Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
34182
View
466
Reply

Case closed: Abil, Mak Tiri & Amy Search Berdamai #416 #428

[Copy link]

Author: kakasotong2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-6-2019 01:32 PM | Show all posts
minguk replied at 17-6-2019 11:27 AM
apak pun macam kayu je.

dah kena guna2 maybe.

maybe je.

Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 01:36 PM | Show all posts
Baru mlm tadi tengok filem Bohsia, Abil berlakon..
So bila baca igstory Abil sound mak tiri dia tu...aku terikut2 cara dia bercakap dlm filem tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Miawlover replied at 17-6-2019 12:32 PM
Gaduh mcm bdk2.. Sdgkan masing2 dh kertu. Si abil bkn bdk kecik lg kot.. Ko rindu sgt nk jumpa bapak ...

Mak tiri tak bagi jumpa kan, then apak nya sjenis hati keras gitu
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
whadda replied at 17-6-2019 12:35 PM
seburuk buruk si abil.. seliar macam mane pon tetap anak.. dah kenape ko nak pisahkan anak ngan bapa ...

Yer btol tu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
wookiehoney replied at 17-6-2019 01:30 PM
Based on comments sini ada pertikai emi n peranan as suami n bapa kn

teringat one of my frie ...

Rocker tapi tissue
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg kebanyakan mak tiri cenggini (kebanyakan bukan semua ye!)

Ckp mcm ni based on apa yg ade depan mata aku sndiri

Bertabahlah abil
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Izaabelle replied at 17-6-2019 11:21 AM
Aku rasa abil jadi rebel ni pasa dia tertekan rindu nak ada bapak berdamping dgn dia!sedih siol
Mak ...

Chuols org negeri mana ye? Dulu mse zmn sekolah salu sbut siol2 ni. Buat meols mgimbau zmn psekolahan jek.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 02:05 PM | Show all posts
hmmm moga dilembutkan hati si Amy tu utk berlaku adil utk anak2 dia
bini dah silih berganti dan anak lak bersusun
jdlah lelaki yg sejati
jgn biar bini tu dok atas kepala
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Zazashar replied at 17-6-2019 01:37 PM
Mak tiri tak bagi jumpa kan, then apak nya sjenis hati keras gitu

Entah apa2 dia org ni.. Takut sgt bapak bg hrta kat abil ke apa..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 02:09 PM | Show all posts
aku da genang2 air mata dah smlm abil post tu..nmpk pure ucapan dia..bkn nk hiris hati sapa2..x petik pun nama mak tiri puaka ni..mmg dia nk bapak dia tau saja..dia msh syg bapak dia..sekali hari ni..mak tiri puaka buat hal lak..yishhh..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 02:14 PM | Show all posts
rockers notello
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
dlm hal ni dpt i simpul simpulkan, qassender tu = suami, amy = isteri

patut as a jantan, u la yg kene pandai2 balance anak n bini..bkn teros jadikan anak tu anak yatim awal2, ikut je ape bini nak..

takat jumpe mkn2 lepak borak same anak-ayah pun takkan jd masalah besar kot? pandai2 la tekel mslh bini insecure acah2 nak cerai bwk lari anak..anak2 pn bukan tarap baby lg..sume pn nmpk dh besar kan?
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 02:15 PM | Show all posts
come on uncle amy! u are better than this!
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 02:16 PM | Show all posts
Dalam hal ni aku x salahkan abil wlupun korang kata dia pprt menjawab bagai tu..abil ni jiwa kacau emosi x stabil sebab dr kecil mmg amy x peduli sgt dgn c abil ni..dia berhak wish apa sahaja untuk bapak dia tu..mak tiri tu sibuk apahal?? dr dlu mmg abil x ngam dgn mak tiri dia kan..lg 1 pelik perlu ka mak tiri cerita laki dia x wish clebrate bday dia?? eee x malu la..dan2 mgaku dia yg buat sndiri drama celebrate bday dia tu lagi memalukan haha..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 02:17 PM | Show all posts
Zazashar replied at 17-6-2019 01:32 PM
Sampai hati buat anak sendiri mcm tu. Anak2 biasa la tu buat prangai tapi tak kan la terus nak put ...

tulah sampai abil kena tunggu dia call, kenapalah jadi mcm tu kan, agaknya nak dtg beraya pun tak berani takut kena halau
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 02:27 PM | Show all posts
kakasotong2 replied at 17-6-2019 11:11 AM
Ayahnya ada post something ceramah pasal kisah mak ayah ni.

Tp meols cek td dah delete pulak po ...

ig amy searchni pun aku rs bini dia yg handle..tgk ayat2 pun tau pompuan yg type..laki xde yer nk post karangan pjg2 mendayu2..abis kuat 2-3 kerat je..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Pening fikir psl deols ni. Abil tu mcm kurang ajar kot. Tu yg mak tiri menyampah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-6-2019 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
kakaro940 replied at 17-6-2019 02:16 PM
Dalam hal ni aku x salahkan abil wlupun korang kata dia pprt menjawab bagai tu..abil ni jiwa kacau e ...

Ucapan fathers day dia pd Amy tu meols rasa dh cukup wise berlapik dah. Dan melalui post tu terasa kerinduan keikhlasan dia pd ayahnya tu.

Ucapan tu xsepatutnya mak tiri trigger. Lepas provoke lg org tu perli2. Benda yg takde kena mengena dengan ko pun. Kalau ko happy bahagia dgn yours truly rocker patut nya xyah ambik kisah dgn ucapan anak tiri tu.

Pulak tu apa yg diperli tu ujung2 melondehkan aib sendiri je yg sememangnya busuk hati.

Abil xperlu nak try hard utk buktikan yg mak tiri jahat busuk hati. Dengan senang nya terbukak terlondeh sendiri dah kebusukan tu.

Lain yg nak ditunjuk dekat caption ig yg lain terbukak dekat igs.

Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 02:35 PM | Show all posts
kakasotong2 replied at 17-6-2019 02:32 PM
Ucapan fathers day dia pd Amy tu meols rasa dh cukup wise berlapik dah. Dan melalui post tu terasa ...

betul tu...lg 1 kan mak tiri dia tu klu c abil post psl bapak dia ka seolah2 mcm c abil ni nak ambik laki dia pulak haha..anak kandung laki ko tu x kan jeles plk kan..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin dia lembik sebab nama dia pun feminine giler. Amy.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075790s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list