Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
942
View
17
Reply

Nak Jadi Tea Lady Di Syarikat Ini, Kena Ada 10 Tahun Pengalaman Dulu!

[Copy link]

Author: Sarirsa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-6-2019 10:40 AM | Show all posts |Read mode
Gambar Hiasan



Sekarang ini memang payah nak cari kerja, terutamanya kepada graduan baru yang tidak mempunyai pengalaman kerja sebelum ini.


Kebanyakan kerja kosong sekarang ini mempunyai permintaan yang tinggi terhadap pemohon, kadang-kadang kriteria yang diberikan memang tak masuk akal.


Seperti juga kerja yang diiklankan di JobStreet ini, syarikat akauntan terkenal di Malaysia iaitu Ernst & Young sedang mencari 'Tea Lady' baru untuk pejabat mereka di Mutiara Damansara. Tak pelik kan?


Yang peliknya apabila pengalaman kerja yang diperlukan untuk jawatan ini adalah selama 10 tahun!



Kredit foto: Twitter



Menerusi laman JobStreet sendiri, memang sahih syarikat tersohor itu sedang mencari seorang 'Tea Lady' yang mempunyai pengalaman melakukan kerja tersebut selama 10 tahun.



Kredit foto: Twitter



Antara skop kerjanya ialah menyediakan air kepada bos dan tetamu, mengisi tepung minuman ke dalam mesin, dan membersihkan pantri.



Kredit foto: Twitter



Gaji yang ditawarkan juga ialah RM 2,000!



Kredit foto: Twitter


Netizen pun apa lagi, terus iklan ini jadi bahan jenaka! Tak kurang juga yang memahami kenapa pengalaman yang tinggi diperlukan untuk syarikat ternama seperti Ernst & Young.



Kredit foto: Twitter


10 tahun pengalaman buat air, hebat tu! -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
So tukang sapu kena 20 tahun pengalaman gamaknya..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ada 15tahun pengalaman boleh demand gaji
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
X pyh kena pndai ckp mandarin ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 02:54 PM | Show all posts
Penting juga demi memastikan dia benar2 padai bancuh air jadi sedap, rajin dan pembersih.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 03:36 PM | Show all posts
habis tu kalau pengalaman buat air di rumah sendiri dari umur 6 tahun dh pandai bancuh air milo, tea o, sirap.. tak diambil kira?
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 03:40 PM | Show all posts
klu 10 tahun pengalaman, dia dh buka kedai sndiri, tak jdi tea lady dah

apa gunenya gaji sebulan rm2k , kalu niaga seminggu bole dpt rm2k niaga air
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 03:58 PM | Show all posts
ntahnyer, klu ada pengalaman 10 tahun baik bukak cafe hipster sendiri
koserrr nak melayan company pemalas bancuh kopi pon suh org
kunun sibuk la mengira duit jota-jota, billion-billion
tgk list keje pon alahai, tak memberangsangkan
agak2 la apa report tea lady pd supervisor dia ekk
"this month my coffee very good so i need to step up to become barista "



Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha, so dlm resume tu kena tulis la, tealady co ni brp tahun, co tu brp tahun....giteww kot
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by jazaa100 at 17-6-2019 07:22 PM

Hidup makin mencabar.....





Screenshot_2019-06-17-19-19-03-1.png
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang gelak2, tgk2 ramai tea lady yg ada pengalaman 10 thun beratur anta resume...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
merrissa replied at 17-6-2019 08:05 PM
Korang gelak2, tgk2 ramai tea lady yg ada pengalaman 10 thun beratur anta resume...

mmg la ada je org apply. tp x ke bangang kjer tea lady mnta exp 10 tahun gaji rm2k. phuihh
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
merrissa replied at 17-6-2019 08:05 PM
Korang gelak2, tgk2 ramai tea lady yg ada pengalaman 10 thun beratur anta resume...

Gaji rm2k.....

Ramai le yg nakkk....
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:58 AM | Show all posts
semua JR tu boleh guide / ajar, yg penting amanah & jujur
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:16 AM | Show all posts
salah satu pekerjaan yang memerlukan
kesabaran yang tinggi..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 05:40 PM | Show all posts
igt senang ke nak jd tea lady??
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Klau dh 10 thn pengalaman buat air.. Kena  demand gaji lebih sikit..depa nk yg matured tea lady.. Tak mau lah buat tea, coffe jd hipster.. Nk hidang kat tetamu korporat.. Bukan gerai tepi jalan. Dah tu nk hidang kuih muih bukan pakai tuang Dr polystrean.. Ada ty hidang kuih tak pandai, potong pun senget, letak kat piring salah saiz.. Hancur kuih... Kau orv pernah tak tea lady tak der bos suruh kau org buat air, hidang kuih.. Cam ner rupa hidangan kau org. Biasa yg kena non exec level ler hahah
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow, 10 years' experience for a tea lady.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.115489s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list