Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
31903
View
466
Reply

Case closed: Abil, Mak Tiri & Amy Search Berdamai #416 #428

[Copy link]

Author: kakasotong2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-6-2019 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa abil jadi rebel ni pasa dia tertekan rindu nak ada bapak berdamping dgn dia!sedih siol
Mak tiri kantoi pangai buat tak serupa bikin siol!
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
kakasotong2 replied at 17-6-2019 11:11 AM
Ayahnya ada post something ceramah pasal kisah mak ayah ni.

Tp meols cek td dah delete pulak po ...

Ke qasander tu yg post...  
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa Amy tu bapak kandung Nabila tk tegas dgn bini dia. Dah anak dia, nak jumpa ke apa walaupun sorok so what?! Takot bini macam bini dia bagi duit beribu ribu lemon seminggu! Bongoks.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:25 AM | Show all posts
sedih baca, ada tgk tak yg abil letak igs amy tu, kenapalah keras sangat hati sanggup buang anak sebab bini, yg tukang cucuk pun sama naik
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:27 AM | Show all posts
apak pun macam kayu je.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:28 AM | Show all posts
uikkkk  drama sampai abang jamil mampus ker??
tapi abang jamil da meninggal da kan...
hihi..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by umbut at 17-6-2019 11:31 AM
jalfa replied at 17-6-2019 10:51 AM
So pprt abil...dalam ko wish apak ko...ko tuduh jugak mak tiri cuba pisahkan ko dgn apak ko...mak ti ...


Memang pun. Mak dia batu api. Dah byk kali aku tgk dia perli2 banding2 kan kat ig.. jahat

Yg amy pun ntah apa peranan kau. Lebihkan bini anak kau wat  tak tau..  
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Sama je dua ekor ni. Masing2 xmo ngalah. Si abil ni x bleh ke wish elok2 je. Xpayah nk sindir2 prg. Bila org balas dia merentan plak bengong. Hati pun sama je busuk mcm mak tiri dia
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:32 AM | Show all posts
Tiga2 aku cop sebagai sendu di pagi raya.. so.. NEXT..!!
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Sian dua beranak ni tp abg jamil mamposss tu really like cari tau...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:40 AM | Show all posts
Jajabeans replied at 17-6-2019 11:09 AM
Sian aku tgk abil. Tpi aku xtau la citee disebalik kenapa norish ni benci sgt kt abil.

yelah betul tu. kita org luar tak tahu citer sebenar. laki @ bini bole tukar2 org.. anak tak bole tukar, sampai akhirat pun tetap anak


Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:44 AM | Show all posts
tak sudah2 ke bnde ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:44 AM | Show all posts
kesian dengan abil ni.
nasihat aku, abil doa ja dari jauh since dah tau setiap luahan abil
akan ada ja sabotaj pastu bapak abil pun tidak menyebalahi abil
benda mcm ni akan buat abil lagi sedih. baik doa ja secara sendirian
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:45 AM | Show all posts
Kesian abil...harap bapak abil man up.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:49 AM | Show all posts
si amy jadi bapak/laki pon tongong..ptutnye ko kne bertegas psal bini ko ni bukan biarkn je anak ko gaduh ngan mak tiri dia..tu la mencelup byak kali pun xreti2 nk jaga aib family...malu la weewitt
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Hubungan ank dgn bapak, sampai bila2 pun xkan terputus
Yg disebelah sana tu nak insecured sgt tu dah kenapa..benda tu ko xkan boleh ubah pun
Yg bapaknya pun...dah la byk buat silap dlm hidup dgn isteri2 dan ank2
Jgn la berterusan buat silap lg
Selagi masih ada nyawa, belum terlambat utk baiki hubungan
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:53 AM | Show all posts
based on this post, i team abil.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:57 AM | Show all posts
kakasotong2 replied at 17-6-2019 11:07 AM
Dan komen2 yg meols sempat SS before ruangan komen post mak tiri tu ditutup.

Oleh sebab banyak sg ...

mak tiri dah tukar caption mak tiri nya  jahat nak matii
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku nangis baca ucapan abil kat apaknya.. sedih gila..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
sedih laa bila time post ucapan kat ayah jd mcm ni, abil lagilaa sedih kita x tau betapa sakitnya dia x dpt nak jumpa ayah sendiri, iolls doakan moga abil berbaik semula dgn ayah, sementara ayah masi ada kesempatan masi bersisa, yg mak tiri plsss buanglah ego anda, to abil kita sebagai anak ni bila bergaduh dgn org tua tetap anak yg dipersalahkan waima ko betul sekalipun, air dicincang x akan putusnya, iolls doakan moga satu hari nanti hbungan abil kembali pulih semula dgn bapa, Aamin.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.076549s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list