Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4746
View
91
Reply

Dilema antara perasaan suami dan ibu

[Copy link]

Author: buzziey    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-6-2019 02:11 PM | Show all posts
taknampak cara lain melainkan ckp terus terang kat adik tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Nko ikut camna Nyonya Mansor marah Sabariah!!

Cekak pinggang..mustiiii!!

Aku tak suka nko orang salalu datang ka mari tauuu!! ( moncong bibiaq ...mustii!!!)

Apa nko orang ingat ini rumah..rumah doktor? Rumah loyar? Rumah mejestret? Haaaa!!!

Pantang aku rumah tin sardin di anggap istana besar huh!!!

Nko orang buleh pergi sekarang dan jangannnn datang kecuali anam bulan 1 kali..paham? Huhh


Amacam cik kak? Brani cuba ...? Jgn depa bntai gelak sudahhh..eeeee sebijik mcm nyonya mansor lahhhh..kelako nyaa..masyukkk jommzz
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Brp anak tt ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 04:08 PM | Show all posts
buzziey replied at 17-6-2019 09:45 AM
Adik sy ni depan2 sy elok je die..ckp baik2 sume. bila dia ade isu dgn mak & btegang urat time tul ...

tt kene usahakan jg lah jgn sampai melarat lg teruk..
kerana adik beradik laki bini gaduh susah tt..sabar byk2
ya
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
buzziey replied at 17-6-2019 02:21 AM
Setuju sgt dgn pandangan awk..memang point 1-4 tu dh pun sy & my husband persoalkan. Tp nilah atti ...

Sy doakan urusan tt dipermudahkan. Tt nanti hidang minuman untuk mereka, bacalah surah al-kauthar. Mana tahu lembut hati adik tt untuk berbincang. Usaha mana yg terdaya ya tt. Kita pun nak hidup lama lagi dengan suami kita. Kalau dengan mak ayah 25 tahun sebumbung, dengan suami laki bini ni mau 40 50 tahun kalau umur panjang.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 05:48 PM | Show all posts
takde solution cuma semoga dipermudahkan ya.

biasanya memang susah nak tukar fikiran/jelaskan benda betul dekat orang tua. yang adik pulak, kalau dah biasa menumpang and takde perasaan tu... dia rasa apa dia buat betul lah kot. susah nak betulkan. salah cakap bergaduh anak beranak. stress.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-6-2019 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
airisa replied at 17-6-2019 11:35 AM
ajak la adik husband ke family duduk sekali sekejap masa mak &adik u nak dtg .. pastu cakap la kat m ...

Kan..adik husband ade jgk sorg duduk dekat2 sini. Tp dh kahwin & duduk rumah sendiri. Dia pn jarang dtg saje2 nk lepak wpun ni rumah ayah dia melainkan ade urusan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-6-2019 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by buzziey at 17-6-2019 06:00 PM
prettyuglybabe replied at 17-6-2019 11:43 AM
u terus terang je dengan dorang cakap ur husband tak bagi adik u datang tidur rumah..only your mot ...


Yesss geram je nk ckp yg aku ni menumpang je tau tak. Xde sekelumit share pun rumah ni utk aku. So jgnlah buat suka hati nk dtg & pergi. Komfem akan perang besar. adik i tu punya selamba xsmpat i nk berkata ape2.. masa smpai umah katanya aku nk mak dduk seminggu la kt sini. Kesian dia kt kg bosan sorang2 tanpa btanya laki aku kisah ke tak...so, rasanya adik aku ni dia faham ke tak konsep mhormati tuan rumah?
Mmg nampaknya 1 day i kena ckp direct.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-6-2019 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
nasbab86 replied at 17-6-2019 01:42 PM
oohhh. kejadian brlaku kt rmh awk la. dh tu lps tu dtg balik? hehehe
ni silap2x klu awk tgur pn,  ...

Yep masa tu mak aku jadikan umah aku taska sementara utk anak asuhan die tu..aku igt serik la dia nk dtg lg. Tp hmmm
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-6-2019 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 17-6-2019 02:11 PM
taknampak cara lain melainkan ckp terus terang kat adik tu

Ye nampaknya begitulahh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-6-2019 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 17-6-2019 02:15 PM
Nko ikut camna Nyonya Mansor marah Sabariah!!

Cekak pinggang..mustiiii!!

Hahaha macam kena plak la skrip tu.. boleh praktik ni. Record siap2 la tp suara husband la. Haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-6-2019 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
ikanmasin replied at 17-6-2019 04:08 PM
tt kene usahakan jg lah jgn sampai melarat lg teruk..
kerana adik beradik laki bini gaduh susah t ...

Baiklahhh.. sekarang nk tgok next bila plak dia nk dtg. Ni diorg baru je sehari balik dari umah aku
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-6-2019 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
isseliparjepun replied at 17-6-2019 04:17 PM
Sy doakan urusan tt dipermudahkan. Tt nanti hidang minuman untuk mereka, bacalah surah al-kauthar. ...

Kan... baiklah akan diusahakan nnt. Mintak2 dipermudahkan
Tq
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 06:08 PM | Show all posts
buzziey replied at 17-6-2019 06:05 PM
Baiklahhh.. sekarang nk tgok next bila plak dia nk dtg. Ni diorg baru je sehari balik dari umah ak ...

mudah2an dipermudahkan.kene laju bg alasan kalau tetiba last minute dia nak sampai
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-6-2019 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
miminn replied at 17-6-2019 05:48 PM
takde solution cuma semoga dipermudahkan ya.

biasanya memang susah nak tukar fikiran/jelaskan be ...

org tua mmg anggap tuan rumah je kena hormat tetamu. Jgn ditolak tetamu.. sume rezeki bak kata makku
Adik aku plak die susah faham atau buat2 xfaham kot..yelah dia pn xdduk sekali dgn husband die
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
buzziey replied at 17-6-2019 05:58 PM
Yep masa tu mak aku jadikan umah aku taska sementara utk anak asuhan die tu..aku igt serik la dia  ...

aku blehkn cdgkn last option ko doa jela kt Allah. insyaAllah nnt Allah akn tnjukkn hikmahnya. klu bkn kt ko n laki, kt mak n adk ko tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2019 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
ikanmasin replied at 17-6-2019 06:08 PM
mudah2an dipermudahkan.kene laju bg alasan kalau tetiba last minute dia nak sampai

Itulah kena siap2 fikir dulu sbelum angkat fon
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2019 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
nasbab86 replied at 17-6-2019 07:25 PM
aku blehkn cdgkn last option ko doa jela kt Allah. insyaAllah nnt Allah akn tnjukkn hikmahnya. klu ...

Kan...doa & tawakal setalah ikhtiar
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 08:27 PM | Show all posts
buzziey replied at 18-6-2019 03:31 PM
Itulah kena siap2 fikir dulu sbelum angkat fon

...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
buzziey replied at 16-6-2019 07:56 PM
Laki die xpenah pn dtg umah kitorg..xtau la segan ke sombong ke ape..tp mmg kalau bjumpa dkt kg mm ...

Kenapa adik ko ikut mak ko dtg umah ko? Krnapa dia pjj dgn laki dia?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076523s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list