Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4560
View
91
Reply

Dilema antara perasaan suami dan ibu

[Copy link]

Author: buzziey       Show all posts   Read mode

Post time 19-6-2019 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
buzziey replied at 16-6-2019 08:10 PM
Perghh kalau ckp dgn adik tu bole jd gaduh besar rasanye. Adik sy hot tempered lain macam. nnt mes ...

Takpalah kak. Orang hot tempered ni you kena berani. Jangan tunduk.
Kalau tunduk, tu yang lagi besar ego and amarah depa sebab depa fikir oh, orang takut dengan aku. Jadi orang turut je.
I setuju dgn forummer lain, yang straight to the point je cakap yang you nak privacy and husband you tak suka.
End of story.
All the best, btw!
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 10:39 AM | Show all posts
nasihat akak dik, dalam masalah ni adalah adik awak tu. so kalau nak tegur, cuba tegur adik. jangan tegur mak.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 10:57 AM | Show all posts
i rasa kesian orang2 tak boleh berterus terang ni.
kalau asyik bagi alasan tu alasan ni, tak penat ke kena pikir alasan/strategy baru?

adik u pandai. wat2 bodo aje.

nak paling best, biar la husben u yang berterus terang dgn adik yu. confirm setahun tak jejak umah yu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 05:00 PM | Show all posts
TT, wlaupon bersaudara. Jangan dibiar pijak kita. Nanti tak pasal2 TT dan husband plak bermasalah. Sedangkan adik tt aman2 jaah.

TT pon bukannya melarang mak datang kan, hanya adik je. so terus terang je ngan adik kata husband tak selesa dia sllu dtg rumah tu. Pastu tt kata la kat adik kena paham la tt pon menumpang rumah husband. Kalo tak paham jugak bagi je sedas dua perlian paling tinggi. Apapon harap tak bermusuhann
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 04:21 PM | Show all posts
nasib baik bukan duduk terus....

kalau aku la ,time xde privecy aku kuar je rumah lepak dengan member tiap hari

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 09:34 AM | Show all posts
Kenapa takut dengan adik? Dia marah, ko sembur balik. Ingat dia sorang boleh ngamok
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 02:16 PM | Show all posts
terus terang kat adik tu. tak payah bagi2 alasan dah. dia pun taknak pikir condition TT kan.
so just cakap je. asik TT je nak pikir hati dia buat apa.

straight up cakap your husband tak selesa dia asik bertepek kat situ.
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 02:54 PM | Show all posts
se-eloknya, berbincang untuk cari jalan penyelesaian dulu. fikir dgn sehabis masak. lebihkan bnyak bertanya dkt org yg berpengalam. mana tahu dapat nasihat daripda dorg kan. goodluck !
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2019 06:58 PM | Show all posts
terus terang ja ngan adik ang tu.. sebelum terlanjur jauh..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Sesekali cer u plak angkut anak pegi lepak rumah/bilik dia. Cakap la kt mak u dah lama xpegi rumah adik u. Sebelum adik u datang pepandai la u pegi rumah dia awal2.  Pastu mintak di layan mcm tetamu spt yg dia buat. Lebih afdol kalo u buat centu slalu. Bersempit kt blk dia pun xpela.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Beli Rumah sendiri la, org tua mmg Rumah dia punya suka dia mau dtg, lagi sibling kata itu Rumah mak pak. Mak takdak suami tak dpt kaseh syg suami ka sampai asik merempat berkepit dgn anak
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2019 04:58 PM | Show all posts
TT...cakap jer dekat adik yang husband tt x suka dia selalu datang rumah ni..
dia adik pada tt..sepatutnya dia respect tt dan husband tt..
sebab tt terlalu berlembut dari awal sekarang dia dah naik tocang

saya sendiri kalau ada yang tak puas hati mmg tegur terus pada adik (almaklum la..kak long kawasan )
ingat..adik beradik ni ibarat air yang dicincang xkan putus..insyallah..lama² dia akan faham..
lagi satu adalah menjadi hak suami/ketua keluarga untuk terima tetamu @ tidak..bila dia izinkan baru boleh kita terima tetamu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2019 01:57 PM | Show all posts
ok thanks for uols punya advice..at least aku dh ada kekuatan utk btrus terang lepas ni..slow2 la tapi

ni aku kira dh dekat 2bulan diorg xdtg. nnt aku nk tgok next ade x diorg nk dtg saje2 lg.

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 12:17 PM | Show all posts
tiada privacy.. mybe kena slow talk bgtahu.. perbelnjaan puan & komitment puan.. hrap adik tu faham la.. mybe menyinggug perasaan..tpi hakikat nya dari bermasam muka.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 04:04 AM From the mobile phone | Show all posts
cmna tt, ada dtg lg ke diorang?

aku rasa point utama skrg ni adik tt dh terlalu selesa dh lepak umah tt, ye lah sb umah tt adalah rumah, tmpt dia plak sewa bilik je tu yang seronok umah tt lg...klu mak dtg, blh la adik lepak dgn anak dia skali, tp keadaan d sini dh nmpk mcm mnjadikan umah tt sbg hub utk kesenangan dia je ni..

klu mak sorg mmg psngan kita boleh consider, kalau dh berorang2 ni mmg psngan akn jadi x selesa dan blh juruskan ke pergaduhan laki bini nnti...

smntara husband msh ada sisa2 rasa sabar baik lah cari jln penyelesaian awal2...

2 bln sekali dtg, sekali dtg seminggu..
nmpk mcm remeh, tp sbnrnya tak...
tuan rumah nak lepak relax2 tau tak, x sempat bernafas selesa dr kunjungan terdahulu, eh tetiba dtg pulak lagi...sesak nafas tuan umah(read:husband u)...
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 08:14 AM | Show all posts

ckp direct to the point jer...bertegas skit dan keras kan hati...kalu diorg ugut2 merajuk segala, biarkan jer, jgn layan...some ppl mmg jenis suka amik kesempatan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:39 PM | Show all posts
Kisah TT ni dah macam kisah mawar dgn Pjo je ni...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2019 11:08 AM | Show all posts
Kesian tt.saya rasa macam tt ni seorg yg baik hati.sebab tu mudah org amik kesempatan. Apa yang suami tt cakap tu ada betulnya. Apa pun tt kena hati kering la. Berterus terang. Sampai bila nak berterusan macam ni. Tt pun kena jaga keharmonian rumahtangga tt. Jangan sbb mereka tt gaduh besar dengan suami.
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2019 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba kita tukar cerita. Awak di tempat suami, mesti tak selesa kan.. Rasanya, kalau you di tempat suami apa yang suami akan katakan pada mil you? Apa pun yang keluar dari mulut you, jaga baik2.. Jangan terlebih kata. Hati orang tua ni cepat terguris. Tapi adik u tuh sepatutnya faham, dia sendiri ada mil kan..
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 09:17 AM | Show all posts
ninja boy replied at 30-6-2019 08:41 PM
Beli Rumah sendiri la, org tua mmg Rumah dia punya suka dia mau dtg, lagi sibling kata itu Rumah mak ...

itu kira rumah sendiri la tu ,pak mertua dia bg kat anak dia...
tp keluarga belah isteri pulak yg lebih2 buat mcm rumah sendiri
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089423s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list