Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
32510
View
466
Reply

Case closed: Abil, Mak Tiri & Amy Search Berdamai #416 #428

[Copy link]

Author: kakasotong2       Show all posts   Read mode

Post time 18-6-2019 11:57 AM | Show all posts
mixed replied at 17-6-2019 04:10 PM
mmg la x jauh pn depa duduk abil ttdi je rmh nya
amy kt kota dsara

Rasa amy tu duduk dekat Elmina..dekat bukit subang sana
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa si qasander ni dia control siamy sbb abil kn byk taw kisah silamnya.. Takot terpecah lubang ler tuu
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:58 AM | Show all posts
noorhairiahma replied at 17-6-2019 01:32 PM
dah kena guna2 maybe.

maybe je.

entah la you.. yang tu i tak tahu..

cuma takkan dia tak rindu anak dia langsung? takkan taknak call? ke anak dia pun tak call ayahnya juga?
tah la, taktahu


Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:36 PM | Show all posts
takkan la si Amy ni menurut kena cucuk hidung?janganlah sampai diperbodohkan dek bini.serem aku
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
#teamabil
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
#akukaratabil
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:38 PM | Show all posts
aku team abil utk kes ini. kahkahkah.. abil ni kan manusia biasa aje. kalau dia acik acik tepi jalan. takde sape kisah apa yg dia post. bukan nak menyokong. tapi logik je kalau dia bengang bila mak tiri dia tulis centu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:51 PM | Show all posts
sabar la abil..
i ada pakcik yg mcmni. bila bdk tu kecik dia biar je makcik i bela dia sebuk dgn bini baru..
bila anak2 dah besar pandai cari mntak duit.mntak bkn sikit2 skali byk bila ank tak bagi merajuk.
sampai anak mntak jadi wali pun bersyarat.. blh jadi wali tp ko bg ayah duit dulu.. apa punya ayah la mcmni.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
weezerfan replied at 17-6-2019 11:28 AM
Sama je dua ekor ni. Masing2 xmo ngalah. Si abil ni x bleh ke wish elok2 je. Xpayah nk sindir2 prg.  ...

I setuju yg ni. Dua2 2 x 5. Dekat post asal duk perli2, bila org bls dgn perlian jgk tau pulak merentan2. Ke si abil ni masa kecik dlu ada kurang ajar dgn mak tiri dia? Yg mak tiri dia pon sama kurang ajar jgk
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
wilsh10 replied at 18-6-2019 10:26 AM
apa laaaa ending drama dorang ni gamaknya.....raya last year  Abil mengamuk di pagi raya kan?
...

kan. dtg je rmh papa ko tanpa rasa bersalah...jenguk jer..
dia nak sakit hati..pi.mampos la.kat dia..
ugut bawak lari anak2?
dia ade duit ke sara anak2 dia yg kecik tu?

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 18-6-2019 02:05 PM
I setuju yg ni. Dua2 2 x 5. Dekat post asal duk perli2, bila org bls dgn perlian jgk tau pulak mer ...

Itulah.. Sama2 perangai low class. Ramai plak bekap dia sbb konon kecik2 dulu x dpt kasih sayang apaknya. Abistu mcmlah si qasander tu kawen ngan apaknya 25taun lepas. Mmg amy tu loser as a husband and father sbb tu kawen bkali2 mengumpul anak tp x reti jaga
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
nightwinkle replied at 18-6-2019 11:57 AM
Rasa amy tu duduk dekat Elmina..dekat bukit subang sana

Oo dah pindah ke. Dulu ada yg foromer cite penah npk amy naik moto je hantar anak2 pg sekolah agama internasional kt kd area dgn tok alip tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 18-6-2019 02:05 PM
I setuju yg ni. Dua2 2 x 5. Dekat post asal duk perli2, bila org bls dgn perlian jgk tau pulak mer ...

Masa kecik kurang ajar apanya, abil dengan mak tiri si qasander ni almost sebaya/mak tiri muda sikit umurnya
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:08 PM | Show all posts
mixed replied at 18-6-2019 02:41 PM
Oo dah pindah ke. Dulu ada yg foromer cite penah npk amy naik moto je hantar anak2 pg sekolah agam ...

sbb kawan stay kat taman sebelah amy jer..itu dia yg bgtau..lgpun dr area situ nk pergi KD dlm 30min mcm tu lah
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
doubleA replied at 18-6-2019 02:48 PM
Masa kecik kurang ajar apanya, abil dengan mak tiri si qasander ni almost sebaya/mak tiri muda sik ...

Oo gitu ke. Ke amy tu dah diguna2? Pelik seorang ayah boleh pilih wife over ank sdri
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Klau aku jd nabila aku pegi je jumpa bapak apa nak takot gn mak tiri..kau tu yg penakut nabila..aku makin org sindir perli makin aku nganjing trus p jumpa bapak.,

Tringat one of my friend ckp nak humban bapak dia ke neraka dan nk biarkan bpk dia mnjawab dpn allah esok2 akhirat nnti pasal bpak dia tggalkan dia mse umur 1 bulan dan ceraikan mak dia sbb bpk dia trgila betina lain..maka cerailah mak ayh kwn aku..nsib baik mak kwn aku kije gov...dahla tggal dan cerai,nafkah pon x huluq,betina skndal tu da jd mak tiri dia halang jumpa dan xkasi nafkah,insecure dekat mak kwn aku tu..so kwn aku dr kecik xde father figure lgsg..dia rebel,dah bsr lps spm xsambug bljar..jd pramugari,wlupun ala2 bitchy mcm aku tp syg mak dia..slalu dia dan mak dia g travel brdua..blanje mak dia mcm2 blikan kete ape smue..mmg kwn aku nekad nk humban trus bpk dia g neraka wlupun kata kwn aku tu dia pon xselamat mana kt alhirat nnti..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:41 PM | Show all posts
in general aku mmg x suka karangan sedih2 panjang2 bila wish orang. kalau nak panjang2 biasanya aku bagi surat or kad terus.

dalam kes ni Amy yang paling hampeh. sebagai ketua keluarga dia sepatutnya jadi bridge between wife baru & anak2. Abil tu membesar dalam keadaan yang x stabil, patutnya dah tua2 ni amy bagi la perhatian pada anak2 memandangkan dah banyak masa terluang.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:42 PM | Show all posts
jalfa replied at 18-6-2019 08:50 AM
Update ig boleh...krang karangan berjela konon wish bapak...ko tak reti nak dm ke messenger ke kat b ...

mana tau tak dihalau?
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 18-6-2019 03:12 PM
Oo gitu ke. Ke amy tu dah diguna2? Pelik seorang ayah boleh pilih wife over ank sdri

Entah la bab lain2 tu. Tapi experience iols sendiri, isteri bernombor ni memang selamanya insecure, dah la curik bapak orang, insecure pula dari muda sampai kertu. Memang puak mak tiri ni (bukan semua la), akan cari pasal dengan anak tiri. Tapi bapak iols tak la bengap sangat tak kenal anak dia. Ada la cubaan memburukkan anak2 belah kitorang walaupun kitorang dah besar2 tak buat masalah pun, sengaja dicari isu. Apa boleh buat, sabo jela dan keep the safe distance. Baik sangat pun tak, bermusuh lagi la jangan. Kang tak pasal keadaan jadi lebih buruk
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:57 PM | Show all posts
just nak tau, mak kandung dia mana?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.106622s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list