Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
31718
View
466
Reply

Case closed: Abil, Mak Tiri & Amy Search Berdamai #416 #428

[Copy link]

Author: kakasotong2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-6-2019 03:55 PM | Show all posts
mawar_mustika replied at 17-6-2019 03:48 PM
dlm kesah 2 branak ni patutnye apaknye mainkn peranan...kokye pun nk jaga hati bini jmplh sorok2 dgn ...

patut takyah sorok kot..ayah dan suami ada kuasa veto sis
tak jd dosa pun kalau ckp bini nk jmpa anak wpun bini tak suka..

Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku salahkan amy..parenting skill zero...ko tau anak tino kau cam rempit sepatutnya kau salahkan diri sbb xbg perhatian ms dia kecik dulu.skrg ko dah tua,anak dh bsr,sepatutnya ko reti nak guna soft skill utk baiki hub...bapak xguna btol.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 04:04 PM | Show all posts
kesian mak tiri puaka laki tak pernah wish selamat hari ibu??? as simple as that pun laki x buat? nmpk sangat laki menyampah...patutla bitter sangat, nasib baik la ko dpt time amy dh hujung2 masuk kubur...kalau dr dulu selamat menjanda la
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 04:04 PM | Show all posts
oggy replied at 17-6-2019 03:54 PM
Sampai sekarang aku tk paham kenapa qasander tu insecure bebenor dgn abil.

hahahaha kan... bkn nyer boleh kawin pun bapak ngan anak kandung kot... dia punya insecure mcm abil tu ex wife amy je yg amy bole rujuk balik hahahahah

Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih nye apak masih hidup tapi tak dapat jumpe bukan nye jauh sampai ke luar negara. Aku yg hari2 jumpe apak pon hari2 nak gaduh dgn apak
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
kesian abil dpt.mak.tiri.mcm.tu..
tak tau ape la buat dia insecure mcm tu..
patut nye amy tu btegas lah..ke sebab semua benda bini dia control..tmasuk.kewangan semua tu...queen control.giler..
dia x nak abil dapat royalti bapa dia la tu nanti..haihh
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 04:10 PM | Show all posts
makgetah replied at 17-6-2019 04:05 PM
Sedih nye apak masih hidup tapi tak dapat jumpe bukan nye jauh sampai ke luar negara. Aku yg hari2 j ...

mmg la x jauh pn depa duduk abil ttdi je rmh nya
amy kt kota dsara

ada tembok besar dok  halang depa berjumpa
#maktirifromhell  
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
TeamAbil..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 04:11 PM | Show all posts
sweetgirl replied at 17-6-2019 04:04 PM
hahahaha kan... bkn nyer boleh kawin pun bapak ngan anak kandung kot... dia punya insecure mcm abi ...

pasal harta kottttt
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
i team abil
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 04:12 PM | Show all posts
team abil

eh best la lepas ramadhan ni. banyak gossip yang best2
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Luahan abil tu biasa je, nampak la dia rindukan hubungan anak-bapak dah la bapak dia hidup lagi. Yg mak tiri nak menganjing tu dah kenapa?
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Jilake punya mak tiri...
Abil tu wish BAPAK dia kot..  
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 04:27 PM | Show all posts
siannya dapat ayah mcm amy ni... tahu nikah kawin je tapi hubungan tak terjaga...
sampai anak bini begaduh. dialah yang gagal i rasa memimpin.

my dad kawin dengan my mom dia ada ank sorang dengan ex wife. kawin masa my dad dah  menduda... sangat syukur sbb my mom yg banyak bantu my day pastikan silaturrahim dengan anaknya tu tak terputus.
mom kata kalau silaturrahim my dad terputus dgn anaknya tu, rezeki untuk kami sekeluarga pun boleh terputus, bermasalah.

pastikan duit kat kakak tu dapat dari my dad. pastikan kami adik beradik berhubung dengan kakak kami tu. pastikan ziarah menziarahi. gambar kakak tu mama simpan dalam album dari dia kecil. bagi kami still kenal. siap nama penuh semua...

for that im so thankful dapat my mom as our mom. my dad pun cakap dia bertuah dapat my mom.  semoga kemelut diorang ni berakhir ....

si abil ni nampak happy go lucky bagai kan.. tapi di hati siapa yg tahu....
org kata , org yg paling happy tulah org yg paling berduka...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 04:32 PM | Show all posts
Ini case anak dan mak tiri berebut perhatian ...... atok Amy .

Kupu kupu pun meroyan bila bagi ucap hari Bapa....
play victim juga....
nak satu malaya tahu yg dia di pisahkan oleh mak tiri nya....
yg dia dah maafkan perbuatan bapak nya.....

Tak boleh ke Hantar ucapan yg simple yg penuh dgn kasih sayang....instead of ucapan yg berbau kepedihan, rintihan .





Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 04:36 PM | Show all posts
kakasotong2 replied at 17-6-2019 03:34 PM
Mak tirinya edit lg caption.

Siap dh delete segala video kat igs psl surprise birthday dia semala ...

muka abil sangat budak lelaki yang bongsu tu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 04:38 PM | Show all posts
MatDeghem replied at 17-6-2019 04:32 PM
Ini case anak dan mak tiri berebut perhatian ...... atok Amy .

Kupu kupu pun meroyan bila bagi u ...

dah kalau tak jumpa ayah beberapa  tahun , mana tak sedih
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Abil ni ramai yang sayang dia. Dapat lah menumpang kasih.
Baca dulu abil kena halau dari rumah, tak mungkin dia nak pegi rumah tu lagi. Tulis kat ig je lah untuk bapak dia baca.

Agak2 kalau bapak dia masuk hospital,dia boleh melawat tak ke nanti kena halau? Sedih nye lah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
silampumeja replied at 17-6-2019 04:27 PM
siannya dapat ayah mcm amy ni... tahu nikah kawin je tapi hubungan tak terjaga...
sampai anak bini  ...

I wish sume mk tiri sama mcm your mom

Huhu

Kt keliling aku, kebanyakan yg sebaliknye jd.
Byk yg ade mk tiri ni terus berubah famiky masing2. Kebanyakan dicontrol oleh mk tri tuh. Haihh mcm2
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Anyway haritu ade tgok ketuk2 ramadan time abil jd guest

Ttibe si sheila duk tanya psl bnde ni. Abil jawap smpai termenangis kawan tu kt stu. Kesian aku tengok.. nmpk sgt die rindu ngn apak nye itewww
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.081541s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list