Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
3336
View
57
Reply

[Tempatan] Guru lelaki di sebuah sekolah menengah agama di Kuala Langat cedera ditikam pelajar tingkatan lima sekolah itu semalam.

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-6-2019 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Pelajar tikam guru kaunseling












GAMBAR hiasan













Guru lelaki di sebuah sekolah menengah agama di Kuala Langat cedera ditikam pelajar tingkatan lima sekolah itu semalam.

Difahamkan, mangsa yang juga guru kaunseling sekolah itu masih dirawat di Hospital Banting akibat insiden berkenaan.

Sumber berkata, kejadian berlaku ketika mangsa sedang tidur di sebuah bilik di asrama sekolah itu.

Motif kejadian dipercayai pelajar lelaki itu tidak berpuas hati kerana dikenakan tindakan buang sekolah.

Pelajar itu dipercayai menikam mangsa di tangannya tiga kali, katanya.

Menurutnya, insiden itu turut tular di aplikasi Whatsapp Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) sekolah itu yang mengesahkan kejadian berkenaan.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kuala Langat Superintendan Mohd Azizan Tukiman ketika dihubungi mengesahkan kejadian terbabit.

Beliau berkata, polis masih menjalankan siasatan mengenai insiden berkenaan dan enggan mengulas lanjut.

Polis masih menunggu keadaan mangsa stabil untuk direkodkan keterangan.

Kejadian dipercayai berlaku di antara suspek dan mangsa, jadi polis harus menyiasatnya sebelum mengeluarkan sebarang kenyataan, katanya.


sumber: https://www.hmetro.com.my/utama/2019...uru-kaunseling




Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak lama lagi akan ada le gesaan agar elaun guru dinaikkan lagi sebab kerja dalam suasana tidak kondusif @ merbahaya. Yang kena seorang dua je...... yg rasa nikmat naik elaun guru seluruh Malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:22 AM | Show all posts
batu kikir replied at 18-6-2019 01:05 AM
Tak lama lagi akan ada le gesaan agar elaun guru dinaikkan lagi sebab kerja dalam suasana tidak kond ...

Elaun guru dinaikkan?
Ade eh elaun guru?
ce cite elaun ape?
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
batu kikir replied at 18-6-2019 01:05 AM
Tak lama lagi akan ada le gesaan agar elaun guru dinaikkan lagi sebab kerja dalam suasana tidak kond ...

Guru ada elaun khas ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tak de......Kopeks akan usahakan. Dont worry. Cikgu kan anak emas Gomen
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 05:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Member aku seorg guru lelaki. Orgnya sgt baik. 1 kes dia tegur seorg murid ting 5 tido time exam. Murid tu mengamuk. Lari keluar kelas. Ntah dari mana jumpa sebatang kayu. Masuk kelas. Nak pukul member aku tu. Siap member aku tu merayu kat murid tu minta maaf. Gila lah
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 05:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Guru kaunseling?
Ada budak ni cite ape ape kot then terkantoi..
Maybe terluah perasaan keluar cite x sepatutnya?


Cikgu kaunseling skola iols dolu xboleh simpan cite...org bgtau masalah n cite pape..semua dicite balik kat kawan baik dia yang juga cikgu  kat skola tu...
Weols tau sebab budak ni kena perli tetiba..padahal kes tu cikgu kaunseling je tau...bila 2 kali kena cenggitu..budak tu x pegi dah.. cikgu tu pon xde rasa bersalah tanya kenapa x jumpa..haha..jilaka btoi cikgu tu...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 05:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Cikgu tu tido kat sekolah?
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 06:17 AM | Show all posts
kene dgr kedua2 pihak jg ni..skrg mcm2 hal mengaitkan cikgu dgn pelajar
sampai tahap menikam bagai ni..ibu bapa risau cikgu pun sama..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 06:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak de ke alternatif lain selain daripada buang sekolah?
Dah nakal, kena buang sekolah, lagilah nakal bercampur dengan mereka yang tak sekolah dan terlibat dengan pelbagai gejala negatif.

Baguslah budak ni sebab masih ada hati nak bersekolah.

Cikgu patut sokong kalau mereka yang nakal tapi masih ada hati nak bersekolah bagi mengurangkan bilangan keciciran murid ke sekolah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 07:18 AM | Show all posts
mamarock replied at 18-6-2019 06:32 AM
Tak de ke alternatif lain selain daripada buang sekolah?
Dah nakal, kena buang sekolah, lagilah na ...

tanggungjawab ibubapa mendidik disiplin budak tu
seorang cikgu kena jaga berpuluh org murid
kalau nak pi sekolah kenalah ikut disiplin sekolah
alternatifnya dicadangkan masukan budak jenis mcm ni sebagai tentera supaya lebih kenal erti disiplin
kalau x jalan juga penjara lah jawabnya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa lah agaknya kes dia sampai sanggup tikam cikgu tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 07:50 AM | Show all posts
kementerian pendidikan kena pandang isu buang sekolah ni balik..

cikgu cikgi ni asik ugut budak2 pasal buang sekolah je kalau ada buat salah ataupun tak hadir ke sekolah..

budak2 stress kot kalau dengar pasal buang sekolah ni...

dari zaman dulu lagi..asik2 ugut buang sekolah..buang sekolah...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:28 AM | Show all posts

artikel tulis kat asrama sekolah. may be cikgu tu warden skolah jugak
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:29 AM | Show all posts
fight la balik

masa ni nak bagi berkicap pun!

dgn alasan self defend tu ko kicap kan la mat ni

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:30 AM | Show all posts
weh ni skolah mana ni weh?? setahu aku kat daerah tu ade 2 je skolah menengah SAMTAR and SAMUS.. so yang mana..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Cikgu kaunseling bkn ngajar dlm kelas pun. Tkde jumpa budak yg sama hari2.
Nk dtg skolah kena ikut peraturan nya. Kalo tak boleh ikut.. pindah la skolah lain. Tkde la kes kena buang.
Budak yg bermasalah mmg kita kena asingkan dari budak lain. Nasib cikgu yg kena.  Kalo anak korang yg kena tikam? Bwk senjata ke sekolah tu pun dah mmg salah. Dari skolah agama ke henry gurney lah mintak nya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:59 AM | Show all posts
mamarock replied at 18-6-2019 06:32 AM
Tak de ke alternatif lain selain daripada buang sekolah?
Dah nakal, kena buang sekolah, lagilah na ...

Terfikir jgk macam nie.

Dulu pernah jadi guru sementara kt sekolah menengah. Budak2 remaja, biasa la. Budak baru nak kenal dunia. Macam2 kes.
Bila buat salah, gantung sekolah @ buang sekolah.


Terfikir jgk, kalau dh buang sekolah, kan duk melepak dengan budak entah apa2, makin teruk la diorang.
Tapi siapa la kita nak pertikaikan tindakan pihak atas.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:06 AM | Show all posts
Budak-budak ini bukannya tanggungjawab cikgu 100%

Mak ayah juga perlu main peranan.

Cikgu bukan suka-suka buang sekolah. Diberi warning dulu, kemudian gantung sekolah, kemudian baru dibuang sekolah.

Mana parents di waktu pelajar kena warning dan gantung?
Apa tindakan parents untuk pastikan anak takkan sampai ke tahap dibuang sekolah?

Pundek lah nak beri kasih sayang pada budak-budak lahanat ni.
Datang sekolah pun menyusahkan pelajar lain dan cikgu-cikgu pula.

biarlah dibuang. Parents pula fikir solusi apa nak buat denan anak mereka
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:13 AM | Show all posts
sensa replied at 18-6-2019 07:18 AM
tanggungjawab ibubapa mendidik disiplin budak tu
seorang cikgu kena jaga berpuluh org murid
kala ...

setuju...parent yg kena bentuk anak tu dahulu then baru serah pada cikgu cikgi utk dibina kemahiran intelektual dan kognitif. Asas disiplin perlu bermula dari rumah..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.271785s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list