Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
32637
View
466
Reply

Case closed: Abil, Mak Tiri & Amy Search Berdamai #416 #428

[Copy link]

Author: kakasotong2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-6-2019 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 17-6-2019 08:21 PM
Cam nilah abil .ko nak wish tak yah selit apa cerita pasal kena pisah ke apa ada temvok halang bla b ...

Setuju.

Takyah la nak dok mengarang feeling2 tengah jawab soklan SPM.

Ucap Selamat Hari Bapa,  I love you Daddy/Papa/Abah/Walid wateverlah ko panggil ayah ko.

Drama sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Abil ni baca forum ke? Ulang2 sampai abg jamil mampos.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Yo yo je lah x sambut mmg niat nk sakitkn ati ank tiri tu. sian pulak kt abil
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Next...retis punya hal..malas campur..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Mlas nk beklog.. i baca 2 page yg dpn jek.. kompem  iolls #teamabil

Amy search #rockersnotelor
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:49 PM | Show all posts
Amy la patut main peranan...  
Abil meroyan sbb rindukan bapak la tu..
Bab salah sapa, for sure both side Abil & mak tiri ada salah

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 17-6-2019 08:25 PM
yang aku paham ajai taknak jumpa anak walau bini baru dah nasihatkan...

Yg i paham.. Bini baru Ajai pun sama mcm bini rokstar
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:50 AM | Show all posts
kakasotong2 replied at 17-6-2019 10:58 AM
Amy konservatif katanya xsambut perayaan gini.

Tapi buat surprise sambut birthday party bini pul ...

dia lupa la tu, tu la bila gelojoh nak upstatus sindir anak tiri dengan  hati yg busuk sebusuk loji taik, mesti ada kantoi kt mana2
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:56 AM | Show all posts
bellaamsar replied at 17-6-2019 10:37 PM
Walau macam mana pun abil ni, takkan la ayah dia takde langsung sekelumit rasa sayang? Anak kandung  ...

amy ni sejenis yg takut bini la ni, kalau jenis jantan yg tegas dgn bini takdenya bini dia perangai busuk mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:58 AM | Show all posts
kakasotong2 replied at 17-6-2019 10:58 AM
Amy konservatif katanya xsambut perayaan gini.

Tapi buat surprise sambut birthday party bini pul ...

katanya dia dah delete video surprise bday ni , tapi malangnya nasi dah jadi bubur ada yg lagi cekap & laju ala2 The Flash cekup video ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Miawlover replied at 17-6-2019 12:32 PM
Gaduh mcm bdk2.. Sdgkan masing2 dh kertu. Si abil bkn bdk kecik lg kot.. Ko rindu sgt nk jumpa bapak ...

wat if bapak dia sound dia somethg like jgn jejak rumah dia or jumpa dia selagi dia tak mtk maaf dgn bini dia ke..who knows??
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak yang ko benci sangat tu la nanti cuci berak tukar pampers ko bila dah tua nanti.Jgn berbagi kasih, kedekut berkira dgn anak semua, bkn sorang dua dah iols tgk perangai mcm ni Allah bg mcm mcm ujian, rezeki sempit, dah tua patutnya beribadah tapi byk sgt sengketa dlm keluarga. Iols harap depa dua berbaiklah, nk berdendam sampai mati pon apa la faedahnya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:02 AM From the mobile phone | Show all posts
#teamabil always
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:09 AM From the mobile phone | Show all posts
cian abil
byk2 bersabar
sayangilah pada yg sudi

anyway betul ker Amy masak sambal sardin & Adam pedas sedapppp sgt?
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Bapa nya ada jaa dekat2 umah...lg pun dalam satu industri yg sama... Tp nya xleh nak teruskan hidup sebagai anak dan bapa.

Sian gak abil. Dr kecik dahaga perhatian bapa sndiri. Jgn ckp pasai classy lah apa weh. Kalau hampa dok tmpt dia silap2 lg teruk hampa merempan.


Moga amy search terbuka hati nak berbaik dgn anak.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 05:37 AM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 18-6-2019 01:21 AM
wat if bapak dia sound dia somethg like jgn jejak rumah dia or jumpa dia selagi dia tak mtk maaf d ...

Ada eh si rockers ckp gitu...kasor sgt cm gitu
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 06:00 AM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 17-6-2019 04:23 AM
hahah...yela...abil forumer cari gak kot..ahah

Moh le kita speku nick apalah abil ni huhuhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 06:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Gilerlah abil..ajak semua reramai aibkan berjemaah norish.aku bukan xsuka abil..aku suka dia..berlakon bagus..tp perbuatan dia aku xsuka..yer..norish jahat..mak tiri puaka penjahat langit ketujuh level neraka jahanam...tp kes tu dia terasa sendiri kot...terus dia screenshot dan berjela jela dia ajak satu malaysia aibkan lagi norish.Allahuakbar.. ni baru betul socialmedia nya bully...aku benci gaduh mcm ni..lagilah dia pelakon dikenali..reramai berjemaah kutuk mak tiri dia..kesal sbb perbuatan tu nnti jd ikutan..jdkan social media tpt nak malukan..xpelah...aku suka abil..bgs dia pandai berlakon dan rajin buat misi kemanusiaan..tp perbuatan xbaik mcm ni..aku xsokong lah walaupun norish tu jahat nya mak tiri.aku ambil mana yg baik kt norish..share life dia dgn ank2 yg xsuka bergambo tuh.aib buruk norish pun tuhan tutup..eh..org lain pulakk satu msia bukak krn perbuatan seseorang ni..xpe abil..i suka u..tp perbuatan u kali ni i agak kesal..tp i doakan u ok dan i juga agar dijauhkan dr negatif mcm ni.pesan i pd diri.aminnn yra
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 07:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Minami2013 at 17-6-2019 11:32 PM
mizZue replied at 17-6-2019 10:52 PM
Gilerlah abil..ajak semua reramai aibkan berjemaah norish.aku bukan xsuka abil..aku suka dia..berlak ...


I pun tak team sape2... abil wish fathers day tu pun dlm karangan pjg lebar tu pun ada mengata psal mak tiri die. Even walau pun betul apa yg mak tiri dia buat kat relationship abil-amy, tapi bila dah up status cam tu seolah curah petrol dlm api. Bila org tu balas, sentap pulak. Padahal dia yg mula.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Wajarlah abil merempan kalau punya bapak gini.. Sepertimana nets merempan kalau ada bapak2 yg tau tabur benih jah..

Walaupun mak tiri dr neraka mampu mengubah bapak abil ke jalan kebaikan sekalipun, x bermakna dia kena lupa darah dgg dia dr perkahwinan terdahulu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
3.120688s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list