok byk byk kat kawasan sekolah.. baiklaa depa.. paa tu ko cat tangga ko buat mural mmg konpom budak tuu baik dan berakhlak dan pandai cam dr amalina.. aku salhkan cikgu nii sbb tak nak tanam pokok
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 18-6-2019 06:34 PM
Jangan la masuk maktab tentera jadi pendera macam kes arwah tu....

Bagi la kuasa merotan balik ka ...

No no no bigbig no rotan.. senang je masalah disiplin ni.. tnm je pokok.. cat dinding.. cari segala ceruk kat sekolah tuu selagi ade dinding buat mural.. senang mesti setel
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
asudau replied at 18-6-2019 07:50 AM
kementerian pendidikan kena pandang isu buang sekolah ni balik..

cikgu cikgi ni asik ugut budak2  ...

Buang sek.tu maksudnya pindah sek.lain
Bukannya terus tak.sekolah
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 18-6-2019 05:28 AM
Guru kaunseling?
Ada budak ni cite ape ape kot then terkantoi..
Maybe terluah perasaan keluar cite ...

I rasa ye kot kak shernazz.
Budak ni buat something illegal mungkin.
Jadi cikgu ni report kat pihak sekolah, ha terus kena buang sekolah.
Adalah tu yang ceritanya dan menceritakan. Huhuu
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 18-6-2019 12:06 PM
sikit2 buang skolah..nmpak sgt cikgu cikgi pemalas.keje nak senang je tak pikir masa dpn student

...

Bengapnya komen ko...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 18-6-2019 12:06 PM
sikit2 buang skolah..nmpak sgt cikgu cikgi pemalas.keje nak senang je tak pikir masa dpn student

...

Habis mak bapak buat anak je la pandai??? Bukan suke2 nak buang sekolah. Kena bg 3 kali amaran. Kalau ingkar baru kena buang.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Dakwa jgn tak dakwa. Kasi pengajaran
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
missycutie replied at 18-6-2019 05:17 AM
Member aku seorg guru lelaki. Orgnya sgt baik. 1 kes dia tegur seorg murid ting 5 tido time exam. Mu ...

Murid skrg kan mana ada rasa hormat dan sanjung kt guru sgt
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
asudau replied at 18-6-2019 07:50 AM
kementerian pendidikan kena pandang isu buang sekolah ni balik..

cikgu cikgi ni asik ugut budak2  ...

Sbb tu dulu kebanyakan student 'nakal' akan pindah ke sekolah vokaysional..cth kelas kimpalan ..penghawa dingin sbb dorg mmg xminat belajar....jenis mai sekolah nak main atau buli org...tapi itu pun kalo mak ayah pelajar tersebut berfikiran jauh tuk anak ar
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 03:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Lobai ditikam oleh lobai to be .... Ada lah tu cash somehow somewhere
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 03:06 AM From the mobile phone | Show all posts
mamarock replied at 18-6-2019 06:32 AM
Tak de ke alternatif lain selain daripada buang sekolah?
Dah nakal, kena buang sekolah, lagilah na ...

Itu lah eloknya sekolah cina lahnat, takde bebende terjadi macam sekolah lobai yg ini
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 03:09 AM From the mobile phone | Show all posts
So, sekolah isele gagal membentuk ummah. Baik masuk sekolah cina jah
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 06:43 AM From the mobile phone | Show all posts
mamarock replied at 18-6-2019 10:28 PM
Kes yang sama rasanya ni @dua_chzy

Kalau betul kes yang sama, lebih kepada stress budak ni.. st ...

Oooooooooh guru kaunseling tu warden asrama ropanyaaaaaaaaa. Patut laaaaaaar jadik mangsa.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 06:50 AM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 18-6-2019 12:06 PM
sikit2 buang skolah..nmpak sgt cikgu cikgi pemalas.keje nak senang je tak pikir masa dpn student

...

Apa pemalasnya kesalahan berat seperti buli sah2 boleh dibuang sekolah dah termaktob dalam peraturan KPM?

Lagipun tindakan buang sekolah tu dibuat after mesyuarat dek. Ia juga dilakukan after pemberian surat amaran beberapa kali serta kaunseling tak jalan. Ngkau ingat hari ni budak buat kesalahan berat, hari ni dibuang sekolah? Choi! Sekolah akak hada jah kes bebudak isap gam di sekolah tapo tetap tak dibuang after soal siasat, perjumpaan dengan ibubapa, kaunseling segala dibuat dek. Sekolah takda sesuka hati nak buang pelajar dari sekolah tanpa ikut prosedur yah?
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 08:14 AM | Show all posts
arm_band replied at 18-6-2019 07:28 PM
SAMTTAR noks, kompom ada serama. search kat fb pun kata SAMTTAR.
SAMUSKD zaman iolls xde serama  ...

oh yaaa.. sekolah yg ade serama yek... hurm... noted noted tq tq
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.070555s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list