Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
32509
View
466
Reply

Case closed: Abil, Mak Tiri & Amy Search Berdamai #416 #428

[Copy link]

Author: kakasotong2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-6-2019 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Daddy anak aku tanya ank2 dia, kenapa tak wish father's day.

Their answer, everyday is daddy's day. Nak wish hari hari juga ka?

Tak de pulak laki aku merempan kat socmed.

Retis ni... Sikit sikit nak socmed.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 07:37 AM From the mobile phone | Show all posts
pinkzara replied at 18-6-2019 12:31 AM
Yg i paham.. Bini baru Ajai pun sama mcm bini rokstar

erk...bukan nurul ckp yg mak tiri anak dia baik. slalu nasihat ajai jumpa anak dia. tp ajai yg lupa anak...

dugaan Allah sungguh. ada maktiri mcm anak nurul, siap naksihat apak jumpa anak. yg mak tiri abil nie plak hasut apak jgn jumpa anak.
jodoh bertentangan tul. patutnya si ajai nie dpt bini mcm qasendot. biar lupa anak terus. esok2 dah tua bini xmampu nak jaga, ko cari anak gak. anak xnak jaga, dituduh anak durhaka!
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Rockstar yg reti membenih, lps tu biar pokok tumbuh sendiri, X dibaja x di siram, ujung2 bila pokok tu bantut, pokok plak yg salah.. Allah persoal nnti ape hak yg patut anak ko tu dpt dr sorg bapak.. jaga anak tahfiz bagai, ujung2 anak darah daging sendiri terbiar tanpa kasih sayang..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:06 AM | Show all posts
nuryakmal replied at 17-6-2019 04:38 PM
dah kalau tak jumpa ayah beberapa  tahun , mana tak sedih

apak dia di kurung oleh mak tiri nya hingga tak bleh kuar rumah ka?? Bg mat rasa apak dia sendiri takmau jumpa dia.....kerana life style dia agak ganas









Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Kitty_catz at 18-6-2019 08:50 AM

Bff iols ada gak dpt mak tiri from hell, padahal 2nd wife, kawen sesenyap.. lama gak 1st wife dpt tahu sbb shuben salu outstation

2nd wife control shuben sampai dgn ank2 1st wife makan hati.. holiday ka mkn2 best2 ka smer dgn family 2nd wife.. 1st wife putih mata sajork tp mmg jiwa 1st wife tu kental & tenang2 sajork

Well what goes around , comes around, 2nd wife mati mengejut.. baru lah shuben tu terhegeh2 nk kenalkan ank2 2nd wife dgn 1st wife.. kompom la depa x mau.. abes time hidupnya mendonia, sombong dgn ank2 1st wife sbb dia byk reta.. siap kasi warning jgn disentuh reta2 depa

Ko ghase? Kalo aku pon nyah kan sajork family 2nd wife tu from my life. Sbbnya ank2 1st wife pun smua dah lepas, dan Alhamdulillah smua keja best2.. ank2 2nd wife belajo pon x abes lg.. koser deyols nk menanggung liability yg tak diminta

So to bini rockstah ni.. bawak2 la mengucap.., jgn sombong sangat , after all abil tu mmg sedarah sedaging amy yach.. kut2 esok ko lak kn menagih simpati si abil..

#teamabil #team1stwife
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:44 AM | Show all posts
Dalam kes ni aku kesian Abil

Mungkin dulu masa muda dia rebel, tak ambil pot psl rockstar yg abandon dia sejak kecil

Tapi bila makin berumur dia nak berbaik baik dgn apak dia, tapi mak tiri insecure plak cari pasal

And Abil being Abil...dia pun tak kasi chan
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Update ig boleh...krang karangan berjela konon wish bapak...ko tak reti nak dm ke messenger ke kat bapak ngko ke...motif tngggu bpak ko mesej n call...ko ghase bapak ko nak ke rendahkan ego dia ...patut ko sbg anak rendahkan diri buang ego...hari raya pi la tenggek depan pintu umah bpak ko..x de nye si qsader tu halau ko nyahhh..drama sangat
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:21 AM | Show all posts
johan-adx replied at 17-6-2019 03:55 PM
patut takyah sorok kot..ayah dan suami ada kuasa veto sis
tak jd dosa pun kalau ckp bini nk jmpa  ...

dlu2 pernah terjadi dlm family cousin i...mak tiri die tak sebulu dgn die...last2 arwah pak sedara i tu hntr cousin i duk dgn family i (b4 p.sedara i kawin lain pun cousin i ni duk dgn family kiteorg)...mak tiri cousin i ni ble tau husband die nk jmp cousin i mula lh die buat mengamuk mcm kene histeria...pastu mulalh fitnah hantu & jin..tp arwah p.sdara i xpernah lupe tanggung jawab die..at least die akan jmp 2 minggu skali anak die yg duk dgn family i tp wife die xpernah tau...last2 2 thn je kut bertahan dgn wife die tu...ble dh bercerai aman2 cousin i hidup dgn mak baru plak...pokok pangkalnye ayah sebagai ketua keluarge kene main peranan..

i pun ada mak tiri...awal2 dlu i xsebulu jugak...pernahlh jugak tarik muka masam...tp my dad tau peranan die...my dad xpernah burukkn anak2 dpn mak tiri i...my dad xpernah burukkn mak tiri kiteorg dpn kiteorg anak2...alhamdulillah smp skrg dh 15thn i aman2 duk skali dgn mak tiri i...layan mcm mak sendiri..tipulh klu xpernah masam muka tp ble berlaku sesuatu i duk berkurung dlm bilik...mak tiri i pun dh paham sgt..die buat bodo je..time mkn die panggil mkn je...


Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Berbaik baikla korang.. Sampai bila la nk bt drama mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
jalfa replied at 18-6-2019 08:50 AM
Update ig boleh...krang karangan berjela konon wish bapak...ko tak reti nak dm ke messenger ke kat b ...

Cer baca previous komen ramai mention may di kontrol isteri..hp pin bini pegang camne nk ctc?abil dah cuba tapi yg reply binikkkk amy guane nk ctc lagi?jumpa senyap2 si noryn ugut cerai n nk bawak lari anak pulk...cerrrrr bagi idea lain
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Hidop kene kontrol..med soc pon kene control ka dek wife...? Ke rockstar buta IT..? Hehe..
Hidop ni umpama roda..pusing...pusing...pusing dan pusing...cuma beringatkan ..cepat atau lambat turn kite akan sampai...ape yg kite buat kat muka bumi ni
.Tuhan boleh bayar cash saja...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:26 AM | Show all posts
apa laaaa ending drama dorang ni gamaknya.....raya last year  Abil mengamuk di pagi raya kan?
at one time dulu sonok tgk anak si abil tu melepak umh amy, sebaya jer dgn pak sedara yg comel tu. ni dah gaduh2 perang2 ni, mesti budak tu pun x dpt jupa atuk & young aunty & uncles lg kan
Pacik Amy ni pun ai pity him. Nampak sgt anak bini both x respek dia. Kalau ada rasa hormat, xkan lah pegi bergadoh depan public, heret nama pacik amy sekali
Kalau abil ada baca ni, please grow up abil. yes, i feel you, your anger, your sadness your frustration & all. Tp cari lah jln berdamai sebelum terlewat. Umur x menunggu kita sis. PAcik Amy pun bukan muda sgt lg. If anything happen to him....sis abil jugak yg akan menyesal nanti. Rebutlah peluang semasa sama2 bernafas nih. Just flip hair jer dekat mak tiri from hell tuh. Find a way to make peace with your papa, bil. You go girl.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 17-6-2019 08:25 PM
yang aku paham ajai taknak jumpa anak walau bini baru dah nasihatkan...

ape kes pulak ni terbalik dgn situasi amy abil..sentap dgn anak ke sentap dgn bekas bini..

lupe pulak, ajai ade anak tak dgn bini baru die ni? iols lupe..tp i tak lupe kedai asam pedas die dh melingkup
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:46 AM | Show all posts
mawar_mustika replied at 18-6-2019 09:21 AM
dlu2 pernah terjadi dlm family cousin i...mak tiri die tak sebulu dgn die...last2 arwah pak sedara ...

tu la kata someone yang ditengah2 kena main peranan..jgn memihak kt mana2
kalau dia ok..insyallah yg bermusuh bole berbaik..janji jgn memburukkan mana2 lgsg..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:47 AM | Show all posts
mcm biasa pempuan betekak sesama sndr
yg lelaki aman2 bertelur
takde fungsi
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 18-6-2019 07:13 AM
I pun tak team sape2... abil wish fathers day tu pun dlm karangan pjg lebar tu pun ada mengata p ...

Setuju...so yg cari hal pnskn siap tag dan berjemaah bantai norish ialh dia.if dia kena meroyan..ingt kes org tego dia sexy dan ngamuk kes kedai warong isabella.now laki dia pun ikut je ckp dia..so samalah cam amy..dedua ada salah tp carilh titik berbaik.diam antranya..but apa dia buat now
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Perjuangan abil dr dulu untuk dpt kasih sayang ayah and perhatian ayahnya sangat sedih .....

Dia mcm x gibap
Dia keep cuba

Xkanlah amy xnampak .... literally shes begging for her fathers attention and love ...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:37 AM | Show all posts
hahha ayat abil..sampai abang jamil mampos... amik ko..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blingblings replied at 17-6-2019 05:19 PM
Aku nak pesan satu ja kpd followers Abil (termasuk aku) korang jgn jadi batu api ronson semua tu. Se ...

Ooh my rare komen kaka ne. Rasanya dedua belah ada isu. Tapi boleh tak nak cakap maktiri over..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Duta lover replied at 17-6-2019 10:56 AM
Benci aku dgn amy ni.  The real pondan.  Safiey ke sajat pun xde pondan cam amy ni.  Dayus.. Pengecu ...


Mana bole. Nnti malam x dpt kang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.105224s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list