Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
34286
View
466
Reply

Case closed: Abil, Mak Tiri & Amy Search Berdamai #416 #428

[Copy link]

Author: kakasotong2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-6-2019 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Amy masa anak kecik dulu anak ko terbiar sana sini.bersepah sana sini.anak tu ntah macam mn cara membesar ko tak de amik peduli.bila dah tua kertu mcm ni knon nk berubah jadi alim ko knon2 la ceramah.salahkan diri sendiri.abil tu perangai mcm tu sbb kurang didikan masa kecik.as a human aku rasa abil ni seorang yg baik.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
gam_gajah replied at 17-6-2019 04:06 PM
apa yg abil alami ni sebijik macam apa yg anak i alami
anak i dah 2 thn tak jumpa langsung bapaknya ...

Sedihnya.. i percaya jauh disudut hati ex husband you tu rindu gak kat anak tp tahla x paham laki spesis takut bini cmni.. whatever it is, kalau lelaki tu tegas & bertanggungjawab awal2 dah remind bini baru yg anak tetap his priority.. dan perempuan yg baik akan terima sebab dia tau dia dtg kemudian.. xde apa yg nk insecure pun.. sayang anak & sayang partner lain
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
cupu replied at 17-6-2019 04:03 PM
Aku salahkan amy..parenting skill zero...ko tau anak tino kau cam rempit sepatutnya kau salahkan dir ...

Kan..masa anak kcik dulu tak amik peduli.bersepah sana sini anak.bila da tua da insof konon2 la.buruk baik anak tu cerminan diri dia.amy patut salahkan diri sendiri.betapa tak guna nya dia sebagai seorang bapak satu ketika dulu.bila ank da besa ko sisihkan pulak.cermin n muhasabah la amy.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
amyza replied at 17-6-2019 04:52 PM
Abil ni ramai yang sayang dia. Dapat lah menumpang kasih.
Baca dulu abil kena halau dari rumah, ta ...

based on apa dia luah tu..n komen2..dia ada cuba berbaik dgn bapak dia..like jumpa secretly ke camne dulu.tp end up bila mak tiri puaka dpt tahu bnda tu..dia meroyan siap nk cerai nk bwk lari anak2 bagai..kalau ikutkan kalau abil ni hati batu kisah plk bapak dia nk kne lepas tu..dia berani je nk tebal muka pi menempel umah bapak dia tu hari2 pon boleh..knowing abil since when dia pandai malu??since when dia penakut?? tp sb dia kenangkan kalau dia buat mcm tu dia tau lepas dia blk tu apa bapak dia bakal kne..dia just xnk bapak dia kne maki dgn maktiri tu then ugut2 nk cerai etc sb dia tahu bapak dia da tua xlarat nk hadap cerai berai perangai puaka bini lg..sb tu dia amik pendekatan xyah la pi jumpa walau sepelaung je jarak umah..merentan dlm ig je bila da rindu sgt..tu apa yg i paham la tu pon based on ig dia..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Kdg xpaham .. perbuatan buruk norish mana yg jahanam xyah ikut..tp sisi positive napa ttp mata.sekeluarga berubah .. dr yg kowang panggil gro now dh bertudung.. ikut kehendak malah sesama dgn amy utk berubah.i xlah follow fanatik tp kali ni cukup2lah abil nk merempan.mak tiri yg dpnggl jahat tu dh kedepan..xhbs2 drama lah..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
tgk jer cara abil handle bile org kecam food stall die tu...mmg spesis kurang ajar jugak...xleh kene tegur even bnda btol...well bapak die pun mmg x peduli anak2 ngan ex bini selain bini queen control mulut gamps tu

nasib chuols lar amy...dr dlu aiols x suke pon amy nie...tgk lar camne die treat member2 search die tuh...Awie lg baguih member2 wings die jage,die hormat org...pdhal awie tu gengster kot...ayahnda
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
sptt nya sbg manusia xkisah la mak tiri ke sapa pun..rendahkan la ego tu..si amy tu dah sah2 la laki dia..amy pon ada anak dgn dia..da abil tu jenis rempit xleh bendung bakalan ahli neraka bg dia..dia yg fefeeling ahli syurga ni kne la let go jela bg jela bapak dia berbaik dgn anak..apa slh nya org ahli syurga maafkan ahli neraka x gitu??? dia xyah la msuk campur buat perangai tahi pulak..ke dia mmg takut amy syg anak2 lain selain dr anak2 dia? dia xnk anak2 dia share kasih syg dgn anak2 amy yg lain..btw, anak amy yg duk US tu like aje every posting yg abil post psl ni..and rs nya anak amy yg tu xda mslh pon dgn mak tiri puaka ni..cuba la mak tiri puaka ni jd mcm anak amy yg ni jugak..bdk2 belasan tahun tu lg matured dr dia yg pangkat mak ni oiii..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
mizZue replied at 17-6-2019 07:13 PM
Kdg xpaham .. perbuatan buruk norish mana yg jahanam xyah ikut..tp sisi positive napa ttp mata.sekel ...

mak tiri kene hormat same mcm mak sndiri...tp geli lak nk hormat kalo mak tiri sbaye...

abil nie dr awal lg mmg xleh trime mak tiri die...sbb kwn die kan dlu?sedap merendek2 dok serumah ngan bapak die..tup2 naik pangkat jd mak tiri...

tp aiols x sokong die buat bising2 camni...die ckp xnk bapak die pening ngan drama mk tiri tp die sndiri create drama buat bapak die pening...apooo? senyap2 dh lar or gi jer DM maki...watpe nk kasi sume org tau yg bapak die tu loser???die ade pikir x camne org pandang bapak die bile die ckp camtu??bodoh gak abil nie
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 07:32 PM | Show all posts
Mak tiri jeles tu je. Tak matang walau anak dah besar besar. Benda jeles ni kadang tak masuk akal, hati menggerutu je. Kena belajar redha. Bukan kawin dengan orang bujang, nak main bolot bolot. Cuba tengok mek iti, kan elok macam tu. Sedar diri ambik orang punya. Ayah tu anak anak dia yang punya.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku kalau jd mak tiri kupu kupu pun aku tak kenan life dan perangai kupu2 ni, bkn mkin muda tp dah tua and cara layan/didik anak ... merapu2..
Perangai mak tiri dia ni pun satu hal jugak queen control dan cerewet..tp bab dia handle kerjaya amy and jaga anak2 tu salute jugak.. anak2 dia at least terjaga life dan agamanya.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 17-6-2019 10:52 AM
So apa peranan Amy Search sbg Ayah dan Suami dlm hal ni?

Kan.. ni yg patutnya berlaku.. do sthing as leader in d fam
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
kiah_mai_pulak replied at 17-6-2019 01:21 PM
Siyesly amy tu konservatif?? Yg tindik telinga tu konservatif la sgt kan???

Setujuk ngan kiah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
dua2 xnk kalah...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 17-6-2019 07:55 PM
Setujuk ngan kiah.

mabok tonggang arak pun masih conservative...aiols kagum
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
blekkep replied at 17-6-2019 08:09 PM
mabok tonggang arak pun masih conservative...aiols kagum

Zaman skrg ke mabuk mabuk tuh..ke zaman dedulu uols..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Cam nilah abil .ko nak wish tak yah selit apa cerita pasal kena pisah ke apa ada temvok halang bla bla bla. Just wish macam biasa macam tiada apa2 masalah berlaku. Continue doa dan wish. Wish benda positive saja. InsyaAllah nanti baiklah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
mizZue replied at 17-6-2019 08:20 PM
Zaman skrg ke mabuk mabuk tuh..ke zaman dedulu uols..

dedulu lar...mebi dh tua nie bru die jd konservatif...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
blekkep replied at 17-6-2019 08:09 PM
mabok tonggang arak pun masih conservative...aiols kagum

Ye ke? Hmmmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
namieamuro replied at 17-6-2019 03:51 PM
terang2 dh ni..haii Ajai ape kes pulak..rumah baru pulak psl kes ni

yang aku paham ajai taknak jumpa anak walau bini baru dah nasihatkan...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
namieamuro replied at 17-6-2019 03:51 PM
terang2 dh ni..haii Ajai ape kes pulak..rumah baru pulak psl kes ni

yang aku paham ajai taknak jumpa anak walau bini baru dah nasihatkan...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080270s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list