Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
32545
View
466
Reply

Case closed: Abil, Mak Tiri & Amy Search Berdamai #416 #428

[Copy link]

Author: kakasotong2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-6-2019 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Anyway haritu ade tgok ketuk2 ramadan time abil jd guest

Ttibe si sheila duk tanya psl bnde ni. Abil jawap smpai termenangis kawan tu kt stu. Kesian aku tengok.. nmpk sgt die rindu ngn apak nye itewww
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
amyza replied at 17-6-2019 04:52 PM
Abil ni ramai yang sayang dia. Dapat lah menumpang kasih.
Baca dulu abil kena halau dari rumah, ta ...

Kesian hidup dia, nnti amy tu dh sakit bini tak nak jaga. Cari jugak anak dia yg dia halau.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 05:04 PM | Show all posts
Pelik betul mak tiri ni.

Kalau nak tunjuj laki baik, islamic etc. Cubalah berbaik dgn anak, tak rugi pun.

Apalah yang direbutkan yer?
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 05:06 PM | Show all posts
apa yg abil alami ni sebijik macam apa yg anak i alami
anak i dah 2 thn tak jumpa langsung bapaknya
sesama duk KL ni je
mak tiri anak i spesies dengki kat anak i
gi shopping, mak tiri amik baju yg ada disc, anak i amik yg takde disc, dia bising2 kat anak i
padahal bapaknya tunggu kat cashier rilek2 je bayar, takde tny pun ada disc ke tak apa yg anak i amik tu
mak tiri siap komplen kat anak i, apa yg anak i mintak semua dapat, while dia mintak kat lakinya tak dapat
ehhh takkan tu pun salah anak i
sekarang diorang dah ada anak sendri, sejak tu la anak i dipinggirkan
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 17-6-2019 10:52 AM
So apa peranan Amy Search sbg Ayah dan Suami dlm hal ni?

Exactly my thought. Takde telo
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 05:19 PM | Show all posts
Aku nak pesan satu ja kpd followers Abil (termasuk aku) korang jgn jadi batu api ronson semua tu. Sepatutnya jgn mengapi-apikan dia, perangai abil korang tentu tahu mcm mana, apa yg dia pernah buat. Nak salahkan bapa dia dipelihara oleh tok di Johor sana. Dia jd begitu sbb memberontak mak orang club malam tinggal dia gitu jer. Bapa rockers yg bersalin bini tah berapa kali..takkan setiap mak tiri tu semua salah. Abilpun mesti ada buat salah.

Jgn kurang ajar sangat nak mengajar mak tiri tu dan bapa dia. Abilpun sesekali kena berpijak di bumi nyata. Dia kena terima yg dia bukan macam lilkupu-kupu lagi yg bebas ke sana sini, dia dah ada anak, ada tanggungjawab. Dulu baik ja aku jumpa dia org makan kat Chinese restoran, masa tu Amy baru ada anak dgn mak tiri tu di Langkawi. Abil asyik menempel dgn mamat bf lama dia tu. Aku rasa Amy mula berubah lepas dia geng dgn pendakwah dan buka pusat tahfiz. Masalahnya dia nak lentur Abil dah terlambat, Abil dah keras kejung dgn life dia.

Doalah yg baik-baik, tak payah kutuk mak tiri dia, suruh bapa dia cerai what so ever. Bapa diapun berubah lepas dgn bini yg ini juga. Yg lain-lain tu hampeh minum tunggang langgang.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 05:27 PM | Show all posts
Adeakukesah11 replied at 17-6-2019 08:58 AM
I wish sume mk tiri sama mcm your mom

Huhu

tulah. insyaAllah. amin.  atas ayah sebenarnya hal cerai berai ni. kalau ayah dapat cari isteri yg baik untuk anaknya insyaAllah ok. islam pun kata akhlak anak bgantung pada akhlak suami/ayah.  

kawin tu sebahagian ujian...dah bercerai pun bukan ujian berakhir. ada lagi... inikan pula ada anak ...

hakikatnya hidup kita untuk diuji. sampai kita mati... i wisah smua boleh berubah ke arah kebaikan. tp tgkan isteri amy ni mcm banyak dramanya...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
buat masa ni, iols #teamabil
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Awatnya nak insecure dgn Abil.
Kalau Amy mati pun, berapa % je bahagian faraid yg Abil dpt..
Anak dia yg kat obc tu pun perempuan..
Aku rasa depa 2 ni pun tak hadap reta si ayah.
Konservatif celah mana la si amy tu..
Search kat google berlambak2 cite negatif zaman amy muda2 , dgn arak,clubbing,bajubseluar koyak rabak..bertukar bini silih berganti, smpai kes bini keberapa tah siap nak bakar rumah lgi.
Ujung2 usia ni je la sejak2 ada pusat tahfiz, dah mula slow down tpi tu pun kalau ada undangan menyanyi kat tv..tenguk je la baju seluar solekan nya mcm mana..
Mmg truly rockstar
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
La ni amy and qasender, dua2 dah private ig..urmm
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
mixed replied at 17-6-2019 02:53 PM
bapak nya nama je rockstar
tp dah rupa dragstar sb penakut sgt dgn bini
sanggup hilang anak dr  ...

Adik dia ig nama apa?
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 05:55 PM | Show all posts
abil ni menumpang kasih syg dgn PA sheol tu nisha khalil
mmg dia rapat dgn family ni
nk makan apa suma depa masak klu blk sarawak

abil bertuah dpt somi dan mak mentua yg sayang kt dia
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi aku pelik le, knp dia nak hide ig kasi private. Kalau caption tu x refer ke abil, buat derk je le...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak tiri from hell..

Obviously die sengaja n perli abil..

I teamabil.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
ruginya amy...anak yg dh besar panjang nk berbaik n attention, ko putuskan hubungan...org2 tua lain ada yg kene sisih ngan anak2...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
kakasotong2 replied at 17-6-2019 03:34 PM
Mak tirinya edit lg caption.

Siap dh delete segala video kat igs psl surprise birthday dia semala ...

Pffft. Serba salah konon. Kau yang buat statement mengundang bila orang tu post pasal bapak dia, nak acah2 jadi mangsa. Pergi mampos la.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa masalahnya dgn posting mak tiri..ko nk ucap..ucap ajalah..tu ig mak tiri dia..apa masalahnya kan...adoiiii...bahasa pun punyalah ntah apa apa abil ni.dia xsuka org komen dia..dia komen ig norish dh kenapa.yg terasa dh kenapa..cer sangka baik mcmana dia nk org selalu terima apa dia buat dn xnk terima nasihat org.xkan br mcm tu dh hati tisu..terasa kenapa..anggap tu xtuju kt ko dhlah..adoiiii...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 17-6-2019 10:54 AM
dalam hal ni i team abil

I #teamabil all the way... si mak tiri ponnnnn xnk ngalah.. sudah2 la tu... kite xtau sape yg nk mati dlu nnt. Kang xsmpt mtk ampun mtk maap dh nyesal seumo idop nnt..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
I xnk side sapa..tp nasihat iols..tu bapa dia..g salam mcm biasa.org tu nk perli ke apa diam.dh tahu sebelah sana suka cari hal..diam diam diam..lelama mak tiri binasa pasti akan diberikan hidayah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
mizZue replied at 17-6-2019 06:28 PM
Apa masalahnya dgn posting mak tiri..ko nk ucap..ucap ajalah..tu ig mak tiri dia..apa masalahnya kan ...

btol....aiols bace caption mak tiri tuh cam xde ape jer...aiols nyampah kt mak tiri die nie sbb mulot cam gamps, tp this time i x rase die nk perli abil...

abil pon mulottttt...camne nk brbaik camtuh?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.075562s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list