Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4737
View
91
Reply

Dilema antara perasaan suami dan ibu

[Copy link]

Author: buzziey    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-9-2019 09:21 AM | Show all posts
ok la adik ko jarang2 datang x duduk situ,
adik ipar aku terus menetap buat mcm rumah sendiri,aku ni spt berada di tempat laki ko la,
ape yg laki ko rasa aku pun rasa,privcy xde,org suka2 hati kat dlm rumah kita,rasa sangat annoying....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-9-2019 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 10-9-2019 09:21 AM
ok la adik ko jarang2 datang x duduk situ,
adik ipar aku terus menetap buat mcm rumah sendiri,aku n ...

Adik ipar tu sorg ke atau ade anak die/ahli keluarga yg lain?so ko ade luahkan x kt your wife?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-9-2019 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejak aku post kt sini dh ade dlm 2x diorg dtg..& aku dh ckp dgn my sis kalau bwk mak aku kt sini tinggalkn mak aku je, anak die aku suh die angkut sekali kalau die nk pegi memana.die ade la buat tp kdg2 ade jgk die tinggalkn.. dgn mak aku pn aku dh ckp, aku bgtau ttg ketidakselesaan husband aku klau adik aku tu dduk tumpangkn anak die kt umah ni time die pegi memana. Uolls tau x mak aku smpai merajuk xboleh terima kenyataan aku ckp mcm tu kt cucu die.die kata knp aku n my husband nk benci dgn cucu die.. seee, die kata aku BENCI?? So die mmg xbole terima ape je yg aku jelaskn.die ckp aku xkesian ke kt anak buah aku tu terpaksa ikut mom die pegi keje sana sini (adik i keje sendiri je). Pastu die xbcakap sgt dh dgn aku..duduk je bkurung dlm bilik lepas tu..guysss ape patut aku buat dgn mak aku ni?
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 06:59 AM | Show all posts
buzziey replied at 30-9-2019 07:44 PM
Adik ipar tu sorg ke atau ade anak die/ahli keluarga yg lain?so ko ade luahkan x kt your wife?

adik ipar aku bujang,2 org duk ngn aku, nasib baik sorg lg dah nak kawin,
bab nak luahkan x perlu sbb bini aku dah luahkan kat aku dulu,bini aku pun x berapa nak suka ,xkan nak halau adik beradik nt  gaduh,
bini aku x puas hati sbb diorg x berapa nak menolong sgt... aku x suka sbb xde privcy dan bab aurat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-10-2019 02:21 PM | Show all posts
copy_paste replied at 1-10-2019 06:59 AM
adik ipar aku bujang,2 org duk ngn aku, nasib baik sorg lg dah nak kawin,
bab nak luahkan x perlu ...

kesian jgk kau..tp xlibatkan org tua rasanya bole kot sikit2 bgtau, xpun kasi perli sikit.
aduh xpham la mcm mana benda2 mcm ni pun diorg xbole fikir..hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 03:52 PM | Show all posts
buzziey replied at 1-10-2019 02:21 PM
kesian jgk kau..tp xlibatkan org tua rasanya bole kot sikit2 bgtau, xpun kasi perli sikit.
aduh x ...

bersabarla buat sementara waktu,
nt aku pindah rumah baru mmg xnk bawak org lain dah,bini aku akan ckp sendiri kat adik dia....
aku kalau sekadar nk tolong bagi tumpang setahun xde masalah,
tapi kalau sampai nak tunggu dpt jodoh mmg aku x sanggup hehehehehhe
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 04:31 PM | Show all posts
copy_paste replied at 1-10-2019 03:52 PM
bersabarla buat sementara waktu,
nt aku pindah rumah baru mmg xnk bawak org lain dah,bini aku aka ...

tahniah lahh dah nak pindah..dpt gak alasan mengelak
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 04:33 PM | Show all posts
buzziey replied at 30-9-2019 07:55 PM
Sejak aku post kt sini dh ade dlm 2x diorg dtg..& aku dh ckp dgn my sis kalau bwk mak aku kt sini ti ...

merajuk sekejap ...your mom suka cucu (anak adik) yg tu lebih.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 07:28 PM | Show all posts
Meiizu replied at 1-10-2019 04:31 PM
tahniah lahh dah nak pindah..dpt gak alasan mengelak

harap sIL aku bijak la x bodo boleh pikir,kalau dia ikut jgk aku xtau la cara mana lagi,xkan nak kena bergaduh baru nak berambus.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 08:40 PM | Show all posts
copy_paste replied at 1-10-2019 07:28 PM
harap sIL aku bijak la x bodo boleh pikir,kalau dia ikut jgk aku xtau la cara mana lagi,xkan nak k ...

Bini ko pun satu...ckp lah terus terang, jgn lah ckp sopan2 bahasa puisi sebab adik dia kan bodo
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 09:27 PM | Show all posts
Meiizu replied at 1-10-2019 08:40 PM
Bini ko pun satu...ckp lah terus terang, jgn lah ckp sopan2 bahasa puisi sebab adik dia kan bodo:l ...

dah perli2 x jalan,kalau ckp terus terang nt gaduh plak,
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Senang jer

Rumah tt ni apa yg best
Ada Astro ker
Ada aircond?

Ko buang apa yg best tu
Supaya mak ko Tak selesa ngasuh cucu Kat situ

Ko x dilemma
Ko side suami
Apa somi ko rasa
Ko faham

So kasik mak Dan adik tu Tak selesa
Detect apa yg dorang selesa sgt
Ko buang keselesaan tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089845s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list